"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 41

• 50 155
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, имам кръвен тест от преди няколко дни  със стойност 22 и още един, направен 72 часа след първия, който е 130. Според вас има ли нужда да пускам още един? И след колко дни според вас да посетя гинеколог?
Благодаря

# 631
Колко дни закъснение имаш? За да се види нещо на ехограф трябва да имаш стойност над 1000-1500 (зависи от ехографа).

# 632
Аз днес се онадих на гинеколожката си, защото не беше на работа и ми изписа утрогестон 3х2 и но-шпа. Разбрахме се в петък да се видим. Ще съм в 5 г.с. Дали ще се види нещо на ехограф?
П.С. тоя утрогестон направо ме надруса. Извинявам се ако не съм по-темата.

# 633
  • Пловдив
Зависи колко тие ЧХГ. Трябва да е над 1000, за да се види нещо.

# 634
  • София
Аз днес се онадих на гинеколожката си, защото не беше на работа и ми изписа утрогестон 3х2 и но-шпа. Разбрахме се в петък да се видим. Ще съм в 5 г.с. Дали ще се види нещо на ехограф?
П.С. тоя утрогестон направо ме надруса. Извинявам се ако не съм по-темата.
Би трябвало да се види. Визуализацията на плоден сак зависи от срока на бременността, не от нивата на ЧХГ!
Можеш да слагаш утрогестана вагинално, за да избегнеш неразположенията

Последна редакция: пн, 18 фев 2019, 19:17 от Nandin

# 635
Здравейте, имам кръвен тест от преди няколко дни  със стойност 22 и още един, направен 72 часа след първия, който е 130. Според вас има ли нужда да пускам още един? И след колко дни според вас да посетя гинеколог?
Благодаря

Не, няма нужда от повече кръвни. Стойностите са супер. Плоден сак се вижда най-рано на около 10 дни закъснение. Успех!

# 636
Аз се побърках с моите тестове... Сутринта правих пиклив тест с много бледа втора черта (днес ми е деня на цикъла по прицнип). Понеже това зацапване не спира отидох и си пуснах кръвен тест. Резултата е 135. Изглежда адекватен, но не спирам да се притеснявам. Утре успях да се вмъкна в графика на гинеколожката си, но на тоя ранен етап...

# 637
Аз се побърках с моите тестове... Сутринта правих пиклив тест с много бледа втора черта (днес ми е деня на цикъла по прицнип). Понеже това зацапване не спира отидох и си пуснах кръвен тест. Резултата е 135. Изглежда адекватен, но не спирам да се притеснявам. Утре успях да се вмъкна в графика на гинеколожката си, но на тоя ранен етап...
Най-доброто, което можеш да направиш е след 48 часа да пуснеш още един кръвен тест. Удвояването на резултата е показателен дали всичко е наред. Иначе лежане...

# 638
  • София
Но неудвояването НЕ е категоричен показател, че нещата не са наред!

# 639
Може би трябва просто да си огранича достъпа до google...направо съм докарала мъжа ми до депресия с постоянните лоши неща, които му чета. Хем си знам, че трябва малко позитивно мислене и много любов и хем не спирам да се притеснявам и да чета глупости. Ще видим какво ще каже утре гинеколожката.
Извинявам се, че ви наводнявам темата с моите терзания, но наистина имам нужда от мнение на по-запознатите от мен момичета.

# 640
Може би трябва просто да си огранича достъпа до google...направо съм докарала мъжа ми до депресия с постоянните лоши неща, които му чета. Хем си знам, че трябва малко позитивно мислене и много любов и хем не спирам да се притеснявам и да чета глупости. Ще видим какво ще каже утре гинеколожката.
Извинявам се, че ви наводнявам темата с моите терзания, но наистина имам нужда от мнение на по-запознатите от мен момичета.
Слушай доктора си и не си затормозявай психиката с излишни неща.Бъди спокойна и мисли само положителни неща❣

# 641
Благодаря

Не, няма нужда от повече кръвни. Стойностите са супер. Плоден сак се вижда най-рано на около 10 дни закъснение. Успех!

Благодаря за отговора. Проблема е , че не ми е много редовен цикъла и не съм сигурна колко ми закъснява....

# 642
Здравейте момичета,имам много деликатен въпрос,значи юли месец направих спонтанен аборт,беше голям шок,понеже беше искано дете и много се радвахме със съпруга ми,изчакахме няколко месеца и започнахме с опитите.Цикълът ми е много нередовен на 31 дена по последни данни,но последните два месеца ми идваше като по часовник на 17-ти и траеше 7 дена както винаги.Този месец също трябваше да ми дойде на 17-ти,но уви закъснява ми,направих си тест и излезе чертичка и половина смисъл вижда се втора но е много бледа и има само отгоре розовичко абе едвам се вижда,болят ме гърдите доста имам малки пъпчици около ареолите и усещам леки спазми в яйчниците искам да изчакам още малко и ако не ми дойде да си направя още един тест и да отида на лекар,исках още тези дни да отида,но лекаря ми не е в града,не знам какво да си мисля,та въпроса ми е вие какво мислите? ☺

# 643
Пусни кръвен.

# 644
Ники Райкова, ако искаш, качи снимка на теста да го видим. А какви симптоми имаш, няма никакво значение. В ранна бременност и преди М, симптомите са много сходни и изобщо не са показателни.

IkmEe, при нередовен цикъл закъснение се брои след най-дългия период, през който ти е идвало. Тоест закъснение започни да броиш от деня след най-късната дата, на която трябва да ти дойде. Така ще си сигурна, че няма да отидеш твърде рано на лекар.

Общи условия

Активация на акаунт