Денят на бащата - нов сериал по БНТ

• 57 799
  • 972
  •   1
Отговори
# 330
# 331
Здравейте 🤗
Много се радвам, че има тема за (Денят На бащата) 😍
Изгледа епизод три, и съм във възторг от......всичко 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Браво на сценариста или сценаристите, на режисьора и на актьорите. Всички, без изключение, много ми харесват. Страхотно са се сляли с спрсонажите от сюжета. За Захри Бахаров Няма какво да кажа, освен че е мнооооогоооо добър. Актрисата, която изпълнява Калина, е невероятна. Глория, за разлика от повечето тук, много ми харесва😉 страхотно си изпълнява ролята на не уверена съпруга, която проектира страховете си от изоставяне (не съзнателно) върхо, вече изуставената си приятелката!!
 Ох, не си падам по анализи и критика🤨 така че спирам.
Просто исках да кажа, че сериала е страхотен, засяга много сериозна тема и с голяма удоволствие ще го гледам🤓

# 332
  • тук, на мястото си
Не знам дали Милена проектира страховете си, но при първа възможност тя ще е първата която ще се хвърли в леглото на Димо.
Така е в живота, не знам за филма.

# 333
  • София
Гледам и не вярвам на ушите си както казва неповторимия професор Вучков.
Но за съжаление така е и в реала или поне се среща и то никак не рядко... Много тежка серия, вгорчи ми настроението. Дано сега TWD ми го оправят, уф.  Sad Горкото дете, а и браво на актьорчето, справя се много добре. Поне аз виждам мъката в него и борбата, която води със себе си. Как се затваря все повече и повече. Изобщо сигналите, които излъчва не са никак добри и почва да ме хваща страх да не извърши някоя глупост... Майка му сляпа ли е, не вижда ли???
Жалко, че родителите му не се държат като зрели хора и вместо да седнат, да се изслушат и поговорят само си крещят един срещу друг. Но то ако не беше така нямаше да има и сериал де... Wink
Недоумявам как може Калина да допусне, че баща му ще го бие. За бога...  ooooh! Тъщата е ясна, а и тя е преживяла същото, изоставена от мъжа си, естествено, че ще е на страната на дъщеря си. Но тя поне е зряла, не вижда ли, че вреди, а си мислех, че има добро мнение за Димо, поне от първите два епизода. А сега изведнъж е на нож срещу него. Милена пък вижда себе си в Калина и че тя може да е следващата и я избива на параноя и агресия. Нападението е най-добрата защита...
Няма нищо нереално, но ей така като го гледаш всичко това как да не те хваща ядец?  Confused
Надявам се да се разберат някак си в последния шести епизод, за събиране и дума не може да става. Имам предвид да се разберат така че да не вредят на детето и така да му обяснят ситуацията, че то да успее да я смели и да я приеме.
След първоначалния шок и отрицанието в първото действие в този епизод се стовари жестоката истина върху двамата родители. Вече сме във второ действие - лъжи, омраза, лични нападки. В следващия епизод за съжаление очаквам още по-голямо нагнетяване на напрежението и дори да се стигне до тежки съдилищни разправии. Онзи бракоразводен адвокат не случайно са го вкарали в сериала... И надявам се, че в последното трето действие все пак задравия разум ще надделее.
Но някак си са ми много малко тези 6 епизода. Поне 10 да бяха. За да разкажеш една такава история убедително в рамките на един мини-сериал си е много сериозно предизвикателство, за което тук в България още не сме дорасли. Дано да успеят, пожелавам им го, а и ще повлекат крак за други. Simple Smile

# 334
  • Street of Dreams
Тегав, тежък филм. Мрачно е, потискащо, звукът е с лошо качество, изговорът на актьорите - ужасен. Сякаш гледам филм от 80-те. Преекспонирани, ненужно близки кадри.

Гледам го, за да си създам мнение за българските филми и актьори. От състава познавам единствено двамата от Под прикритие, където играха значително по-добре. Детето сякаш не пасва в това семейство.

Сюжетът е много актуален, силно негативен, дърпащ все по-надолу до тук. Темата за използването на децата като оръжие за отмъщение трябва да бъде поставена в българското общество. Но и за бащите, които без всякакви церемонии изведнъж решават, че искат да са си ергенчета - без да се обясняват, без да се постараят. Реакцията на Димо на всичко е "Ай стига ми говори глупости", без никакви обяснения - и в двата случая - когато тя разбра за другата и когато тя го попита защо е насинено детето. Ако не беше такъв, всичко можеше да е различно.

Свикнала съм на филмови маратони и ужасно ме дразни огромната пауза между епизодите.

# 335
  • София
А има ли нещо, което да ви харесва? Винаги може да не го гледате, не е задължителен. Пък и жалко, че нямате мнение за българските актьори до сега..

# 336
Да, на мен много неща ми харесват, изключая операторската работа.
В такива ситуации всякакви чужди мнения и съвети трябва да се игнорират!
Та били те и на мама.

# 337
  • Разпиляна във въображението
Малкият захитрява. Обади се, че и на него му е откраднат робота. След това изобщо не сподели, че е бил с баща си на стената и оттам са му синините.

# 338
На мен също ми харесва. Филмът е супер реалистичен.
Много е трудно да се запазят цивилизовани отношения при развод. Имам приятел бракоразводен адвокат, който се разведе и ми сподели, че въпреки че толкова години е гледал какви ли не циркове в работата си и съпругата му е знаела за част от тях,   те самите не са успели да избегнат напълно войната между възрастните, от която страдат децата.

# 339
Много рядко и двамата нямат чувства, няма наранен, няма ограбен, излъган, прецакан....затова са тия войни.
Ще го гледам пак, че наистина озвучаването е ужасно

# 340
  • София
Реалистичен е сериалът. Много. Но все си мислех, че ще стигнат до цивилизован диалог. Много поуки има в епизодите. Основната, която може да си направи човек е, че в личните си отношения не трябва да допуска намеса на трети лица, били те майката и най-добрата приятелка. Опасна е Милена, накара дори приятелите да се отдръпнат от Димо. Все си мисля, че ако Калина не я слушаше толкова щеше да имат друг развой отношенията им.

И на мен не ми харесват близките кадри, наистина на моменти заснемането изглежда ретро.  Може и да е свръх модерно това, знам ли, но просто като зрител ме дразни. Леко и на сценария на моменти се дразня, но като цяло сериалът е много добър и го слагам в личната си топ 3 класация на БГ сериали. Изобщо след масовия бум с "Под прикритие" БНТ правят поредна качествена продукция.

# 341
Наистина, едно от предимствата на сериала е голямата реалистичност и достоверност на историята. Грозни сцени, наранени деца, неадекватни съвети от приятели и роднини...
Тая Милена е много дразнещ персонаж. Абе гледай си собствения живот, какво си тръгнала да се месиш в и без това сложната ситуация и обтегнати отношения.

# 342
  • София
А защо Димо не каза за стената просто...

# 343
Когато почнаха да се катерят, той каза "няма да казваме на мама". Тя явно не одобрява. Затова Боби не каза, а Димо въобще не знае за синините и не му стана ясно защо го обвинявява, че е удрял детето.

# 344
И да беше казал, тя нямаше да повярва. Нали й каза, че детето самО е дошло при него, но тя хич и не искаше да го слуша. Крещя на улицата, че и излъга, че не я бил търсил. За стената пак нямаше да му повярва, щеше да каже, че се оправдава. Нямаше смисъл Димо да се обяснява. Тя дойде в барчето свръх ядосана и нямаше да приеме никакви аргументи.

Общи условия

Активация на акаунт