Февруарската дружинка става на една годинка

• 60 226
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
hamsti да ви е жива и здрава малката принцеса!
И моя син много се дави още е с 2 зъба,2 ще пробиват като 1я леко боцка. Хич не се сеща да дъвче,гълта като мисирче ,и като му дам сухар или нещо др за дъвчене съм на нокти и в готовност. Все си викам да излизат тия зъби и да си хапва по нормално, но е факт че и деца без зъби се справят много добре с дъвченето.

# 286
И ние сме рожденици след няколко дни и смятам да му направя бисквитена торта,ще споделя рецептата.
Сутринта се събуди с температура,после сме на лекар Sad

Дъвче ,има четири зъба,но му давам парчета банан,сварени накъдрени макарони,сухарчета и бисквити.Вече не пасирам нищо,намачквам го леко с вилица и това също доста помогна Simple Smile

# 287
  • София
Моята дъщеря има 8 зъба + 1 кътник. Още един кътник  пробива и оттогава яде само течна пасирана храна. Консистенцията е течна като мляко. Слага и някоя троха хляб. Отддавам го на болката  от зъбите. Дано скоро пробие и се успокои детето.

# 288
Започнах да му вземам от една детска кухня. Понякога има по-едри парченца. Два реда сълзи и сополи пуска, като усети голямо парче и му е трудно да го преглътне.
А давате ли още АМ? Моят пие само вечер преди сън. По принцип ЛЛ каза до 1 годинка и после може да го спираме, но аз не мисля за сега да го правя. Още повече, че той си го търси и това си му е от ритуала преди заспиване. А и не смятам, че ще е сит цяла нощ без него.

# 289
Аз от АМ нямам идея как ще го отказвам.Пие преди сън и после още 2 пъти през нощта Confounded

# 290
  • Лайпциг / Перник / София
Здравейте! Бих искала да се обърна към вас, като към мами с по-големи бебета (синът ми е на 9месеца) и да ви попитам за нощния сън на малчовците. Има ли такива бебчета сред вашите, които са кърмени и не се будят през нощта да сучат? От кога започнаха да спят по цяла нощ? Изключвам разбира се моментите, в които някое зъбче е на път.
Малкия си се буди всяка нощ минимум по 2-3 пъти от както се е родил (почти нямаше колики, като новородено и до момента има 2 зъба, които избиха сравнително лесно бих казала).
Интересно ми е дали има надежда към 12-я месец да започне да спи по повече от 2-3 часа наведнъж? Grinning Bowtie
Благодаря ви много предварително! Hug

# 291
  • София
Здравейте! Бих искала да се обърна към вас, като към мами с по-големи бебета (синът ми е на 9месеца) и да ви попитам за нощния сън на малчовците. Има ли такива бебчета сред вашите, които са кърмени и не се будят през нощта да сучат? От кога започнаха да спят по цяла нощ? Изключвам разбира се моментите, в които някое зъбче е на път.
Малкия си се буди всяка нощ минимум по 2-3 пъти от както се е родил (почти нямаше колики, като новородено и до момента има 2 зъба, които избиха сравнително лесно бих казала).
Интересно ми е дали има надежда към 12-я месец да започне да спи по повече от 2-3 часа наведнъж? Grinning Bowtie

Дъщеря ми от три дни пропуска дневния сън. По няколно пътя я приспивам, но не и не. Заспива към 23.00 - 00.00 часа. Събужда се към 2.30, за да суче. И после чак към 6.30 ч. Събужда се в 8.00 часа. Това е най-дългия сън, който е имала до сега.

# 292
Аз от АМ нямам идея как ще го отказвам.Пие преди сън и после още 2 пъти през нощта Confounded

По колко АМ даваш и колко хранения има през деня?

# 293
Честит рожден ден и от мен,да е жива и здрава и все така да ви радва!

За храна аз също спрях да пасирам.Намачкам го на 2 на 3 и така,по някои път се задавя ама няма как иначе да се научи да дъвче.За усвояването също много ни помагат царевичните и др.пръчици и оризови бисквити.

