Любители на котки - Тема 128

• 39 952
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Моята Крокозила хич не е любвеобилна. На снимката се е наместила да и е удобно на нея, ако не иска нещо се бие. Ако не успее да се наложи с бой ме гони дс ме добие Simple Smile Иначе е смешна с позите си, няма порода, просто дълъг косъм и късмет Simple Smile

# 511

Вчера стана на 7 месеца 😊

# 512
  • София
Елизка е любвеобилна на моменти, понякога прекалено. Но има и диващини.

# 513
  • Пловдив
Специално легло съм й направила, ей там е отзад на диванпето, ама явно не е достатъчно твърдо за нейния вкус и предпочита легена. 😀

Бела и тя не е от най любвеобилните, но като й е студено и се намърдва върху гърдите ми да спи, ама тежи и а, я избутвам надолу и се примирява, че няма да е върху мен.

# 514
# 515
Привет от моя черен красавец, който е най-големия темерут на света, но днес нещо се е разлигавил 😊 Явно, щото днес бебето си има баба да го гледа и е решил малко той да се направи на бебешок

# 516
  • Варна
Искам един котак да ви покажа, но е клип и не мога да го сваля: https://m.facebook.com/animalsdoingthings/posts/1873498022760771

# 517
# 518
  • София
Майка ми сега ми разказа нещо за Елза и бързам да споделя с вас.
Миналата нощ  племеницата ми  спа при нас. Майка ми решила да й пее песнички за приспиване. Елза била при тях в спалнята. Та пяла майка ми, пяла, но детето не заспива. Обаче това не може да се каже за котето - клюмала, клюмала, очите й все повече се затваряли и накрая се предала и сладко заспала, а детето още било будно. Laughing

# 519
  • Стара Загора
Хера, доколко е сигурно, че е здрава? Кога последно ѝ е правена пкк и биохимия? Кога последно е гледана на ехограф? Кога последно е правена контрола на фив/фелв и други инфекциозни?
А сигурно ли е, че си харесва пелетите? Може да иска друга постелка? Или пък самата съдинка или местоположението ѝ да не е удобно? Или пък да не е достатъчно чисто?

В 99.9% от случаите, когато котка се изхожда по малка и/или голяма нужда извън тоалетната си, то се касае за ситуация с разгонване или полова активност, здравословен проблем, проблем със самата тоалетна, стрес, уплах, опит за прикриване на неприятна миризма.
м.Декември и правиха всички изследвания включително и ехография.Кастрирана е и не се разгонва. Пробвах и с други постелки преди и други видове тоалетни. Въртях ги из помещението...вече леко ми пописна - на нея със сигурност също. В пелетите е научена по принцип в развъдника. Когато я видя да влиза в тоалетната ни и отида и я видя да се мотае и и кажа - отивай си в пелетите и тя влиза и върши работата там. Когато излизам аз също ги върши на плочките...когато съм у нас най-често е в пелетите. Именно това ме кара да си мисля,че е нещо поведенческо. Имахме проблеми с кръв в акото но това се оправи...после имаше цистит но и него излекувахме и после контролна направихме...това беше началото на м.януари и 20 дена още и давах червена боровинка. Сега няма цистит и кръв в акото няма.
Нейната тоалетна е в нашата втора тоалетна и ние не влизаме вътре по принцип да я ползваме...но пералнята ми е вътре. Дали тя не е врага не знам.?!?! В интерес на истина не смея да вадя тоалетната и извън нашата да не би пък да почне върху паркета да ги върши нещата защото сега поне е на плочките в банята ни.
Иначе самата тоалетна я почиствам всеки ден, мия всяка седмица цялата и слагам нови пелети

П.П фив/фелв не сме правили. Имам на родителите и изследванията. ЍКотката ми е жизнена,храни се и спи нормално. Котката ми е ваксинирана с първите две ваксини и редовно обезпаразитявана с Бродлайн. На 10 месеца е вече.

Последна редакция: сб, 26 яну 2019, 18:56 от Хера

# 520
Котето явно е имало доста проблеми, може да е остатъчен уплах от болката, която е изпитвала при ходене по нужда преди. И като си си у вас и да се чувства по-сигурна.
А има ли варинат да пробвате да преместите съда в другата баня. Така ще се изключи пералнята като фактор.

# 521
  • Стара Загора
Котето явно е имало доста проблеми, може да е остатъчен уплах от болката, която е изпитвала при ходене по нужда преди. И като си си у вас и да се чувства по-сигурна.
А има ли варинат да пробвате да преместите съда в другата баня. Така ще се изключи пералнята като фактор.
Мислех си за другата баня но там е често влажно защото там се къпем и когато ползваме банята трябва да вадя нейната...Пелетите може би ще се навлажняват...знам ли. И за там се чудех....Вече не знам...подлудих я с промени и проби

# 522
  • София
Ако не е чак такъв проблем пък, оставете я за известно време на мира. Може без излишни стресори и местения сама да си регулира нещата. Сложете кучешка пелена където ходи и така..

# 523
  • Стара Загора
Ако не е чак такъв проблем пък, оставете я за известно време на мира. Може без излишни стресори и местения сама да си регулира нещата. Сложете кучешка пелена където ходи и така..
Тя е една малка маймуна:)))Слагах лимон защото тя не обича миризмата му...тя сменя мястото в самата тоалетна аххах ох...играем на котка и мишка. Но за сега съм я оставила....просто чистя....и се карам. Не че и пука на рошавата опашка:)

# 524
  • София
Не бях аз. Innocent

Общи условия

Активация на акаунт