91st Academy Awards OSCAR'2018 - Ще има ли интрига, или вече наградите станаха предсказуеми?

• 20 423
  • 240
  •   1
Отговори
# 90
Нищо не ми навяват тия филми, чак отвратително-тъпи ми се видяха. Визирам:
- Roma - тъпо, тъпо, тъпо. Гледах го с превъртане, едва успях да стигна до края....
- BlackKklansman - както каза една дама по-горе, това е точно филм за Диема. И него го изгледах с превъртане. Ако не беше номиниран щях да го гледам точно 4 минути.
- The Favourite - е това беше върхът на тъпотията и простотията. Чак отвратително тъпо, не успях да го изгледам, даже и с превъртане не стана.

"Роди се звезда" и "Бохемска рапсодия" - общо взето ми харесаха. Само да не бяха тия зъби на "Фреди", много дразнещи Simple Smile "Зелената книга" - изгледах го, но след няколко месеца няма да си го спомням.

# 91
Нищо не ми навяват тия филми, чак отвратително-тъпи ми се видяха. Визирам:
- Roma - тъпо, тъпо, тъпо. Гледах го с превъртане, едва успях да стигна до края....
- BlackKklansman - както каза една дама по-горе, това е точно филм за Диема. И него го изгледах с превъртане. Ако не беше номиниран щях да го гледам точно 4 минути.
- The Favourite - е това беше върхът на тъпотията и простотията. Чак отвратително тъпо, не успях да го изгледам, даже и с превъртане не стана.

"Роди се звезда" и "Бохемска рапсодия" - общо взето ми харесаха. Само да не бяха тия зъби на "Фреди", много дразнещи Simple Smile "Зелената книга" - изгледах го, но след няколко месеца няма да си го спомням.

Ти сериозно ли???!!  Не само, че се дразниш, че филмите са "отвратително-тъпи" и не ти хрумва, че именно това ги прави добри! Ами и се дразниш на правдиво пресъздадена реална личност с истинските му физиологически черти! Да не говорим, че именно заради "тия зъби" Фреди има уникален глас.. Ти всъщност, знаеш ли въобще че наистина е съществувал такъв певец? Явно смяташ, че е художествена измислица, друго обяснение нямам, за да се изпише подобна глупост!

# 92
Сиси ♥♥, проблем ли имаш, че имам мнение? Не видях много хора да харесват BlackKklansman или The Favourite, какво точно с мен се заяде?! А това дали един филм е тъп или добър, може ли да си е моя преценка?!
За зъбите на "Фреди" - кое точно в написаното от мен е "глупост"? Според мен зъбите на актьора не бяха добре направени. Имаше нещо дразнещо в тях, което не мога да дефинирам точно. Със сигурност са направени в максимална степен да наподобяват тези на певеца, но сякаш актьорът не беше свикнал с тях и на моменти някак неестествено му стояха. Е, това си е мое мнение, ако може ... или не може?!

# 93
ЕваНиколова, нямам проблем с изказване на каквото и да било мнение, все пак темата е за това! Но когато някое мнение ми прозвучи твърде меродавно, имам право да опонирам, нали?! И ако твоето мнение може да откаже някой да гледа филмите, друго мнение ще го накара да пробва.. Колкото за Фреди, тогава да се беше изразила по-точно и използвала поне "според мен"! Така написано не става ясно..

# 94
A според мен зъбите на актьора бяха доста добре направени и още по-добра беше актьорската игра, пресъздаваща дискомфорта, който един млад мъж изпитва от точно тази особеност на физиологията си, особено  когато общува със млади и секси представителки на противоположния пол.

Изгледах снощи и "Роди се звезда" - феноменална игра на Брадли Купър, въпреки, че не съм  му фен, докато Лейди Гага, на която съм голям фен, ме остави доста по хмммм студена и неубедена!

# 95
Моите две стотинки.

Рома е филм, който изисква малко по-солидна кино култура, нормално е да се стори скучен на средностатистическият зрител. Без съмнение е най-доброто в сравнение с останалите номинирани за най-добър филм.

