Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 5

• 57 103
  • 822
  •   1
Отговори
# 135
Всгинален преглед съм имала дамо няколко пъти, когато имах някакви оплаквания.
АГ-то знае ли че сте платили пакет? Ако не знае, кажете му, възможно е това да е причината. Аз си плащам за всеки преглед, и не веднъж ми се е сличвало АГто да запише прегледа като ЖК защото е по-евтино.

# 136
Аз съм с пакет и досега не съм доплащала, даже имам още неизползани прегледи. Вече съм в 35г.с и вагинален преглед имах само един път защото имах оплакване.

# 137
Ами според мен не може да не знае, че е с пакет. Излиза в досието.
За прегледите, аз съм ходила и само на консултация, и дори да е вписала ходенето ми като такова, а не като преглед с узи, никога не съм плащала.
Досега съм платила само изследване за нивото на В12, което не ми влиза в пакета.

За въпроса при кой лекар, аз винаги си препоръчвам на хората Арабаджи.😁
Винаги подхожда с нужното внимание, обяснява ми всичко за изследванията защо ми пуска дадено нещо, на прегледите винаги обстойно гледа бебето и ми обяснява кое, какво, защо.
Обръща ми внимание какви храни да хапвам по-често за хемоглобина или захарта например.

# 138
Вагинален преглед при Коновалова имах на всяко посещение, шийката на матката най добре се измерва с Вагинален ултразвук, а не с коремен

Какъв е смисъла да се мери шиийкат всеки път? Евентуално може да се види на термин или след термин.
Това не е необходимо. При проследяване на нормална бременност има други неща, които са важни за проследяване.
Ако си имала проблем е нормално, но при безпроблемна бременност абсолютно излишно.
Закупуването на пакети от пациентите е най-групавото нещо, което може да се направи.

# 139
Няма как лекар да не види, че пациент си е заплатил пакет за проследяване. Абсурд. Явно този е абсолютен нехранимайко относно боравене с РС. И тия превантивни глобули, лекарства  и т.н. са ми малко съмнителни ей така с повод, без повод.

# 140
  • София
Вагинален преглед при Коновалова имах на всяко посещение, шийката на матката най добре се измерва с Вагинален ултразвук, а не с коремен

Какъв е смисъла да се мери шиийкат всеки път? Евентуално може да се види на термин или след термин.
Това не е необходимо. При проследяване на нормална бременност има други неща, които са важни за проследяване.
Ако си имала проблем е нормално, но при безпроблемна бременност абсолютно излишно.
Закупуването на пакети от пациентите е най-групавото нещо, което може да се направи.

Вие сериозно ли? Моята шийка стана от 35мм 19мм за една седмица с конус! И ако не беше следила изкъсо др. Коновалова щях да родя преждевременно в 26та седмица, но благодарение на това си и носих до термин, та да, доста нужно е, до този момент имах перфектна и спокойна бременност без никакви нерасположения, скъсяването на шийката няма никакви признаци бтв.

# 141
Да сериозно! Писах - безпроблемна бременност.

Ти си проблемна.

Колкото по-малко се "пипа"  една безпроблемна бременна жена, толкова по-добре!

# 142
  • София
Явно не умееш да четеш, бях безпроблемна докато на рутинен преглед не се видя огромен конус и скъсяване, ама чучка не чете... И това с пипането, кой ви го каза? Кварталния гинеколог ли? И моля да не ме наричаш проблемна, била съм си нормална бременна както и всяка друга до този момент.

# 143
Скъсяването на шийката по средата на бременността е проблем. Това е установено и си следена. Да, проблем е!
А, каква съм и кото слушам не е тема, която да обсъждам с теб.

# 144
  • София
Ами противоречиш си, казваш че трябва да се гледа шийката към термин, пък видиш ли аз проблемна съм била със следена. Като не разбира човек от нещо най-добре е да си замълчи а не да раздава акъл, защото тези 2 мин с вагинален УЗ да ви проверят шийката могат да спасят вашето неродено дете.

# 145
  • София

Не знам какво разбираш под 'най-групавото нещо' , но ако имаш предвид 'глупаво' не бих могла да се съглася, това има много предимства, а и е много по-удобно при евентуално връщане на разходи от застраховател.Grinning

# 146
От ФБ разбрах, че е имало безплатни прегледи миналата седмица. Било ли е обявено някъде? Във ФБ явно не е било или поне аз не видях.

# 147
Не си противореча! Ти не казваш от кога е скъсена шийката и колко проследяващи прегледа са правени. Затова предположих, че е по средата на бременността.

А на тази дама, която е "хванала" моя техническа грешка ще кажа, че без причина не се прави вагинален преглед на бременна жена. Казвам преглед, не вземане на микробиологична проба за посявка. А, какви застраховки ще си прави и какви разходи ще си връща не е моя работа и не ме интересува.

# 148
  • София
Не си противореча! Ти не казваш от кога е скъсена шийката и колко проследяващи прегледа са правени. Затова предположих, че е по средата на бременността.

А на тази дама, която е "хванала" моя техническа грешка ще кажа, че без причина не се прави вагинален преглед на бременна жена. Казвам преглед, не вземане на микробиологична проба за посявка. А, какви застраховки ще си прави и какви разходи ще си връща не е моя работа и не ме интересува.

Това си е чисто заяждане. Само да вметна, че аз не участва изобщо в спора за вагиналния преглед и не го коментирам.
Разбира се ,че не те интересува. Но след като не знаеш, защо хората си купуват пакет за проследяване, не е нужно да го окачествяваш като най-глупавото нещо.
След кат очевидно не си запозната с процедурите, не виждам причина за такова палене и заяждане.
Желая ти хубав ден и поне една усмивка до края:)

# 149
Мацето е написала, че са я открили в 26 седмица, което е почти седми месец. Аз също не бих се съгласила с теб. проблемна бременност съм, още в началото знаех, че трябва следене на шийката и доста лежане, та 7 месеца това правя, по-чести прегледи и мерене на шийка. НО има много майки, които също в един момент имат проблем с шийката(от контракции, инфекции, слаба съединителна тъкан на шийката). Скъсяването става без болка, няма как да разберат. До момента са имали прекрасна бременност и изведнъж случайно се разбира за проблема, а има и такива, които не разбират на време... така че не е лошо да се проследява шийката, дори и при безпроблемни бременности.

Общи условия

Активация на акаунт