Февруарската дружинка става на една годинка

• 60 215
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
  • Велико Търново
Да ти е здрава и много щастлива рожденничката :* саааамо смях, усмивки и незабравими моменти

# 271
Честит първи рожден ден на малката принцеса!Да е жива и здрава и да расте весела и засмяна за радост на мама и тати Kissing Heart

# 272
Честита да е малката госпожица! Здраве, усмивки да греят на лицето й и със звънлив смях да ви озвучава!🍀🎂🎈🎉

# 273
Hamsti, честита рожденичка! Да бъде здрава и да расте щастлива!
Ако тортата е подходяща за бебе, би.ли.споделила рецептата, ще ми се и бебо.да може да яде от първата си торта, а.помня че и вие бяхте по ЗВБ, като нас.

# 274
  • София
Честит рожден ден и от мен на малката принцеса!
Да расте много здрава, усмихната и игрива, за радост на мама и тате!

# 275
Честит рожден ден на малката госпожица! Да расте много усмихната и слънчева:) Бебо е рожденик след няколко дни и намерих рецепта за лесна и бърза торта, която става и за него. Намерих я тук във форума, казваше се нещо като тортата на “сладка хапка”. Прави се с бисквити (аз взех petit beurre), кисели мляко гъсто 4.5%, банани (или други плодове по избор, и мюсли (аз взех с круши и канела). В киселото мляко ръснах съвсееем малко кафява захар(но може да се пропусне) и после се редят ред бисквити, ред кисело мляко обилно, ред плодове, ред мюсли и пак ред кисело мляко, после пак бисквити-км-плодове-мюсли-км. За да се напои хубаво тортата и да стане мека трябва щедро кисело мляко да се слага. Престоява в хладилника 24 часа и е готова. Вкъщи си облизахме пръстите, включително бебо я хареса много. Мислех че няма да е много сладка, но от банана и бисквитите си беше идеално сладичка. За ЗВБ бебетата според мен също става за ядене/облизване на пръсти.

# 276
Ще споделя с удоволствие, утре ще я постна😊

# 277
  • София
Честит първи рожден ден и от нас с бебка! Жива и здравичка да бъде!

# 278
Тортата е без мляко,захар,яйца
Ето продуктите:
1 пакет лимец (на зърна)500гр.
1/2 пакет ориз 500гр.
 3 банана
1 ябълка
500гр замразени ягоди
500 гр кашу(може и без)
30гр. Агар-агар-растителен желатин.
Кокосови стърготини
20тина фурми-сушени
Подготовка:
Кашуто се кисне във вода поне 4 часа.
Фурмите се накисват във вода и се затоплят в микровълновата, за да се белят по-лесно.
Лимецът се смила на брашно.
Оризът се смила на брашно.
Приготовление:
Банан и ябълка и 10 белени фурми се мелят на крем и се смесват с брашната  от отиз и лимец в купа.Добавя се вода толкова че да се получи не тесто, а гъста каша. Изсипва се във форма за тотта покрита с хартия за печене и се пече икоко 25 мин на 180. Идеята е да не лепне , но да си е мекичък блат.

Плодови слоеве:
Другите 2 банана се смесват с изцеденото кашу и се смилат на крем.Ако не искате да ползвате кашу заменя се с още 2 банана😊
Кремът се желира с агар-агар, описаното на опаковката количествено съотношение е важно. Иначе аз никога не им следвам метода на ползване. Разтварям прахчето във вода , кипвам, бъркам 1-2  мин и смесвам с крема .
Излива се още мекото кремче върху блата и се мушка да стегне в камерата.
После същото се повтаря и с ягодите и тук кашуто се замества с банани😊Ягодите се изтискват на сок, ако се смелят пускат "косми" които после хрупат.После се смесва сока със смлените кашу/банани и другите 10 фурми и се желира. Докато е меко се залива банановия слой.
Декорира се с кокосовите стърготини.😊
Аз си играх доволно с декорирането и слагах и други работи, но може и само така.

# 279
Не знам дали приемате такива псевдо дезертьори като мен, но имам амбиции да се завърна Grinning дочитам ви, но все не остава време за писане, което смятам да променя.
Честити да са рождениците, вече навършили годинката! Ние ще се отбележим в събота. Предвид всички вируси и бацили няма да има големи тържества, само торта и балони /фаворити за рожденника/ и вход свободен за всеки здрав и с желание да ни посети.
Мъникът проходи преди седмица. Сега се клати като пате из нас и е много горд от себе си.
Аз ужасно се страхувам от върлуващия грип и болести и съм му ограничила “социалните” контакти до минимум. Изобщо не му се нрави и му е скучно, но така е по-добре. Отделно, че последните седмици мъглата не се вдига почти и дори навън не излизаме, което съвсем допринася за кривото настроение. Дано скоро се промени поне времето.
И да не са само отчетни приказки искам да питам - как св справят с дъвченето вашите бебешоци? Моят има 8 зъба, но още не е наясно как се ползват. Давам му да дъвче банан, парченца хляб, понякога бисквитка, но често се задавя, а аз посинявам от ужас. По-едри парченца в храната също трудно приема. Като чета, че някой някой дават филии, се замислих, че може би ненужно треперя.

# 280
  • София
Ами моя младеж си дъвче още като беше с два зъба.
Сега има 8, ама това са резци, те за дъвчене не стават, сега си дъвчат с венците.

# 281
Tropic, същото положение. Задавяне и треперене от моя страна. Опитвам се да уча бебка да дъвче като мляскам усилено срещу нея ала не винаги дава резултат. От парче круша се задави и сълзи  й се появиха, а аз пребледнях. Давам й бисквитки да гризе и по-едри парчета зеленчуци, но винаги съм под стрес.

# 282
  • пловдив
Hamsti -Честит празник! Да ви е жива и здрава принцесата! Simple Smile
Tropic,ние сме с 8 зъба и похапваме парче хляб,баничка например си държи в ръката и похапва... Даже моя позната с по-голямо бебе се учуди,че така похапва хляб.
Иначе пък храната от кухнята хич не  й допада,хапва по няколко лъжици и се отказва. Незнам дали ,защото е по-течна или вкуса не й харесва.

# 283
Мерси за милите пожелания, на всички мами!Върнах се в статите теми към деня на раждането и си четох тогавашните терзания.Такъв мил спомен  😍
Нашата е с 6 зъбчета, дъвче усилено 😊Но ние карахме ЗВБ и супи, абе нещо смесено се получи, та дъвче още от преди зъбките.Яжте заедно, джвакай с отворена уста срещу  бебето 😁

# 284
И ние покрай ЗВБ-то нямаме проблеми с дъвченето. Яде всичко-даже цяло пилешко бутче на кокал ръба и няма проблеми. Но с крушата, особено ако е по-сочна доста се е закашлял. Защото е лаком-лапа голямо парче, не иска да отхапва. Ами да тъпче. И като му сенапълни устата със сок и с плод и се чуди какво да прави. Именно от круша.

Общи условия

Активация на акаунт