Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 5

• 57 158
  • 822
  •   1
Отговори
# 240
Въпрос до тези които са раждали в Щерев нормално. На колко време носят бебето при майката? Вечерта носят ли го?

# 241
Въпрос до тези които са раждали в Щерев нормално. На колко време носят бебето при майката? Вечерта носят ли го?

Бебетата са постоянно при майките. Взимат ги само за смяна на памперс и визитация при педиатъра. Вечер питат дали искаш бебето да остане при теб през нощта или да го вземат.

# 242

Бебетата са постоянно при майките. Взимат ги само за смяна на памперс и визитация при педиатъра. Вечер питат дали искаш бебето да остане при теб през нощта или да го вземат.
Благодаря Simple Smile

# 243

a при секцио

# 244
  • София
На мен ми я донесоха за малко в реанимацията на сутринта,иначе след като ви настанят в стаята важи описаното и за естественото раждане.

# 245
Искам да попитам, дали ако по някаква голяма случайност се окажа сама в предродилната, мм може да бъде там?

# 246
Може, стига да не е обявена епидемия. И споко, ако раждате нощно време е доста голям шанса да сте само Вие

# 247
  • София
Аз бях сама, нямаше епедимия и въпреки че присъстваше на раждането не беше в предродилна.

# 248
Не мисля, че има такъв голям наплив от естествено раждащи в болницата, като се има предвид, че 70-80% от ражданията са секцио. Аз раждах през нощта и бях сама. Ама то дали е денем или нощем, няма голямо значение. Бебетата едва ли се ориентират кое време на деня е, когато решат да се раждат. Grinning Иначе, доколкото и други са споделяли тук, бащите май ги пускат само в родилна зала. Явно на лекарите не им се ще да им се пречкат разни татковци. Ако е така, за мен се обезсмисля цялото начинание(присъствието на таткото), защото една родилка има нужда от най-голяма подкрепа точно в предродилна зала. А в самата родилна зала се стои само 10-20 мин...

# 249
Да, и аз съм на това мнение. Предпочитам да е в предродилната с мен, да не кажа даже, че и нямам желание да е там на самото раждане. 😁 Като наближи момента ще го изговоря това задължително, пък да видим дали ще може.

# 250
На мен АГ-то мо каза че мм може да присъства в предродилната, стига да няма други жени разбира се.

# 251
Ами, явно зависи от лекарят дали е склонен да пусне бащата в предродилна зала, ако няма друга родилка. При мен на първото раждане таткото не присъства. Лекарката не беше особен привърженик на присъствието на бащите, но и аз не съм настоявала. Сега, за второто раждане, много се чудя дали да присъства. Ако присъства, бих искала да е и в предродилна зала, където да ми оказва морална подкрепа.

Stellc, разбирам те. То така, само в родилна зала им е много лесно на татковците. Ние да се мъчим по няколко часа с контракции, а те да идват само за финала на шоуто. Grinning Например, в болница Надежда нямат предродилна, а само самостоятелни родилни зали, където дори има фотьойли за придружител и си стоиш в същата зала от началото до края. Аз затова в началото на бременността бях се насочила към тази болница, но доста ме подразни организацията и това, че няма избор на екип за раждане, и се върнах отново в Щерев. Явно никъде няма напълно идеални условия..

# 252
С първото раждане акостирах в предродилна към 9 вечерта. Нямаше никой и ММ стоя при мен през цялото време. С второто беше към 5-6 сутринта, пак нямаше никой, но не позволиха да остане. Той и не се натискаше особено всъщност - още го “топли” споменът за предродилната ми метаморфоза с Номер 1. Simple Smile

# 253
Кой знае какви бащи-професори са им минали през главите и затова да не ги пускат в предродилна. Пък и голямата подкрепа като те боли за световно, най-много някой шамар да изяде и да съжали, че е влезнал.

Joy

# 254
То всъщност колко силно те боли, зависи от много фактори, един от които е обстановката и подкрепата, която ти оказват. А и с близък човек има елемент на разсейване, като техника на отвличане на вниманието. То и затова докато родилката си стои у дома, винаги се чувства една идея по-добре, но след постъпването в болницата, напрежението се покачва и нещата стават по-трудни. Но нашите болници засега не предлагат някакви по-уединени условия за раждане. Надявам се с времето да се променят нещата.

Иначе, съм съгласна, че има нетактични бащи, които вероятно пречат на персонала. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт