Търся суровоядци!!!!

  • 31 874
  • 247
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 2 277
    Един въпрос: какво ви е мнението за сушеното месо? Има ли правило, че суровоядците са вегетарианци? Баща ми прави страхотни сушени месца в домашни условия и това е единственото месо, което може да ме изкуши по принцип  Mr. Green!
Мнението ми за месото по принцип е негативно. Но ако искаш да ядеш сушено месо- това е твоя воля, не е нужно да искаш позволение от някой (така ми прозвуча въпросът ти)... Има вегетарианци, които ядат риба, дори и пиле (което за мен си е все месо).
   Не, не търся нечие разрешение, а питам от чисто любопитство! Аз не съм вегетарианка, но просто не обичам месо и рядко го консумирам! Нямам нищо против месото или пък против косумирането само на зеленчуци! Въпросът ми хрумна ей така и реших да попитам какво ви е мнението! Peace
    Андреа, пробвала съм да ям сурова сьомга, леко осолена - вярвай ми, няма да повторя  Sick! Виж сурови яйца си хапваме всички в къщи, ама само когато мама ми прати  Mr. Green!

# 181
  • Мнения: 1 586
Виж сурови яйца си хапваме всички в къщи, ама само когато мама ми прати  Mr. Green!
Да не сте семейство оперни певци?Simple Smile
Я сподели някоя рецепта със сурови яйца.

# 182
  • sofia
  • Мнения: 9 236
а суровите ядки от къде ги намирате, по големите пазари ли ooooh!
Сурови бадеми и орехи продават и по павилиончетата с ядки. Купувала съм сурови слънчогледови и тиквени семки (белени) от магазин 345 и сурово кашу от Метро
От суровите ядки най-полезни са орехите.
Ядките по принци е хубаво да са сурови, защото при печенето се променя качеството на мазнините в тях.

# 183
  • Мнения: 18 539
рецепта със сурови яйца.
При консумация на сурови яйца, няма ли опасност от салмонела?

# 184
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Цитирам една книжка, която имам:
" Профилактика на рака"- д-р. Дж. А. Шарфенбърг.....

"В млякото се откриват частици от вируса на левкемията. Не бива да се консумира мляко, което не е пастьоризирано...."
Правено е изследване, при което на бебета маймунки е давано мляко от болна от левкемия крава...9 от 10 маймунки се разболели от различни видове рак
"Вирусите на пилешкия рак и левкозата се срещат в 5- 10 % от яйцата....Обикновената топлинна обработка не унищожава тези вируси...когато се ядат яйца непременно трябва да са готвени- да се избягват рохките и слабо изпържените яйца.През 1960 год.Тъкан от човешка левкемия бе инжектирана в мишки.Мишките не се рзболяха от левкемия, а от рак на гърдата, на белите дробове и от др. видове рак......"

Сафролът е канцерогенен за животните. Това е вещество, което се среща в лавровото дърво, индийското орехче, джинджифила, анасона, канелата и черния пипер...Кърито също е канцерогенно за животни...Някои папрти, които се консумират от японците, също са канцерогенни..........

# 185
  • Мнения: 2 277
    Чета, има и то голяма! Моят мъж така на 18г. едва не умрял след ядене на домашен сладолед, приготвен от самия него  Tired! Аз за това сурови яйца консумирам само от на мама кокошчиците, защото знам, как ги гледат  Peace!
    secretgarden, дай да мрем! Не го казвам с цел заяждане, не ме разбирай погрешно  Peace! Просто прекалено многото информация понякога е вредна! По думите на този лекар, аз трябва в близките години да се разболея от рак / недай си Боже /!!!

# 186
  • Мнения: 1 586
Чета, аз не ги ям сурови. Просто ми стана интересно в какъв вид ги ядат сурови у benighted Simple Smile.
Не съм в час със салмонелата...
Ако са домашно производство яйцата и държани в хладилник сигурно няма опасност?

Въпросът за вирусния произход и изобщо произхода на рака е една голяма и недоизяснена тема...

# 187
  • Мнения: 2 277
    Андреа, няма гаранция че при домашните яйца няма салмонела! Мъж ми се е разболял от домашни яйца, детето на една приятелка също! Просто трябва да си сигурна в стопанина и да знаеш как си гледа животното! Доколкото знам яйцата преди да ги пуснат на пазара, трябва да минават през някаква машина, която да унищожава салмонелата. Аз съм нещо от недоверчивите, та за това не рискувам с купените, ама на мъжо не му пука какви са  Crazy!

# 188
  • Linz
  • Мнения: 11 630
Аз пък съм чувала, че яйцата в магазина са по-безопасни (когато търсех домашни яйца за първото бебе). За да се унищожи салмонелата яйцата се мият и се варят продължително.

Суровото мляко също може да докара болести.

# 189
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Въпросът за вирусния произход и изобщо произхода на рака е една голяма и недоизяснена тема...

Ако погледнеш коя година са прявени изследванията ще видиш, че ако не изяснени, то ясни до голяма степен....Аз също съм " За " суровоядството , но в разумни граници, а не въпреки всичко...и наистина мисля, че продължителността на живота се е увеличила, заради топлинната обработка на храната, но не защото така става по- лесно смилаема, а защото се унищожават голям брой естествени токсини и вируси.......

# 190
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Ето линк за естесъвените токсини, който пусках вече в друга тема:

http://www.beyondveg.com/tu-j-l/raw-cooked/raw-cooked-1g.shtml



и още нещо интересно:

http://www.beyondveg.com/tu-j-l/raw-cooked/raw-cooked-2a.shtml

....между другото целия сайт си струва да се разгледа

# 191
  • Linz
  • Мнения: 11 630
Ха, аз пък знам, че бактериите могат да причинят рак.

# 192
  • Мнения: 3 164
сурови яйца, не бих яла и оперна певеца да бях, много са  ми  Sick
но виж риба сурова сме консумирали и много ми е харесало-производство на мъжа ми Heart Eyes
а това за фъстъците и аз го знам много отдавна, все не ми се вярваше,но.....

Кристиан, ти ме "уби" с черния и бял хляб ooooh! аз почти не ям хляб, но когато ям е черен/типов - все съм мислила, че е по полезен.

# 193
Ха, аз пък знам, че бактериите могат да причинят рак.
Цък. Не могат. А по въпроса за салмонелата - всички се изказаха некомпетентно. Сериозно нещо е салмонелата и може да я пипнете и от домашни яйца.

# 194
  • Мнения: 18 539
Ако са домашно производство яйцата и държани в хладилник сигурно няма опасност?
Въпреки всичко ми се струва рисковано. Най-сигурното е, че няма нищо сигурно.  Wink

Искам да споделя и друго нещо. След топлинна преработка на някои хранителни продукти, рискът от алергични реакции към се намалява.
Когато водихме Борис за кръвен тест за алергии, лекарят каза, задължително да изпичам на висока Т картофите преди да му ги давам (беше показал слаба реакция към тях).

Някой може ли да предположи някаква логична причина?

Общи условия

Активация на акаунт