Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 5

• 57 120
  • 822
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Тъкмо гледам сега във ФБ семейство Петканови се снимали на изписването и се вижда само една гола стена, да не би да не са я обзавели още залата.

# 166
Момичета, дайте съвет към кого да се пренасоча за проследяване на бременността и евентуално раждане. Ще ми се да е нормално, ако разбира се не изникнат усложнения.
Вече опитах веднъж да сменя Певтичев с Милчева, но се наложи много дълго да чакам пред кабинета и защото я извикаха за трансфер. Както написах в предишния ми пост имам много заплатени прегледи по пакет, а някак изгубих доверие в Певтичев. Досега ходех при него защото винаги има свободни часове и не се чака. Внимателен е, но като че ли винаги гледа да се презастрахова с допълнителни прегледи, които не влизат в пакета. Прати ме на допълнителна ФМ, за която си заплатих 80лв, само защото нещо не било дописано в картона ми. После как може да не обърне внимание, че съм с пакет за проследяване. И досега 2 микробиологии без никакви оплаквания, профилактично глобули и даже настояваше за още една микробиология на последния преглед.
Относно огледа на шийката на матката, мисля че се мери и с коремен ехограф, защото на ФМ Чавеева ми я измери и каза, че е в норма.
С две ръце препоръчвам др Михайлович. Много пъти съм писала в темата за него. За раждане- незнам как е, след няколко седмици ще видя Stuck Out Tongue Winking Eye
Много внимателен, никога не съм чакала повече от 5мин, винаги достъпен. Млад лекар който все още си обича работата. Аз също в началото бях при друг лекар, към 20седмица го промених - а трябвало е още по-рано.Grinning

# 167

Аз родих при д-р Милчева преди една седмица, нормално, без анестезия, без шевове и т.н. Препоръчвам я с две ръце!

# 168
  • Пловдив
Относно прегледа с вагинален ехограф и аз като се следях при д-р Савова, всеки преглед държеше да проследи да няма скъсяване(бях с редукция и рискова бременност и съм се притеснявала от този преглед), но според мен лекарят най-добре може да прецени и и имах пълно доверие. Някой лекар държът на този преглед, други не. Ако някой се притеснява от този преглед най-добре да го обсъди със следящият го лекар, а не да се водят безмислени спорове.

# 169
При предишната ми бременност(пак следена в Щерев) на почти всеки преглед ме гледаха и с вагинален ехограф за да измерват шийката. С тази бременност, д-р Димитров последно ме е гледал с вагинален ехограф в 3тия месец. От тогава, вкл. и на ФМ, шийката ми я мерят с коремен ехограф. На следващата ФМ ще попитам д-р Чавеева дали е необходимо да се извършват прегледи и с вагинален ехограф, или и с коремния е достатъчно да се види дали е в норма. Явно всеки лекар процедира по различен начин.

# 170
Мен Чавеева ме гледа с вагинален за маточна шийка, но веднага обяснявам защо - едното бебе е с ниска плацента и това пречи при опит шийката да бъде гледана с коремен. Това е една от причините за различно проследяване Simple Smile

# 171
Оставете спора за вагинален или коремен ехограф за следене на шийката на матката. Явно всеки лекар си има личен подход. Може би някои са по-уверени и спокойни, когато преглеждат с вагинален.
Аз поставих въпроса за вагиналните прегледи по скоро заради прегледа със спекулум. Все пак съм 7 ми месец и нямам оплаквания или отклонения в резултатите от микробиология.
При предишната ми бременност имах 2 вагинални прегледа в началото и в края на бременността.
Какво да ви кажа. Неприятно ми е дами поставят студени инструменти и да ме разпъват без причина в такъв напреднал срок на бременността.
Предвид пропуска на доктора да отбележи прегледа по пакет си помислих, че може и да се търси някаква търговска цел -доплащане за преглед, който не влиза в пакета?!

# 172
Кристи, на мен също ми е много неприятно да ми правят преглед със спекулум, но няма как, защото всеки месец ми се взима МБ. Това което мога да те посъветвам е ако все пак се налага при теб такъв, да си поискаш пластамасов  много по-малък е. Разширява съвсем леко и много бързо взимат секрета, нищо няма да усетиш. Със сигурност има такива в клиниката, защото там на мен в началото на бременността ми ползваха такъв.
Относно тези платени прегледи трябва да поискаш сметка от клиниката и да смениш следящия. Изобщо не ми вдъхва доверие. Не е нормално да си платила толкова пари и отделно да те поставят в ситуация да плащаш х 2... когато реших да сменя болницата мн се зарадвах, че пазех касовата бележка и си взех всичко, но честно казано бяха много коректни в това което съм ползвала и което ми остава.

# 173
При мен също са  много коректни. Аз съм голяма паника и съм ходила и доста често по спешност. По скоро имам нехванати прегледи и винаги са си ги взимали от пакета. Вече ги изразходих и пак плащам 40лв. А не 45. А за спекулума си зависи от доктора май. Аз щех да бия една дама. Но пък при други 2ма лекари дори неусетих  . Специално от др. Певтичев и аз не съм с хубави впечатления и то от един преглед в тревожен за мен момент.

# 174
  • София
При предишната ми бременност(пак следена в Щерев) на почти всеки преглед ме гледаха и с вагинален ехограф за да измерват шийката. С тази бременност, д-р Димитров последно ме е гледал с вагинален ехограф в 3тия месец. От тогава, вкл. и на ФМ, шийката ми я мерят с коремен ехограф. На следващата ФМ ще попитам д-р Чавеева дали е необходимо да се извършват прегледи и с вагинален ехограф, или и с коремния е достатъчно да се види дали е в норма. Явно всеки лекар процедира по различен начин.
Как успявате да си запишете час за Чавеева? За февруари няма свободен, а за март още няма график.

# 175
На 23-ти януари графика на д-р Чавеева беше пуснат до 11 март. Понеже съм за края на март или началото на април,ми казаха да звъня често по телефона за проверка.

# 176
Аг-то може да ви запише дублиращ час, обаче тогава се чака много..

# 177
  • София
Аз вчера си записах час по тeлефона за Чавеева за 20.3

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 10:44 от Samui

# 178
  • София
Аз бях с дублиращ първи час при Чавеева, отидох 40 минути по-рано, чаках 2 минути преди да ме извика. С редовния си час на следващата фм почаках около 30 мин.

# 179
Първия път чаках около час при чавеева, втория около 30 Мин, сега ми предстои третата. Всички пъти съм си запазвала час около месец преди датата, която искам.

Общи условия

Активация на акаунт