Любители на котки - Тема 128

• 39 943
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте и от нас!Благодаря за новата тема.Прекрасни сладурчета имате,да са живи и здрави Heart Eyes
Благодарение на вас разбрах,че риба тон от консерва е вредна и спрях да и давам.
Тифани е персийка родена на 24.10.2016г. кастрирахме я на 8 месеца в Ами Вет.Само на тази клиника имам доверие и за всичко я водим там.Когато я взехме след кастрацията беше малко замаяна,залиташе и повърна...и като се панирах по нощите звъня на телефона(но вместо да звънна в клиниката звъня на професор Аминков)Човека ме успокои,каза че това е нормално и 10 минути ми обясняваше.Беше с яка и първия ден само се буташе във всичко,но после свикна.[/img]

# 121
# 122
  • Страната на чудесата
Проф. Аминков е много добър, потвърждавам, там ни оперираха йоркширката от изместена колянна става, не е имала рецидив, беше рисково упояването, че беше и мъничка още Рая и тежеше 700грама.

# 123
Аз също съм избрала Феникс. До нас е и имам добри впечатления като съм ходила за хапчета за това или онова да лекувам котаните. 😀 А колко дни след операцията мога да си я взема и трябва ли да я водя пак за нещо след това?

# 124
Здравейте, може ли да ми препоръчате в София, някоя наистина добра клиника, където да заведем котето ни (женско) за кастрация. Място, където работят добри професионалисти, с отношение към животните.
Спряли сме се на класически метод, не лапароскопска операция.
Благодаря!

Препоръчвам Бест Вет за подобна операция - давате животното и малко по-късно си го вземате, цената е достъпна, има и инхалационна упойка. Разрез 1см, няма махане на конци, слагат депо АБ.
Препоръчвам и д-р Кунев в Люлин - добър хирург, малка клиника, добра хигиена, достъпна цена, но разрезът е по-голям, ходи се за конци и се дават хапчета.

За ваксините:
По закон, ако някого го интересува спазването на законите, противобясната ваксина е задължителна всяка година без значение излиза ли, не излиза ли, пътува ли, не пътува ли. А тривалентната е задължителна всяка година, ако котката излиза навън, ходи на изложби и състезания и/или има контакт с други животни. Факт. Но реално интересното е, че малко са запознати с нормативната база.
Отделен е въпросът, че противобясната ваксина, а и тривалентната, имат период на действие повече от една година. Противобясна винаги да се слага специфичната за котки. Инжекциите да се поставят на различни места.
Идеалният вариант, ако пренебрегнем закона донакъде, е да се направят първите три ваксини (1. на два месеца тривалентна, 2. на три месеца тривалентна и бяс, 3. една година след втората отново тривалентна и бяс), след което всяка година да се прави титър тест, за да се следи имунитета и при забелязване на спад, тогава да се направи реваксинация.
Дори да не излиза котката, все пак е препоръчително да си има имунитет срещу заболяванията, защото е възможно внасянето им и чрез хората - дрехи, обувки, продукти...
И дотук с професионалните съвети.

Един Египетски Мау поздрав:

Последна редакция: чт, 17 яну 2019, 06:50 от Епона

# 125
  • София
Аз предположих, че не са чак толкова опитни нашите в лапароскопската и може да пропуснат някой чарк.
Не сме слагали яки и бодита, никой не се интересуваше от разреза си.

В интерес на истината знам, че е задължителна бясната ваксина, ама пак мисля да я пропуснем. Те се сборичкват само помежду си, трудно ще хванат бяс. Но съм попрочела и попомислила, преди да го реша.

# 126
Точно в клиниката на професор Аминков убиха кучето на приятелката ми. 2017 година.Кокерче. Беше само  за кастарция и й го върнаха безжизнено. 😔😔😔

# 127
  • София
Имам някакъв спомен за противобясната-че ми казаха в клиниката че е нужна само, ако пътува зад граница.
Може би ще направя този тест за имунитета, наистина не ми се иска да я блъскам с ваксина, ако не е нужно. От друга страна ужасно ме е страх да не се разболее и може би ще й сложа ваксина, зада съм спокойна. Не мога да реша още кое е по-добрия вариант за нея. Ще го мисля.
ПП Прекрасни муцунки показвате, а мау-то е величествено:heart_eyes_cat:

# 128
  • София
Епона, защото ни плашат, че при лапароскопската имало риск после от пиометра, понеже не махат матката. Иначе първо така искахме.
Аз също срещнах хубави отзиви за Бест Вет и е близко до нас, мислех там и като вариант за класическа.
Благодаря на всички включили се до сега Simple Smile

# 129

Тути наби ветеринаря одеве Joy

# 130
  • Стара Загора
Въх не мога да се ориентирам кое е котка,  кое качулка... Или възглавница.... Съвсем се обърках Grinning . Hug

# 131
  • Пловдив
Шефката в къщи

И шефката в офиса на шефското място

# 132
  • Варна
Много е хубава темата, която ни събира и като гледам колко нови пухендрели с човеците си се разкриха тук, много и искрено се радвам. Реших да споделя просто Simple Smile

# 133
  • Велико Търново
Ех, тази Елизабет 😍😍😍 Не разбрах кое е пухеста котка и кое пухено одеяло😊
Фиби е разкошна 😊
Привет на новите котковци ( не че вие сме много стари в темите де☺). Да ни радват все така. Да има повече снимки и по- малко притеснения 🤗😊

# 134
  • София
Таня, благодаря за темата. Hug

Епона, страшен звяр. Wink

И у нас има един:

Общи условия

Активация на акаунт