Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 5

• 57 204
  • 822
  •   1
Отговори
# 360
  • София
то и така не е ок, защото ако стане непредвидено какво правим.
Тръгнеш ли да раждаш преди 36-та г.с., ще те приемат по спешност и в Майчин дом, и в Токуда без документи - няма да те държат в коридора и да откажат да те изродят, ако не си носиш направленията и изследванията. После мъжът ти ще вземе документацията от Щерев.

# 361
a направлението за хоспитализация е от личния лекар нали, с 30 дн. срок ли е

# 362
След 35 гс оправят документите и пускат последни изследвания ,.ако е при тях . Ако си кажете тогава ще ви подготвят документите. Иначе ако тръгне нещо , за 10 мин докато те прегледат , дори и през ноща ти пускат всички необходими документи , а до колкото знам и те организорат транспорт до Токуда или МД. За направлението незнам чесно казано .

# 363
А кога може да се определи дата за планово секцио? В 35г.с. с последните изследвания или по-късно?

# 364
А кога може да се определи дата за планово секцио? В 35г.с. с последните изследвания или по-късно?

Мисля ,.че след 34 гс се говори за раждането като цяло. Поне моя док тогава , мери таз и тн.

# 365
Здравейте! Някоя от вас да се е възползвала от профилактичните пакети в Щерев - интересуваме този пакет, който включва цитонамазка, колпоскоп, ехография на матка и яйчници и ехография на млечни жлези. Останахте ли доволни? Струва ли си пакетът? Или по-добре гинеколог и отделно мамолог? Казаха ми че д-р Билчев извършва прегледа!

# 366
Момичета, знаете ли дали има начин да се избегне пълната упойка след нормално раждане?

# 367
Доколкото ми обясни анестезиологът, ако има епизиотомия правят пълна упойка, за да зашият. Но ако имаш епидурална, то тогава не се налага да правят пълна.

# 368
Аз бях с епидурална, епизиотомия И пълна упойка

# 369
Там е работата, че с първото ми раждане в Щерев и аз бях с епидурална, епизиотомия и пълна упойка. Rolling Eyes
Сега ще говоря с анестезиолога и лекаря дали, ако се наложат шевове, не могат да се направят с местна упойка. Малко прекалено ми се струва пълна упойка за шевове, при положение че в почти всички болници за целта се използва местна. Като цяло, имам желание за по-малко ненужни медицински интервенции и се надявам лекарят да уважи желанието ми. Не знам дали това изобщо е възможно в тази болница, но в крайна сметка си зависи от мен да заявя желанията си.

# 370
Предполагам, че ако изкажете предпочитание, ще се съобразят с него. Мен не ме питаха изобщо дали искам пълна за шевовете, а директно ми казаха какво ще направят. Но и аз не възразих, бях толкова изморена и “ изнежена” там 😬😁

# 371
Наистина не виждам смисъл, като има епидурален катетър да слагат пълна упойка Anguished Безумица! Със сигурност няма да им разреша да ми направят пълна упойка за едно шиене!

# 372
О, дано не ми се налага, но и аз ще откажа пълна упойка.
И аз съм озадачена дори ако няма епидурална, защо не слагат местна за шиенето?:/

# 373
  • София
Първия път в друга болница съм раждала. С епидурална бях, и после мв попитаха каква упойка искам за шиенето. Аз си поисках пълна.

# 374
Попитайте защо е нужна пълната упойка. Те са лекари и със сигурност има причина за това, не че им се иска просто ей така да я слагат понеже нямат друга работа..

Общи условия

Активация на акаунт