Търся суровоядци!!!!

• 31 882
  • 247
  •   1
Отговори
# 165
Дали са миналогодиШни? newsm78
И каква е цената? А с костилките продават ли се някьде?

# 166
Sorry за забавянето, но нямах интернет.

За ядките не помня точно ..... беше отдавна. А с костилки не съм виждала. Ние купуваме ядки от зеленчуковата борса, но не знам дали има кайсиеви. Според мен ако има някъде, то е там....

# 167
  • Linz
Christian, консумирате ли соя?

# 168
Не консумираме соя никаква.
Адкосан,благодаря.  bouquet

# 169
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Sorry за забавянето, но нямах интернет.

За ядките не помня точно ..... беше отдавна. А с костилки не съм виждала. Ние купуваме ядки от зеленчуковата борса, но не знам дали има кайсиеви. Според мен ако има някъде, то е там....

Къде се намира тази борса, че аз незнам

# 170
Къде се намира тази борса, че аз незнам

На Слатина. Оттам взимаме плодове и зеленчуци на едро /пакети или касетки по 5 или 10 кг/, ядки /2,5 кг/. Иначе цената на нашия пазар за същите продукти е почти по 2. 

# 171
приветствам отбора на суровоядците и вегетарианците  bouquet

преди няколко месеца се провалих в опита си да спра да консумирам месо Embarassed Embarassed , знам че рано или късно И това ще стане, изпитвам  потребност от промяна(но сама незнам защо Rolling Eyes)., но много е трудно , когато нямаш съмишленици в най-близкото си обкръжение Cry все си мисля, че ако трябва за мен само да спазвам и да се съобразявам , няма да ми е толкова трудно и изкушаващо Wink

искам да попитам -сиренето, маслото и кашкавала какви храни са, много ли вреди , ако млякото е варено newsm78 щото и сурово е опасно Rolling Eyes

# 172
  • Linz
искам да попитам -сиренето, маслото и кашкавала какви храни са, много ли вреди , ако млякото е варено newsm78 щото и сурово е опасно Rolling Eyes
В една от книгите, които посочих по-назад има рецепти за домашно кисело мляко, сирене, кашкавал и извара. Правят се с варено прясно мляко... Във всички книги за суровоядството, които имам има рецепти с топлинно обработени храни newsm78

# 173
В една от книгите, които посочих по-назад има рецепти за домашно кисело мляко, сирене, кашкавал и извара. Правят се с варено прясно мляко... Във всички книги за суровоядството, които имам има рецепти с топлинно обработени храни newsm78

РЕНИ, аз знам как се приготвят домашно сирене, квасено мляко и домашен кашкавал, но тъй като точно с прясно ВАРЕНО мляко, а именно въпроса ми е за варенето на млякото newsm78

за книгата ти не съм чела-снощи беше много късно, но ще прегледам  bouquet

# 174
  • Linz
Ами има суровоядци, които хапват и варено Mr. Green
По дефиницията на Christian, човек който се храни с поне 85% сурова храна е суровоядец. Значи варенето не е изключено от менюто.

# 175
ей това последното ме успокои Grinning макар, че и 85% са си много за мен Wink
а суровите ядки от къде ги намирате, по големите пазари ли ooooh!

# 176
Топлинната обработка на млякото изтребва полезните фактори в него. Много по-добре е да се консумира сурово, както и сиренето и кашкавала да се правят от сурово мляко, ако въобще се консумират млечни. Суровоядците са на тая позиция, доколкото съм чела.

Я да питам за тия 85% от дефиницията на суровоядец - от какво са процент? От масата, обема или енергийната стойност на приетата храна? Логично ми звучи да е последното.

# 177
    Хора вие ме шашнахте с това за фъстъците  Shocked! Аз съм бременна и напоследък си ги хапвах с шепите и сега ми е малко притеснено Tired!
    За кайсиевите ядки ви съветвам ако имате познати от североизточна България, директно от тях да си търсите! Аз съм от този край и мога да ви кажа, че хората като си направят кайсиевата ракийка изсушават костилките / които не са малко / и после ги продават на прекупвачи за без пари / ако не успеят да ги продадат ги използват зимата за печките /! Нашите преди да продадат кайсиевата градина, продаваха по 2-3 чувала с кайсиеви костилки на година! Ако ходите на море към Варна, можете да попитате в някое село! Peace
   Относно сиренето от домашно мляко, незнам какви са ви рецептите, но аз от малка знам, че млякото за сирене НЕ трябва да е сварено, защото нищо не става! За киселото се вари, а за кашкавала-незнам, защото до сега не съм правила!
   Относно дали е вредно или полезно невареното мляко, да споделя малко личен опит  Mr. Green! Като бях малка, баба ми работеше в кравеферма и колкото пъти съм ходила с нея, тя винаги ми издояваше в една чашка мляко и си го пиех, без да е варено! После баба и дядо като си купиха крави, пак така си го пиех! Никога не съм се разболявала! Честно казано невареното мляко ми е по-вкусно от вареното! Трябва обаче да си сигурен в стопаните и в това, че животното е здраво, защото в млякото може да има бактерии, ако кравата е болна!
    Най обичах, като оставят тенджерата със суровото млякото в хладилника, сутринта да оберат каймака! Казвам ви, сметаната в магазините е пълен боклук в сравнение с това  Flutter!
    Един въпрос: какво ви е мнението за сушеното месо? Има ли правило, че суровоядците са вегетарианци? Баща ми прави страхотни сушени месца в домашни условия и това е единственото месо, което може да ме изкуши по принцип  Mr. Green!

# 178
  • Linz
Shoni, да по пазарите се продават.

Топлинната обработка на млякото изтребва полезните фактори в него. Много по-добре е да се консумира сурово, както и сиренето и кашкавала да се правят от сурово мляко, ако въобще се консумират млечни. Суровоядците са на тая позиция, доколкото съм чела.
А от това, което аз съм чела не е така.
Тия 85% предполагам, че са ориентировъчни цифри и не е нужно да правиш тънки сметки за да разбереш вместваш ли се в дефиницията за суровоядец.

Един въпрос: какво ви е мнението за сушеното месо? Има ли правило, че суровоядците са вегетарианци? Баща ми прави страхотни сушени месца в домашни условия и това е единственото месо, което може да ме изкуши по принцип  Mr. Green!
Мнението ми за месото по принцип е негативно. Но ако искаш да ядеш сушено месо- това е твоя воля, не е нужно да искаш позволение от някой (така ми прозвуча въпросът ти)... Има вегетарианци, които ядат риба, дори и пиле (което за мен си е все месо).

# 179
Аз четох суровоядски препоръки за консумация на сурова сьомга и суров яйчен жълтък, разбира се от био риби и кокошки Simple Smile. Така че суровоядството не е задължително вегетарианско или веганско по принцип.

Общи условия

Активация на акаунт