"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 41

• 50 273
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
За всичко, което те притеснява, трябва да говориш с лекаря си. Не е нормално да се връщаш от преглед, където са ти казали, че всичко е наред, и да питаш във форум дали всичко е наред. Извинявай, но липсва всякаква логика.

# 436
  • София
Има медицински лица, ама след като доктора извършил прегледа, казва, че всичко е на ред... какво има да се пита във форума?!?!

# 437
Изчакай  до понеделник и  отиди на генеколог.  Може да има физиологична причина за това. Понякога е от стрес.
успех.

# 438
Здравейте, искам да попитам колко време е нормално да има жълто тяло. Последната ми М беше на 28.12.18. И от тогава нищо, отрицателни тестове (само един лъжлив положителен престо). Преглед при аг на 26.01 имаше жълто тяло и фоликул каза да пусна чхг на 28.01.-4.25 на 30.01. - 1.117 при референтни 0-5 за небременни. АГ каза изчакай да ти дойде до неделя ако не на преглед. И бях вчера на преглед жълтото тяло си седи няма кисти не се вижда бременност и пак ми каза чакай да ти дойде още 10 дена. А ме и боли честичко,  аг каза че е било от стрес. Никога не съм имала такова закъснение не разбирам и не знам какво става вече. Меря БТ от седмица и нещо  всяка сутрин и е между 37 и 37.5 Ако някой се е сблъсквал с подобно нещо, моля за съвет.

# 439
 Щом док. не вижда нещо притеснително, не би трябвало и ти да се притесняваш. На всяка една жена, поне веднъж в живота и се е случвало да и закъснее. Все пак е организъм, а не машина.

# 440
Здравейте. Възможно ли е след овулация засечена с тестове да имам доста силно изразени спазми все едно всеки момент ще ми дойде   и да има оплождане. Спазмите бяха 2 дни. След това през около два дни болки в гърдите и придърпвания ниско долу. Случи ми се и странна болка ниско в средата все едно някой ме щипе, ама достаа силно.🙄

# 441
Здравейте отново!  Искам да питам някой имал ли е подобен проблем и възможно ли е да става дума за киста на ляв яйчник.  Днес ми е 29ти ден от цикъла при редовен 26-27 дни. Вече втора седмица изпитвам дискомфорт ниско вляво. Изключвам бременност, тъй като нямам повод за съмнение, а и вчера направих тест за всеки случай с отрицателен резултат. Днес имах бледо кафяво зацапване, което е при изтриване и имаше следа по ежедневна превръзка. Обикновено цикълът ми никога не идва отведнъж и винаги започва с кафяво зацапване, но в случая ме притеснява дискомфорта. Последният ми преглед беше краят на м. Декември и всичко беше наред + първа група на цитонамазка. Моля за мнение?

# 442
Принципно е възможно, но без преглед не може да се каже със сигурност. Аз когато имах кисти също ги усещах, например при навеждане или някоя поза на тялото при която се получава притискане усещах лека болка и че сякаш има нещо от нея страна на корема. А когато променях позата и дискомфорта изчезваше.  Не знам как да го опиша по-точно. Но и моите си бяха големички. Ако е някоя мъничка не се усеща нищо.

# 443
Здравейте. Възможно ли е след овулация засечена с тестове да имам доста силно изразени спазми все едно всеки момент ще ми дойде   и да има оплождане. Спазмите бяха 2 дни. След това през около два дни болки в гърдите и придърпвания ниско долу. Случи ми се и странна болка ниско в средата все едно някой ме щипе, ама достаа силно.🙄

Да, нормално е след овулация да се усещат подобни неразположения и нямат нищо общо с евентуално забременяване. Всеки месец след О женският организъм се подготвя за бременност, като с наближаването на М, симптомите е възможно да се изострят. При настъпила бременност, симптоми може да се усетят най-рано около датата на М, но дори и тогава те трудно могат да се различат от обичайните предменструални симптоми(най-вече от бременните за първи път). Всички неразположения, придърпвания, болки в гърдите и т.н. преди това, са обичайните, дължащи се на хормоналните промени през втората половина на МЦ(лутеална фаза), т.е. имаш ги всеки месец, без значение дали си забременяла или не.

Дано да съм обяснила разбираемо за да може и другите, които си мислят че имат симптоми на бременност няколко дни след О, да разберат че не е възможно.

# 444
Здравейте !
Отрицателен е , нали ?

Хормони
beta-hCG    Serum          <0.105        mIU/ml      0 - 1      ECLIA

Не можах да кача снимката.

# 445

Да, нормално е след овулация да се усещат подобни неразположения и нямат нищо общо с евентуално забременяване. Всеки месец след О женският организъм се подготвя за бременност, като с наближаването на М, симптомите е възможно да се изострят. При настъпила бременност, симптоми може да се усетят най-рано около датата на М, но дори и тогава те трудно могат да се различат от обичайните предменструални симптоми(най-вече от бременните за първи път). Всички неразположения, придърпвания, болки в гърдите и т.н. преди това, са обичайните, дължащи се на хормоналните промени през втората половина на МЦ(лутеална фаза), т.е. имаш ги всеки месец, без значение дали си забременяла или не.

Дано да съм обяснила разбираемо за да може и другите, които си мислят че имат симптоми на бременност няколко дни след О, да разберат че не е възможно.

Интересното е, че никога не съм имала такива спазми с изключение преди М. Просто се получи нещо, което беше различно и непознато за мен. Това ме наведе на мисълта, че може да се е случило нещо. но явно уви.

# 446
  • Пловдив
Отрицателен е кръвният тест.

# 447
Скрит текст:

Интересното е, че никога не съм имала такива спазми с изключение преди М. Просто се получи нещо, което беше различно и непознато за мен. Това ме наведе на мисълта, че може да се е случило нещо. но явно уви.
Само не разбрах защо го отписа този цикъл за евентуално забременяване Thinking Симптоми като на ПМС или без никакви симптоми - изчакай си датата на цикъла, и ако закъснее, направи тест! Сега с "придърпвания" или без, е много рано да се правят изводи за има ли или няма бременност Hands V

# 448
Да, явно българският ми не е много разбираем. Grinning Dari1204, както peneva_a е уточнила, никой не казва, че не си забременяла този месец, а че е рано за симптоми, дължащи се на бременност.

# 449
Здравейте! Да се включа и аз с един въпрос...Миналия месец бях с биохимична бременност.Последната ми менструация беше на 16.01. Снощи през нощта се събудих от главоболие и силни болки в корема,за около час . Днес сутринта имам много обилна прозрачна и разтеглива цервикална слуз. Та възможно ли е на 22 ден от цикъла да имам овулация! Има ли нещо общо с биохимичната бременност? Имам хиляди въпроси в главата си...Според календара трябва да ми дойде на 15.02.Нямам никакви Пмс. И ако ову наистина ми е била снощи,дали с такава късна овулация имам някакъв шанс за бременност(с ММ правихме опити на 05.02)?Ще съм благодарна ако някой ме светне,че ще лудна...

Общи условия

Активация на акаунт