Денят на бащата - нов сериал по БНТ

• 57 814
  • 972
  •   1
Отговори
# 360
  • Street of Dreams
Намерих Под прикритие за изключително добър сериал. С изключение на главния герой, прекрасен кастинг - чудесно изградени образи и чудесно изиграни роли. Гледах го първо на немски и после на български - макар по американски сценарий, филмът беше побългарен и отразяваше нашата мутро-култура. Тоест ако не си от тук, не разбираш колко е автентичен. Високомерието в гласа на Иво Андонов никой немски дубльор не може да го направи. Сериалът беше забавен и напрегнат, чудесно заснет, режисиран и изигран. Намирам го за далеч по-добър от този, не като сюжет.

# 361
Оффтопик е, но Под прикритие е както казаха крими сериал свързан с ъндръграунда в България. Става въпрос за наркопласьори, престъпници и т.н.,  а не за завършили Кеймбридж или Харвард хора, които имат изтънчен изказ.

# 362
Днес успях и изгледах трите серии последователно... Разтърси ха ме, замислих се, натъжих се.... И очаквам с нетърпение следващата серия. За мен филма е с много съдържание и качество щом поражда всички тези чувства. Дали го харесваш или не, то все пак не те оставя безразличен.
Наистина харесвам и Димо и калина... Прекрасни хора, които в един момент имат се разминават в приоритетите си. Тя щом има дом и семейство-счита че вече е Ок и е изпълнила жизнената си цел.
Той: харесва да има жена и дете, но вече у се струва че му натежават и не го подкрепят в желанието му да прави социални дела с цел помощ на хората. Иска да е герой, да се раздава да има признание, но няма как да го постигне докато има жена и изискваща всеотдаен семеен типаж. Sad
А с нетърпение очаквам да видя какви скелети ще изтропат при Милена и Мико.... До сега не се замисля, но вие ме наведохте на мисълта, че тя може наистина да харесва Димо, а той нея - не!!! Тадаааа... Чудесен повод да му сгорчи живота и да го изолира от всички...

# 363
Вчерашната серия беше  много тегава Sad Така представено на филм, виждаме и двете страни и можем да се поставим и на мястото на другия, да погледнем през неговата призма, което в реалния живот не се случва. Всеки е наранен, влияе се от околните, приема една дума по съвсем различен начин от вложения в нея смисъл Sad Така че отстрани е много лесно да съдим кой прав и кой крив. Аз съм на тезата на Димо (Захари), че винаги вина имат и двете страни. Особено пък като имат разминавания в приоритетите като тях. Аз също като жена му в сериала, съм домошарка, децата са на първо място, не ми трябва социален живот,  на ресторант излизаме веднъж в годината, но и двамата този начин на живот ни харесва. Ако единия иска да живее, а другия - да си седи вкъщи, неминуемо в един момент ще се получи разрив. Както и за много други неща, които определят мирогледа на всеки човек.
Малко в сериала не ми харесва, че като че ли влага повече вина в жената, а от толкова познати с развод, виждам много често как бащата не желае да се грижи за детето, не го търси, за средства за издръжка да не говорим. Макар че има и много случаи на майки, изоставили децата на бащите си, което пък съвсем не ми го побира акъла Hushed

# 364
Те пък всяка въможна драма и всяко едно нещо, което би могло да се обърка, са решили да го вкарат в сюжета. На мен ми идва в повече. Сега ще започнат да го обвиняват, и че си бие детето.

# 365
Калина е много лекомислена и податлива на чуждо мнение. Да се чудиш на годините й. Поведението й е отвратително - приписва всички възможни грехове на Димо и още по-лошото е, че го прави пред детето. Никога не съм разбирала хората, големите хора, които се опитват да направят съучастници в тези грозни събития децата си, както и да ги ползват за оръжие.
А Миши колко е долна.. Angry
Колкото повече гледам, толкова повече се убеждавам, че Димо е жертвата, не Калина.
Но, според мен, след снощните събития, чашата му преля. Да видим довечера какво ще се случи.

# 366
  • Пловдив
Беше си доста тежка серия. Не съм очаквала, че заради едни синини на колената и по краката, бих си помислила, че бившият ми мъж ще бие детето. Малко ми дойде пресилено това. Че чак и ограничителна заповед!? Димо се държи доста неадекватно, според мен.Може да потърси разговор с Калина, да обясни...Тя от своя страна да спре да слуша майка си и Милена. И като стана въпрос за Милена, брилянтно изпълнена роля. Направо не вярвам, че това е онази Глория с бутилката от риалитито. Нямам търпение за серията довечера, предчувствам че ще е още по тежка.

