Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 5

• 57 156
  • 822
  •   1
Отговори
# 225
На мен първите 8 дни ми ги даде ЛЛ. После отидох , записах се при АГ , казах му че искам да продължа болничния , защото ми е физическа тежка работата. Нищо не ме е питал , нищо не ми е искал освен картона , който се попълва от ЛЛ или от сестрата . Аз директно почнах с 30 дневните . И аз нищо не съм попълвала. Само внимавам на кой казвам за продължение , че последния път сестрата не ме беше разбрала , та после пускаха допълнително за още 2 дни .

# 226
Аз само се обадих на АГ-то, казха че искам вече да съм в болничен. Каза ми да оставя амбулаторен картон на регистратурата. Попълних някаква декларация (къде точно работя такиви неща). След 2-3 дни е готов. Първия е за 7дни, на  седмия ден се обадих на АГ-то, той само остави бележка на регистратурата за следващия болничен който беше вече за 30 дни.

# 227
Болниния може да започне с преглед, това е и логичната последователност.

# 228
  • София

Aleind.15643, ти беше при Михайлович нали? Днес точно от него идвам, той ми каза, че вече за всеки болничен се изисква  амбулаторен преглед и лист един вид доказващ, че бебчето е добре. Може да е и само запис на тонове или само регистриране на сърдечна дейност, но не можело както до скоро по телефона. Та явно ще ходя другата седмица пак на преглед...За жалост, ако го знаех това по-рано щях направо да изчакам. Много ми е сложна организацията с оставянето на сина ми...ама щом се налага, ще го мисля как да стане.
Мерси много за отговорите.

Последна редакция: ср, 13 фев 2019, 12:10 от ditmade

# 229
Ти беше при Михайлович нали? Днес точно от него идвам, той ми каза, че вече за всеки болничен се изисква  амбулаторен преглед и лист един вид доказващ, че бебчето е добре. Може да е и само запис на тонове или само регистриране на сърдечна дейност, но не можело както до скоро по телефона. Та явно ще ходя другата седмица пак на преглед...За жалост, ако го знаех това по-рано щях направо да изчакам. Много ми е сложна организацията с оставянето на сина ми...ама щом се налага, ще го мисля как да стане.

Аз се следя при д-р Коновалова. Когато бях на преглед при нея, миналия месец и  казах че искам болничен, се разбрахме от коя дата да започва, и ме записа на преглед за този ден. Отидох на датата, тя ме прегледа и ми пусна първоначално 7 дни, като ми каза че после ще се продължи с комисия -всеки следващ по 30 дни. На прегледа занесох амбулаторна карта и декларация за болничен, която си взех от регистратурата. След прегледа директно се качих горе на 6 ет, дадох амбулат. Карта и декларацията и казах че д-рката ми пуска 7+30 дни болничен от днес. След 2 дни отидох за първия, а след 10 си взех и 2рия, като преди всеки следващ 30дневен трябва първо да минеш през твоя лекар да ти пусне нов. Съжалявам за дългия пост, дано съм била достатъчно подробна Grinning

# 230

Aleind.15643, ти беше при Михайлович нали? Днес точно от него идвам, той ми каза, че вече за всеки болничен се изисква  амбулаторен преглед и лист един вид доказващ, че бебчето е добре. Може да е и само запис на тонове или само регистриране на сърдечна дейност, но не можело както до скоро по телефона. Та явно ще ходя другата седмица пак на преглед...За жалост, ако го знаех това по-рано щях направо да изчакам. Много ми е сложна организацията с оставянето на сина ми...ама щом се налага, ще го мисля как да стане.
Да, при него съм. Явно нещо са променили.. при мен нямаше такова нещо обаче това беше преди 2м май..

# 231
  • София
Много ви благодаря, явно са променили системата нещо.

# 232
Има ли някой с хетерозиготен носител 4G/5G? Интересува ме кой специалист как подхожда към тази генна мутация. Чета, че някои не препоръчват терапия, а други да. Ще се радвам да споделите как подхождат вашите лекари.

# 233
Има ли някой с хетерозиготен носител 4G/5G? Интересува ме кой специалист как подхожда към тази генна мутация. Чета, че някои не препоръчват терапия, а други да. Ще се радвам да споделите как подхождат вашите лекари.

Здравейте,

Аз съм с тази мутация, Доктор Милчева при мен подхожда с Фраксипарин всеки ден по 0.4 и аспирин протект отново всеки ден, беше ми предписано през ден Фраксипарин и  дните, в които не го слагам, да пия аспирин, т.е редувам. Но доктор Милчева обясни и каза, че терапията, която смята да ми предпише е гореспоменатата. Доверила съм й се, като се надявам на успешен резултат,.

# 234

Аз съм с повече мутации и се следя при д-р Искилиева. Тя няколко пъти е коментирала, че лекарите в Щерев са наясно с тези мутации и предписват при нужда НМХ, но много държи (и съм съгласна с нея) дозата и дали да се слага изобщо НМХ и аспирин да се определя от проф. Паскалева (хематолог)! Слагах 4 седмици някъде фракси 0.4 и аспирин и после се видях с Паскалева и се разбрахме как да продължа и колко често да ходя Simple Smile

# 235
Благодаря, момичета! Другата седмица съм на преглед, да видим как ще протече. Надявам се на правилна преценка дали имам нужда или не от терапия... Simple Smile

# 236
Преди да забременея се консултирах с Русев, който ми назначи от трансфера да редувам през ден фраксипарин 0,4 и аспирин протект. Така до около 15 седмица след което прослед ми лек. ми каза да спра фракси и да започна да пия вс. ден аспирин. Малко ме беше страх, м
но се радвам, че се отървах от инжекциите.

# 237

Здравей, аз също съм носител на две мутации: Хетерозиготен носител на мутация 1298 A>C MTHFR и хомозиготен носител 4G/5G.
Следя се при д-р Милчева, в 30г.с. съм в момента на Фраксипарин 0.4 от началото на бременността.

# 238
А пускали ли сте допълнително ACE (I/D) и Фактор XIII (Val34Leu)? Аз все още не съм, но ако там всичко е наред, хич не ми се започва с Фраксипарин и Аспирин Протект. Доколкото разбрах, според генетиците това изменение не е причина за притеснение.

# 239
Не са ми пускали това допълнително изследване. Неприятни са ежедневно тези инжекции, но няма начин. Малко ми е притеснено с наближаването на термина, тъй като съм чела, че след раждането е опасен периода, особено след секцио.

Общи условия

Активация на акаунт