Денят на бащата - нов сериал по БНТ

• 57 414
  • 972
  •   1
Отговори
# 870
# 871
След снощната серия останах на дивана с изключен телевизор поне 10 минути. Много ме грабна филма. Поледните 15 минути бях с отворена уста. Не очаквах Боби да наръга момчето. Думите му, мен не ме е страх от нищо и безразличието, с което го прободе, направо ме разтресоха.
За мен края с Боби на покрива показа, че въпреки, че възрастните си стиснаха ръцете и продължиха напред, и всичко си е както преди, детето остава с непоправими белези. И ще си остане крадец, престъпник и тип "не ме е страх от нищо".
Няма нужда от втори сезон, а и не мисля, че са замисляли подобно нещо.
Прекрасна игра на всички. Браво на БНТ за стойностния филм. Пожелавам им все повече такива неща да излъчват.

Toчно! И според мен детето си остана с непоправими щети.
Много мислих по време на филма.  И след всяка серия. Отдавна филм не беше предизвиквал у мен такива мисловни импулси. Обсъждахме го с мъжът ми, някои серии гледахме по два пъти. Определено сме добри на такива сюжети - реплики взети от реалния живот го правят още по истински и докосващ. Даваме си сметка, че около всеки  от нас има поне един пример за така тъжно стекла се връзка с непоправими последици върху дете/деца. Аз самата имам пред очите си  такива примери. И наистина, след скандалите  и панаирите,  когато в един момент всичко утихва , когато всеки постигне своето и  успее да се събере за да продължи живота си, детето  остава с непоправими травми за цял живот.  Един ден може да е чудесен партньор, родител, демоните които къта у себе си ще го навестяват и с годините ще му е все по-трудно да ги контролира. Не мога да предрека как протича животът на такива хора. Но подозирам, че родителите които са го довели до това положение също носят своите демони. И във филма беше така -  развода на майката на Калина, дефицитите с които тя е израснала, пагубното влияние и манипулациите на майка й, слабата психика на Калина и невъзможноста й да се противопостави на майка си. Всичко това дава отражение в семейството й. 
Харесах играта на всички актьори. Бабинова игра така реално, че на моменти искрено я съжалявах - заради слабостта й, заради групостта й да наказва мъжът до себе си чрез детето им, заради това че се оставяше да я манипулират отвсякъде. Глория Петкова.. просто нямам думи.  Обилното  театралничене и излишен патос в репликите, така характерен за възпитаници на НАТФИЗ тук не усетих никъде. Иван Налбантов - много голям. Сано също игра чудесно. По едно време ми хрумна, че може да направят втори сезон за неговото семейство. Според мен там имаше още повече предпоставки за проблеми и раздяла. Просто героят на Сано нямаше свободния дух на Димо и се примиряваше с положението.
 Захари Бахаров е голяма класа, но се замислих, че ако ролята се играеше от Иван Бърнев, например, нямаше как да вкарат тази агресия която Бахаров  изначално си носи. И която му нанесе толкова щети.
Изобщо... рядко добър сериал. Респект пред БНТ. За пореден път показаха как се прави хитова продукция.
Дълго време пред очите ми ще е това ангелски красиво  дете.

# 872
Какво си опитала да пуснеш?! Не можете ли да напишете с две думи, защото не всички искаме да цъкаме трафик на някакви сайтчета или не се интересуваме от информацията, която пускате?!

# 873
Филма ме докосна силно, заради преживяно разбира се !
Имах обаче някой забележки, първо Бахаров не може и трудно ще излезе от ролята на мутрата от Под прикритие. Интонацията на гласа му, изражението му същите.

той и в националната лотария говори по този начин. Не може да явно по друг. Понеже ни се е насадил образа на Иво Андонов то само него виждаме.

# 874
jules да и в лотарията абсолютно същия. Ами не знам,все си мисля,че като си актьор трябва да можеш да се преобразяваш и да си различен. Захари ми е прекалено еднакъв,без напън малко да промени интонация или излъчване спрямо ролите си.
Иначе адмирации за филма, всеки преживял нещо такова е дълбоко докоснат. На всяка серия съм плакала и ми изскачаха хиляди спомени.

Последна редакция: ср, 06 мар 2019, 18:25 от черна орхидея

# 875
Гледайте го в "Чамкория". Уникална роля. И различен.

# 876
  • София
Гледайте го в "Чамкория". Уникална роля. И различен.
По-голям е шанса човек да спечели от Националната лотария, отколкото да успее да си купи билети за Чамкория Simple Smile

# 877
Не съм от София, но и при нас щом сложиха афишите и билетите се продадоха-седмици преди представлението.

# 878
  • София
Тук, в София, билетите за няколкото представления през месеца свършват за около час и половина, два. Единствения шанс да се доредиш до билет и то за след два месеца, е да си пред касите на Театър 199 в деня когато обявават програмата.

# 879
  • На морето!
Захари Бахаров се снима в Троновете /макар и с малка роличка/ и в още редица филми и сериали в главни роли, не е честно да го заклеймяваме като водещ на някакво малоумно предаване.

Аз харесах целия актьорски състав, изградиха си образите достоверно и не преекспонираха /което е проблем при нашите артисти/, дори озвучаването беше добро. За мен това е един от най-добрите сериали в последните 20 години заедно с "Дървото на живота". Поздравления за целия екип, за БНТ и дано гледаме повече такива сериали, вместо нелепите тъпотии като "Полицаите от града", "Хотел България" и пр.

# 880
Абсолютно подкрепям.Да,затова го взеха Захари в не една чужда продукция,защото е все един и същ и не може да надскочи себе си!!Изобщо не е вярно,вие гледате през някаква ваша си призма Simple Smile и така ви се струва.А и с какъв глас да говори на лотарията,та нали е един и същ човек.Захари е многопластов  актьор и то на много високо ниво.Виж като човек,може малко да е по -обран Simple Smile,но професионализмът му не подлежи на съмнение.
За сериалът съм съгласна,че един от много добрите бг продукции.Страхотно играха всички.Дано се радваме на още такива ,макар да предпочитам по- лек жанр .

Последна редакция: ср, 06 мар 2019, 19:49 от *Амбър*

# 881
  • София
Според мен пък добре се справи детето, хареса ми.

# 882
  • Street of Dreams
На Захари ролята на Иво му се получи в пъти по-добре от ролята на Димо, според мен. И все пак приликата в играта му може би произлиза от приликата на двамата герои - безкомпромисни, надменни, отегчени от "глупостите" на другите.
А в националната лотария са го взели точно заради ролята на Иво Андонов, така че не ме учудва, ако бие натам нарочно.

Бабинова за пръв път я виждам и бих казала, че ми хареса доста в тази роля.

# 883
Гледала съм Под прикритие, но нито за секунда Захари не ми напомни за Иво Андонов. За лотарията пък съвсем не се сетих. През цялото време виждах Димо.

# 884
  • София
И за мен Димо си беше Димо, но съм гледала Захари в много филми и почти не съм гледала лотарията. На мен ми харесва. Наистина има талант.

Общи условия

Активация на акаунт