Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 5

• 57 106
  • 822
  •   1
Отговори
# 150
Въпереки, че ми отправи пожелания и прекратяваш диалога, аз да си кажа.
Глупаво е да се купува пакет, защото си "вързана" за болницата и не излиза по-евтино, тъй като остават доста ненаправени манипулации, а се правят такива, които се доплащат. Освен това ако не ми хареса нещо в болницата или лекаря, ако съм с пакет ще ми е "трудно" да си зарежа парите и да отида на друго място при друг лекар. Още повече, когато са ясни неразборийте и оплакванията от тази болница.

И бъди сигурна - запозната съм отлично с процедури и не като пациент.

# 151
  • София
Не си противореча! Ти не казваш от кога е скъсена шийката и колко проследяващи прегледа са правени. Затова предположих, че е по средата на бременността.

А на тази дама, която е "хванала" моя техническа грешка ще кажа, че без причина не се прави вагинален преглед на бременна жена. Казвам преглед, не вземане на микробиологична проба за посявка. А, какви застраховки ще си прави и какви разходи ще си връща не е моя работа и не ме интересува.

Ами аз като казвам че не четеш... Писах че ми я диагностицираха 26та седмица при рутинен преглед, ама кой да чете... Виждам че другите момичета са разбрали, та не е проблема в моя телевизор.

# 152
Мацето е написала, че са я открили в 26 седмица, което е почти седми месец. Аз също не бих се съгласила с теб. проблемна бременност съм, още в началото знаех, че трябва следене на шийката и доста лежане, та 7 месеца това правя, по-чести прегледи и мерене на шийка. НО има много майки, които също в един момент имат проблем с шийката(от контракции, инфекции, слаба съединителна тъкан на шийката). Скъсяването става без болка, няма как да разберат. До момента са имали прекрасна бременност и изведнъж случайно се разбира за проблема, а има и такива, които не разбират на време... така че не е лошо да се проследява шийката, дори и при безпроблемни бременности.

Това, което си описала не е ли проблем? Проблем е и това е причината да ви следят. Четете бе момичета. Не пишете напразно.

# 153
Глупаво е за теб, за някои не е глупаво. И аз съм без пакет, но не гледам в чуждата паничка. А ти ходи пии една студена вода,че май много насериозно се взе Simple Smile . А и за шийката да кажа, не се знае кога ще се скъси и е редно да се следи, но когато си гледаш само през своята призма и очевадно е леко ограничена е напълно нормално да не приемаш друга гледна точка. Лек ден!

Въпереки, че ми отправи пожелания и прекратяваш диалога, аз да си кажа.
Глупаво е да се купува пакет, защото си "вързана" за болницата и не излиза по-евтино, тъй като остават доста ненаправени манипулации, а се правят такива, които се доплащат. Освен това ако не ми хареса нещо в болницата или лекаря, ако съм с пакет ще ми е "трудно" да си зарежа парите и да отида на друго място при друг лекар. Още повече, когато са ясни неразборийте и оплакванията от тази болница.

И бъди сигурна - запозната съм отлично с процедури и не като пациент.

# 154

Ами аз като казвам че не четеш... Писах че ми я диагностицираха 26та седмица при рутинен преглед, ама кой да чете... Виждам че другите момичета са разбрали, та не е проблема в моя телевизор.

Става ясно, че ти не четеш! Имаш проблем открит в 26-та г.с. и затова те следят. Докато не се установи проблем не се налага вагинален преглед на бременна. Това пиша.

# 155
При оплакване винаги са ме гледали и с вагинален ехограф и го намирам същото , като да си слагам Утрогестана вечер или да ми вземат секрет за мб (да не кажа , че го усещам и по-малко). До сега са ме гледали поне 6, 7 лекаря и нито един не ми е казал , ама не може , и изрично съм питала дали не е опасно. Следя се с пакет , считам го за по- удобно и на мен така ми е по лесно . Следя си нещата по пакет и като видя нещо , което док е пропуснал , напомням и готово.

