Любители на котки - Тема 128

• 39 966
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Aми ние я взехме по новa годинa(седмицa преди прaзниците), обезпaрaтизихме, вътрешно, външно, следяхме aкото зa пaрaзити и ветa кaзa след прaзниците - вaксинa и тaкa и нaпрaвихме. След прaзниците я вaксинирaхме с първaтa вaксинa и ветa кaзa вторaтa след месец около дaтaтa нa първaтa зa дa минело време и дa не се товaри оргaнизмa. Aз споделих в темaтa. След вторaтa вaксинa кaзa, че две седмици до месец ще нaпрaвим кaстрaциятa. Но мaй не сме опредилили възрaсттa съвсем точно, мaкaр ветa дa беше кaтегоричен зa възрaсттa или се е рaзгонилa по рaно от обикновено. Не знaм и aз. Кaквото кaже вет товa прaвя.

ДжастаПраста, по мои наблюдения котките, които са хранени обилно (т.е. домашните), се разгонват по-рано от уличните. Сякаш природата им казва: сега ти е паднало да ядеш достатъчно, бързай да се размножаваш, че утре не се знае дали ще имаш пак такива условия. Моята котка прояви признаци на предстоящо разгонване, а беше на 4 месеца. Понеже растяха двамата с братчето й, пролича си много отчетливо - тя започна да става една такава ''лирична'', много нежно се галеше на брат си, той й миришеше дупето и после седеше със зяпнала уста, тоест явно беше, че започва да се усеща като жена. Плюс това беше вече четири килограма. Затова беше кастрирана на 4 месеца, тъкмо преди да се разгони.

Може, но в операционна трябва така или иначе да се поддържа изключителна стерилност, така че ми е направо недопустима подобна идея...

Месечинка, за жалост ветеринарната клиника не е само операционната, за да се чисти непрекъснато. Представи си следното: разболява се нечие животно, стопанинът го взема на ръце, слага го в клетката и отива в клиниката. Отваря вратата (без да си е измил ръцете), сяда на пейката за посетители (пак без да си е мил ръцете), пипа облегалките и т.н. След него идваме ние, пипаме дръжката на вратата, пипаме облегалките на пейката, и естествено заразата полепва и по нашите ръце, а ние след това я предаваме на своето животно. Така че, струва ми се несправедливо да обвиняваме за всичко лекари и ветеринари, просто никъде няма да видите след всяко влизане и излизане на посетител да се обеззаразяват врати, пейки и прочие. А е достатъчен само един микроб понякога. Плюс това, за хората има относително разделение на болниците, заразните болести са отделно от другите, а за животните всичко е на едно място.

# 466
  • Шумен
Значи само външно като се приложи бродлайн и вътрешно обезпаризитява, без да са необходими хапчета? Ще видя ветеринаря какво ще даде, като го заведа.

Да, поставя се външно, но действа и на вътрешните гадини.

# 467
  • в обкръжаващия ме хаос
Значи само външно като се приложи бродлайн и вътрешно обезпаризитява, без да са необходими хапчета? Ще видя ветеринаря какво ще даде, като го заведа.

Да, поставя се външно, но действа и на вътрешните гадини.
Изцяло ли замества препаратите за вътрешно обезпаразитяване, действа ли и против тении? Първите месеци обезпаразитявах външно със Стронгхолд, защото имаше ушна краста и ми казаха, че действа и за някои вътрешни паразити, но не покривало тениите.

# 468
# 469
  • Страната на чудесата
Щастието снощи изглеждаше така😍

# 470
  • София
Може, но в операционна трябва така или иначе да се поддържа изключителна стерилност, така че ми е направо недопустима подобна идея...

Котето обаче не се телепортирав операционната, а има витуси, които се предават по въздушно-капков път. Wink

# 471
  • София
Май май скоро не съм ви тормозила с добичетата

Сиси - по-добър фотомодел е.
Скрит текст:

Джуджи
Скрит текст:

тука всъщност снимах кучето

# 472
possessed, много са готини Heart И какви са оцъклени и зеленооки, направо супер убедителни изглеждат, смееш ли да им откажеш нещо Grinning

# 473
Possessed, много са ти сладки и трите добичета. Винаги съм искала сива котка, ама съм нямала. Но животът е пред нас😘

# 474
  • Варна
Котето обаче не се телепортирав операционната, а има витуси, които се предават по въздушно-капков път. Wink
Може. Аз не съм слагала ваксини, няма и да слагам. Ето, признах си.

# 475
  • София
Значиии, на моите сестра им всеки път произвежда поне едно сиво.
И аз исках сиви и затова такива си взех от кашона с котета. А мисе искаше да взема всичките. Всеки път, като се родят в работата ми се иска, ама не може. Само гледам да кастрирам майките и да задомя бебетата. Всички колеги са обзаведени с пределния за тях брой котки.

# 476
И аз така. Нашата служебна котка (лека и пръст, почина преди две години, вече стара) раждала всяка година по два пъти по пет котета. Последното котило се се роди при мен. Изчаках да ги поотгледа и като видях, че таткото почна пак да я наобикаля я кастрирах.  Малките ги взеха колеги, остана само едно, което в момента е служебната ни котка и тя кастрирана. Живот си живее - всички я хранят и й обръщат внимание 😁

# 477
  • София
Аз наминавам да споделя разочарованието си от Стефанов - поръчах храна за диетата на котката. В понеделник ми се обадиха да кажат, че всичко е налично. Всичко налично се оказа половината от поръчаното. Можеха да ме предупредят, че невсичко го има.

# 478

Ние сме в една торба Joy

# 479
Елизабет е като пухена играчка😍

Аз поръчвам от Моя Зона, защото само там намирам сухата храна, която Ая яде, а и като си взема поръчката от магазина имам 10 процента отстъпка.

Общи условия

Активация на акаунт