# 294
И аз давам намачкани храни, макарони, но уви всичко се гълта.
При нас педиатърката ни посъветва да въведем вечеря преди последното АМ и храненията станаха 6. Последното е 150мл АМ и не ми се рискува все още да го махам ама 6 хранения ми се виждат множко. Натежа  момичето изведнъж😊

# 295

Големият ми син е кърмен година и половина. След като го захраних започна сам да се отказва от дневните сукания едно по едно. Последните няколко месеца сучеше само нощен по 2-3 пъти, като постепенно сам си ги намали и последния месец сучеше по един път на нощ. Започна да спи непробудно цяла нощ след като се отби. Има бебета, които спят по цяла нощ от раждането си, но ско бебето се буди нощем по няколко пъти впечатлението ми е че нощното кърмене се маха последно (ако се остави бебето само да се отбива, а не по инициатива на майката). С големия след годинката започнах нощем първо да предлагам вода и после кърма, за да отсея случаите, в които е жаден/ иска да се успокои от тези, в които наистина търси мляко. Това беше най- близкото до инициатива от моя стеана, като е отказвал водата си му давах да суче. До годинката децата имат нужда от значително количество мляко всеки ден - след като започне детето да се захранва приетото количество мляко през деня намалява и е нормално да наваксва през нощта. Аз бих те посъветвала да оставиш нощното хранене до годинка и ако ти пречи много да опиташ да го махаш след това. А най-добрият вариант е детето само да се отбие, но това зависи от желанието и възможностите и на двама ви и никой не може да каже кога ше стане. Като някакъв ориентир на къде вървят нещата е да обърнеш внимание дали бебето е намалило броя кърмения през последните месеци. Ако сам си ги е намалил много е вероятно да започне да прави същото и с нощните.

# 296
  • Лайпциг / Перник / София
Mama_Bear, благодаря ти за споделения опит! Аз не възнамерявам насилствено да му спирам млякото и тн. Давам му когато поиска. Попринцип наистина в последно време е намалил дневното мляко и е заместил закуска и обяд с твърда храна. Следобедна закуска също яде, но аз не му предлагам кой знае колко много голямл количество тогава и скоро след СЗ суче пак. Беше ми просто интересно как е положението при бебетата около годинката, защото попднах на такава статия за нощния сън.
Благодаря отново още веднъж! Simple Smile

# 297
  • Down Under
Има ли други къдрави мъници? Моето момче такива къдрици завива 🙈
Не знам при вас как е, но малкия е целия син. Има две цицини на челото от днес. Мъчи се да върви и пада яко, направо ми е жал. Колкото и да го пазиш, все ще намери къде да се удари.

# 298
  • Велико Търново
Моето момче е всяка седмица с цицина на различна част от челото. Оставила съм го сам да опознава света вкъщи и съответно той взема размерите на стаята постоянно. В началото се удряше повече, сега свикна и сам се пази. Научи се да се качва на дивана, но слизането е винаги съпроводено с удар. Тези дни мисля да махна възглавниците които са около дивана и да го оставя да се стресне че като пада ще е на твърдо, но не ми стиска още. Иначе конвектор не докосва вече, усети няколко пъти че е топъл, пералнята не я бута - няколко пъти се беше подпрял докато центрофугира и едни декорации имам пръчки също не ги бута след като се убоде на тях.
ММ постоянно ми се кара че го оставям да прави каквото си иска, но аз така смятат че е по-добре и ще разбере по-бързо кое каква опастност крие.
Къдрици няма, в общи линии и коса мн няма, но има едни кичета зад ушите и ми навява ретро спомени Simple Smile
Момичета които имате стълби у вас, как сте ги обезопасили? Търся някаква преграда, но само кучешки намирам. Отделно стъпката на стъпалата е много висока ( преди 3 години. Кой да мисли за практичност, само визия и интериор ми беше в главата) т.е. преградата ще трябва да я ползвам доста дълго време Sad

# 299
Mama_Bear, благодаря ти за споделения опит! Аз не възнамерявам насилствено да му спирам млякото и тн. Давам му когато поиска. Попринцип наистина в последно време е намалил дневното мляко и е заместил закуска и обяд с твърда храна. Следобедна закуска също яде, но аз не му предлагам кой знае колко много голямл количество тогава и скоро след СЗ суче пак. Беше ми просто интересно как е положението при бебетата около годинката, защото попднах на такава статия за нощния сън.
Благодаря отново още веднъж! Simple Smile

Дребното прави годинка след няколко дни и върви по схемата на батко си - от около месец се отказа от последното дневно хранене и сега суче на заспиване и 2-3 пъти нощем. Още не съм предлагала вода през нощта и не съм сигурна дали всичките будения са за мляко.

По повод качването на дивана - бебо се научи да се качва на леглото на батко си. От известно време започнах да го уча да слиза правилно - винаги когато е на диван/легло и иска да слезе, като стигне до ръба го завъртам с дупето напред и пускам леко крачетата надолу. Днес за първи път се сети сам да се завърти - не знам случайно ли беше но му се получи.

Общи условия

Активация на акаунт