Разведена с нов мъж

• 13 779
  • 230
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Какво има да свиква- тя има 2 деца, които са при нея и съумява да бъде човек, и да уважава дори прекалено юнака, та да го остави той да решава кога и какво да прави.
Но, да търпи да я подмята като кукла, не виждам причина.

В случая- ако се е наложило да вземе детето, поради някакви независещи от неговите планове, причини, е било редно да ѝ обясни.
Тя е майка, преди всичко и би разбрала.
Но, нищо такова няма- той просто ѝ съобщава, че е решил още от петък да си вземе детето и да я отсвири.
Това, че с половин уста я е поканил с тях, чак след като му е обяснила колко некоректно постъпва, е опит за замазване на конфуза, нищо повече.

# 91
И absurt е права, той не е обяснил защо и как се е наложило.

# 92
iana28 с право си обидена.
Обидно е някой да се държи непредсказуемо и знаейки какво си направила за да си осъвместите плановете, да го провали.
Човек се нагласи към един план, пък му се сервира друг.
Не си го изкарвай на него, обаче. Направи си собствен план и си го следвай, а с новия не се разправяй, да ходи където ще.

# 93
А трябва ли да се е "наложило"?
Не може ли детето просто да е приплакало "искам с тати"?
Достатъчно лошо за това дете е, че тати вече не живее с мама.
Защо възрастните да не проявят малко разбиране? Какво толкова ще им стане, ако си счупят егото?

Ако отмяната на уговорката беше свързана с "излизане с момчетата" примерно, тогава, разбира се, гневът й би имал основание. Но това е дете, за Бога! Трябва ли непременно да е на смъртно легло, за да бъде баща му до него?

Ако авторката започне да го притиска на тема "аз или детето ти", със сигурност ще загуби. И ще загуби свестен мъж, каквито просто не се намират под път и над път в наши дни.

# 94
Не, не може. Много рядко някой променя режима на детето, понеже е приплакало да е с другия родител. В повечето случаи на някой родител се налага да се разменят уикенди по някаква причина

# 95
И новият ми беше казал тогава и той да не взима този уикенд неговото дете за да сме си заедно двамата.
Бианка, изначално режимът на детето е бил този уикенд детето да е с него. Той първоначално е искал да се съобрази в авторката за сметка на рутинната практика с детето, после по някаква причина (която не знаем) е размислил. И то не е размислил в последния миг, а една седмица по-рано. Съвсем коректно ми се струва.
Не виждам нищо лошо да си се спазват навиците на детето, даже е повече от важно в периода след развода/раздялата. Децата и без това страдат, че бащите са ги изоставили. С майките нещата са различни.

Значи дразня се от тоя двоен аршин. Тук много се реве от разните "бащи", че забравяли за децата си след развода, че си гледали само собствения кеф и какво ли не. Сега тук има един баща, който очевидно поставя интереса на детето си дори над своя, и пак крив!

Авторке, дай координатите на тоя златен човечец, веднага ще му намеря булка! И без това тука те убеждават, че не те заслужава!

Последна редакция: чт, 17 яну 2019, 11:00 от Анонимен

# 96
А, ясно, майката е имала също планове и няма как бащата да откаже да си вземе детето.

Ами моето мнение от личен опит е следното: След развод всяка нова връзка трябва да носи само хубави емоции и да ти е кеф. Не са се чудиш други защо, какво... гледай си живота!

# 97
Не, не може. Много рядко някой променя режима на детето, понеже е приплакало да е с другия родител. В повечето случаи на някой родител се налага да се разменят уикенди по някаква причина

Аз с бившия не спазвам споразумението, когато - тогава. Много по-удобно е за всички, дето ще броя аз уикенди, как не, или да му тактисам, когато не може или те не желаят. Не. Виждат се, когато поискат Simple Smile

# 98
Аз си го спазвам стриктно режима, ако се наложи да сменяме уикенди, винаги се съобразяваме и така е най-добре за нас.

# 99
Да, всекиму според нуждите, мен тези режими ме поставят в зависимост, каквато не желая, и това не пречи на другия, то спонтанно се случи и така сме си. В случая, мисля, че не е проблем, нито отстъпление, Яна да прекрои плановете, но - хора разни Simple Smile

# 100
И аз не бих се ядосвала, тъкмо цял свободен уикенд ехееее кой ти го дава!

Ако вече си има яна някакви други подозрения, тогава е друго.

# 101
  • София
И аз не бих се ядосвала, тъкмо цял свободен уикенд ехееее кой ти го дава!

Ако вече си има яна някакви други подозрения, тогава е друго.

Противоречиш си!
Ти си писала, че сте сте използвали да бъдете заедно когато децата са при баща си, защото са с преспиване.
А, нейните са с преспиване 2 пъти годишно.

# 102
Така е, но мъжът ми не е имал дете. Ако имаше, щяхме и с това да се съобразяваме.

# 103
iana28, може би още се чувства несигурен да те въведе в живота на детето си. Прекарвате ли време заедно с неговото дете? Какви са отношенията ти с детето? Ако едва се познавате, наистина този уикенд е добра възможност да сте заедно. И на мен би ми станало неприятно, но поставяйки се на негово място, ще го разбера. Може и майката да не се е съгласила за размяна на уикендите. тези решения не са само негови.  Все пак, твоите деца изобщо не спят при баща си, т.е. той принципно се съобразява с този факт и не се цупи (предполагам), че реално не оставате насаме. И на мен ми се струва, че прекалено много форсираш нещата. При наличие на деца и от двете страни, се предполагат много компромиси, логистика, дълго изграждане на взаимоотношения между самите деца, на всеки от вас с децата/детето на другия. На всеки от двамата ще му е приоритет собственото дете/деца. Ще трябва да проявявате доста мъдрост и търпение, а ти се засягаш и фръцкаш при първата промяна на плановете заради детето му, а такива сигурно ще има постоянно след като заживеете заедно, както и заради твоите деца.

# 104
Много мъдър пост и не така остър като моите, но по същество се покрива с мнението ми.

Общи условия

Активация на акаунт