# 156
Момичета, малко да променя темата и да попитам за нещо по-хубаво Stuck Out Tongue Winking Eye
Как стана при вас с почерпката? Какво се носи на изписването? Май има нова зала където на изписването се събират хората обсе черпи..Да уточня защо питам.. не съм от България и не да ми ясни тези неща Grinning така че моля за съвет Simple Smile

# 157
  • София
Всеки сам си решава за пакета. Аз съм доволна и от докторите и от процедурите,не съм плащала нищо излишно, За МЕН това е чудесен вариант.

Последна редакция: сб, 02 фев 2019, 17:19 от ditmade

# 158
  • София

Става ясно, че ти не четеш! Имаш проблем открит в 26-та г.с. и затова те следят. Докато не се установи проблем не се налага вагинален преглед на бременна. Това пиша.

Офф и аз последно ще ти напиша чети с големи букви ОТКРИХА ГО ПРИ РУТИНЕН ПРЕГЛЕД, което ако малко помислиш би означавало че на всеки преглед ме преглежадаха с вагинален.

Aleind, какво имаш точно предвид? Ние оставихме почерпката там за персонала, взехме банички, сладки, сок, шоколади ей такива неща

# 159
Диди, и повече от "5-6" пъти ще те гледат при проблем. За кой ли път пиша, тук спорим за непроблемни бременни жени.

Няма лошо, след като сте доволни от пакет. Аз написах моите причини за нехаресване.

# 160
  • София
На Мацето преди да и открият проблема явно също са я преглеждали вагинално всеки път. Това се опитва да ти обясни.

# 161
  • София
На Мацето преди да и открият проблема явно също са я преглеждали вагинално всеки път. Това се опитва да ти обясни.

Хахах 5 поста пиша това да и обясна, ама не ставааа Joy, верно е че българския не ми е майчин, ама чак пък толкова да съм неразбираема

# 162
  • София
Дължината и формата на шийката се виждат приблизително и с коремния ехограф, не е с точност до мм,  но достатъчно за да се види скъсяване или отваряне. Често по време на прегледа лекаря дори и не го споменава това, затова повечето си мислите, че не ви е гледана шийката. Редно е на ФМ в 20та да се измери вагинално, но и това рядко се прави.
Аз лично помолих към 25-6 да ми я измерят за моя информация. Не съм имала повод или проблем. Сега съм 33+ , засега нямам скъсяване,  но питам всеки път колко мм е (през корема)
Излишен е спора, всяка Б е различна

# 163
Момичета, дайте съвет към кого да се пренасоча за проследяване на бременността и евентуално раждане. Ще ми се да е нормално, ако разбира се не изникнат усложнения.
Вече опитах веднъж да сменя Певтичев с Милчева, но се наложи много дълго да чакам пред кабинета и защото я извикаха за трансфер. Както написах в предишния ми пост имам много заплатени прегледи по пакет, а някак изгубих доверие в Певтичев. Досега ходех при него защото винаги има свободни часове и не се чака. Внимателен е, но като че ли винаги гледа да се презастрахова с допълнителни прегледи, които не влизат в пакета. Прати ме на допълнителна ФМ, за която си заплатих 80лв, само защото нещо не било дописано в картона ми. После как може да не обърне внимание, че съм с пакет за проследяване. И досега 2 микробиологии без никакви оплаквания, профилактично глобули и даже настояваше за още една микробиология на последния преглед.
Относно огледа на шийката на матката, мисля че се мери и с коремен ехограф, защото на ФМ Чавеева ми я измери и каза, че е в норма.

# 164
За пакета, че ако го вземеш си вързан за болницата е абсолютно така.
Аз лично отидох точно преди бхс за първи път на преглед там, впечатли ме отношението лично към мен, отделно имах доста мнения от познати и веднага след прегледа си взех най-разширения пакет(оптимален мисля че беше).
Когато ми го представяха ми обясниха, че при нормално протичаща бременност върши работа и всичко си се използва (освен някои пожелателни неща като феталната ехокардиография, например).
Та аз съм си използвала вече повечето неща, отначалото АГ ми пусна доста от изследванията, остават ми такива, които съм сигурна, че ще си използвам. И за мен не е глупаво да си вземеш пакет ако си ок с болницата и лекарите, защото поне на мен ми е по-удобно веднъж да съм си платила всичко накуп.

* Някоя мама по-нагоре беше попитала за почерпката, и аз се интересувам как стоят нещата:)

Общи условия

Активация на акаунт