# 367
Не оправдавам Калина, но намирам за нормално да споделя и да се влияе от чуждото мнение.
Тя е наранена, объркана, търси подкрепа, всичко тези събития са внезапни и против волята ѝ, докато Димо е уверен, знае какво не иска и няма нужда някой да го държи за ръката и да го окуражава.
Майката на Калина я разбирам, боли я за детето ѝ, нормално, но Милена тотално обърква нещата.
Толкова зле влияе на Калина, че направо ми иде да ѝ се разкрещя.
Ако Калина беше вдигнала на Димо, още преди да стигнат в полицията, нямаше да се стига до там.
Детето ти е изчезнало и мъжът ти ти звъни - веднага трябваше да ѝ светне лампата, че е при него.

# 368
  • Street of Dreams
Аз пък си мисля, че майката и приятелката на Калина само й потвърждават това, което тя вътрешно си мисли. Разбираемо е да си мислиш всичко, когато от другата страна са издигнали стена, няма никакъв разговор, никакви обяснения. Тя поне се опита да говорят, а в резултат беше изкарвана луда и че "говори глупости", без да й се обясни нормално как е в действителност. Това е също важен момент от враждебността.

Калина беше изненадана, че Димо не е щастлив в брака си и че отдавна за него всичко е приключило. Което значи, че няма никаква комуникация - нито е говорил с нея какво да променят, нито й е дал ясен знак, че е нещастен. Какъв шанс имаше тя да се бори за този брак, след като години наред е живяла в заблуда, че имат "хармонична връзка", както сама се изрази. Той я постави пред свършен факт - нито сам се е борел, нито е дал шанс тя да се бори. Стоял, мълчал, търпял, лъгал, но не е направил необходимото.

Ако имаше и малко акъл Димо, щеше да постъпи зряло, да разбере защо една майка откача като види детето си насинено и да я успокои, давайки й свястно обяснение. Но той е твърде cool за това, той е голяма работа.

Абсолютно нищо обаче не оправдава навиването на детето срещу баща му и втълпяването, че е изоставен и че не е обичан.  Изкуствената гордост и на двамата увреждат душата на детето.

# 369
Калина вече очаква всичко от Димо, но и на мен ми се стори абсурдно да помисли, че е бил детето. А пък той след като знаеше, че детето се е ударило сериозно на катеренето (дори не му даваше да го докосне), можеше да му светне, че сините са от там. По-добре да му пили на главата, че го е завел на катерене без нейно разрешение, отколкото да го обвинява в побой...

# 370
Това с невдигането на телефона и за мен беше много тъпо.
Дори си мисля, че ако с детето ти се случи нещо или изчезне, първата работа е да се свържеш с другия родител, независимо колко са им сложни отношенията, а не да не си вдигаш телефона...

Според мен Димо беше изненадан от обвиненията на Калина и затова не й обясни за катеренето. Надали и тя щеше да приеме негавата версия.
И двамата са водени от емоциите и не разсъждават трезво, дори и за елементарни неща.

# 371
  • София
Беше много тъпо и това, че излъга детето, че баща му не вдига.

# 372
  • София
Ох не знам как се намира някой още да я защитава Калина. Изобщо нищо хубаво не виждам в тази жена. Чак ми се вижда много нереален и преекспониран образа и вече. Е чак пък такава злоба и тъпотия съществува ли? Да реагираш толкова първосигнално и без да мислиш, пък да си майка?! Наистина ума ми не го побира. А Димо вече ме кефи, човека въпреки всичко се опитва да спазва някакъв културен тон към нея, а тя като хваната от гората.

# 373
Записвам се. Харесва ми сериала, актьорите, сладкото дете, което играе страхотно.

И на мен ми стана тъпо след вчерашната серия, майката изобщо не мога да я оправдая. Хайде изнервен си, сгафил си пред детето, ама като се успокоиш, би следвало да се вземеш в ръце и да се държиш като родител. Женските образи са много дразнещи - майка, приятелка, баба - бррр.

# 374
Противен и дразнещ  е образът на Калина още от първата серия. Не мога да проявя женска солидарност спрямо нея и не й съчувствам. Ами престанал е да я обича мъжът й и толкова. Това е неговата вина. Какво може да направи Димо? Не я обича, не се чувства добре и най-честният начин е да се раздели с нея.
До този момент виждам от нея егоизъм, истеричност, злоба, неадекватно поведение и неспособност да мисли разумно.
Вероятно не е лесно и е обидно да си изоставена, но това е положението. Дръж се с достойнство, адекватно и разумно. Въпреки грозното предателство мисли първо за детето и след това за нараненото си самочувствие и преобърнат живот. Сигурно е много трудно,но  детето е на ръба.

Весела започна да ми харесва. Отпусна се и е доста добре се справя.

Общи условия

Активация на акаунт