Февруарската дружинка става на една годинка

• 60 246
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Честит празник на всички рожденници🙂🌷🎂🍡

# 466
  • София
Благодаря за пожеланията момичета Simple Smile
Да са ни живи и здрави дечицата и да станат Човеци ❤

# 467
Момичета мерих Т 37.5 е. Детето е по-нервно и вяло.На обед заспа и като се събуди прпсто лежеше вмест вееднага да защъка.Не киха, кашля, носа не е запушен.Ака , пишка и хапна около 200гр. супа ,  пи и сокче. Сега пак я кърмя, отново си поиска.  Смятам че са зъби.Досега обаче избиваха без никаква драма.Имам нурофен дали да дам и ако да кога?У нас е 23 гр. по пода пълзи с дебел анцунг , чорапи, ромпър,  терлъци и горнище на анцуга върху ромпъра.Не вярвам да е изстинала.Вчера излизахме, но беше добре облечена и в количката.За малко ходихме до Лидъл, мо не чух да има кашлящи.....Сега заспива върху мен 😯Дайте съвет.

# 468
Честито на рождениците!

hamsti, прилича на зъби. Според мен на 37,5 нищо не  давай. Следи я.

Моят разбойник пък изяде малко парче от пъзела за под...Докато го видя го отхапа и глътна. Иначе парченца в яденето ако намери не можел да ги преглъща а?!
Има ли нещо притеснително?

# 469
Hamsti,мисля,че в рано да й даваш Нурофен.С какъв термометър мериш?Ние мерихме с електронен 38.2,веднага след него живачен 39.Та добре,че имахме и живачен 😐

Честито на рождениците!Да са здрави,весели,палави и засмени Kissing Heart

# 470
2 бр. електронни термометри ползвам. Живачен нямам,  и двата дават 37.4 -37.5. За сега ще чакам и следя.

# 471
Не давай засега нищо. Изчакай да видиш дали ще завиши. Крайниците топли ли са или студени?

# 472
При моят точно така се получи,откакто проходи спи по цяла нощ 9-10 часа и през деня 2-3 без никакви проблеми.Тича постоянно,една секунда не се спира и задържа или заиграва,постоянно носи нещо насам натам и си говори.Навънка е като ракета без посока,завива,променя целта и посоката за секунди и постоянно съм зад него.По площадката го пускам свободно,по улицата и тротоара още не смея,не дава ръка и в  количката се прибира.Яде и трева и камъчета опитва,но се научи и ги плюе и общо взето всичко което набара опитва, повечето неща плюе.Ще го намериш в памперса сигурно щом е малко парче.

# 473
Не давай засега нищо. Изчакай да видиш дали ще завиши. Крайниците топли ли са или студени?
Топлички са .

# 474
  • София
Топлички са .

Щом като са топли означава, че Т ще остане такава. Ако ръцете и крачетата станат студени е знак, че ще се покачва. Тогава може да ги затоплиш.

Наблюдавай детето и се води по него. До 38 може да изчакаш с температуропонижаващите.

# 475
Подкрепям М.
Не да те плаша, но ако вдигне над 38, но не можеш да я свалиш с панадол/нурофен, заведи на спешен к-т.
Компрес и се слагат пед мишниците, на ингвиналните гънки и/или челото.

# 476
Вдига се сега е 38.1/38.5 ...според термометрите. Как да сложа компрес подмишниците?

# 477
  • Велико Търново
Компрес само на челото съм слагала и то не на сина ми, а на племенник. Давай температуро понижаващи, аз и на 37.5 съм давала, с ясното съзнание че е ниска температура за Панадол.

# 478
Вдига се сега е 38.1/38.5 ...според термометрите. Как да сложа компрес подмишниците?
Не съм слагала,но може би ще се задържи ако го подпъхнеш в сама блузка или боди . Но идете на спешен к.т за да не мине 39 ,че ще се притесняваш цяла нощ.
Дано мине бързо.

Честити и здрави да са рожденниците днес!🎁🎈🎂

# 479
Според мен дай Нурофен.
Ако вдигне повече, ще я усетиш веднага.
При нас Панадола не се справи и дадохме Хексалгин(след консултация с педиатърката)

Общи условия

Активация на акаунт