Ако има справедливост Глен Клоуз най-сетне ще вземе оскар, при все, че ролята й в The wife е далеч от най-запомнящите се нейни роли, но пък и дума не може да става за сравнение между нея (Клоуз) и Гага. При мъжете Малек изглежда ще удари джакпота за сметка на Бейл. Малек има доста по-скромна като сложност актьорска задача в сравнение с останалите номинирани и ще е някак жалко точно той да спечели, но видяхме какво се случи с Олдман миналата година.

Павликовски пък има лошия късмет точно тази година да се състезава с Куарон, иначе неговият филм щеше да е без конкуренция за чуждоезичен оскар. Но пък номинацията за режисура е солидно признание за таланта на този човек.

# 96
Моите две стотинки...
Малек има доста по-скромна като сложност актьорска задача в сравнение с останалите номинирани...
Със всичко останало съгласна, но но и с това твърдение Grinning
Поне в моите очи сложността да пресъздадеш толкова популярна И магнетична И противоречива личност с толкова огромна фен база дори до ден днешен, част от която го помни от живота е невероятна... Малек пресъздава не имагинерна рок икона, той играе Фреди Мъркюри! В момента под всяко видео на Куин в Ютюб е пълно с разгорещени дебати на феновете, които коментират филма и интерпретацията на образа Simple Smile

А Брадли Купър как го виждаш в лайнъпа за най-добър актьор? Неговото изпълнение мен лично ме разтърси повече от това на Рами Малек! Тази вечер ще гледам и Бейл!
A, интересен цитат:
"It's also incredibly rare for a filmmaker to direct themselves to a Best Actor win - something that's only happened twice in the history of the Oscars. Whichever way you look at it, the odds are really stacked against Cooper."
https://screenrant.com/oscars-2019-best-actor-prediction/

Последна редакция: вт, 05 фев 2019, 16:22 от Agent Provocateur

# 97
Малек не играе а присъства в този филм. Понякога от актьорите се изисква само това. Не омаловажава труда им, но просто не е кой знае какво предизвикателство. Пусни си "Да напуснеш Лас Вегас" и ще видиш що е то актьорска игра.

Брадли Купър ми беше скучен. Проблемът с неговата роля е драматургичен, той не е виновен, че героят му е еднопланов като характеристика и развитие (а може и да е виновен ако сценарият е негово дело, не съм проверявал).

# 98
Павликовски пък има лошия късмет точно тази година да се състезава с Куарон, иначе неговият филм щеше да е без конкуренция за чуждоезичен оскар. Но пък номинацията за режисура е солидно признание за таланта на този човек.
Абсолютно!!

Иначе и на мен ми предстои Vice, много харесвам Крисчън и ще ми е любопитно да го видя в тази роля. Но и без да съм гледала всички филми за главна мъжка, смятам че Оскарът ще отиде при Рами! Независимо, че мнението ми е подобно на последното на BigCityNights.

# 99
  • в морето до колене
Брадли Купър ми беше скучен. Проблемът с неговата роля е драматургичен, той не е виновен, че героят му е еднопланов като характеристика и развитие (а може и да е виновен ако сценарият е негово дело, не съм проверявал).
Брадли има участие в изработването на сценария, но не чак решаващо, мисля.
При него много по-важното е, че режисьорският му дебют се оказа толкова касово успешен. Макар че аз и от режисьорска гледна точка не мисля, че е постигнал особен подвиг. Може би с изключение на фестивалните снимки. Те наистина бяха добри.

А героят му е наистина еднопланов и скучен, но не е бил винаги такъв през годините. Женският е мааалко по-добър в разните интерпретации. Изобщо историята е класическо холивудско клише.
Което не пречи всичките четири реинкарнации да са с множество номинации и награди през годините. Stuck Out Tongue Winking Eye

Все пак по мое лично мнение старите филми са по-добре изиграни от новите.
Аз не бих дала никакви номинации и награди, освен за музиката. (Горе-долу като при версията от 1976.)

# 100
Имам спомен за версията с Кристоферсън и Стрейзънд и си спомням, че тяхната връзка ме трогна повече отколкото дуетът Купър-Гага. Час и половина чакаш да се случи нещо и нищо не се случва. Това не е кино.

# 101
  • в морето до колене
Бил си по-млад и по-впечатлителен, вероятно. Joy

Аз гледах и трите версии през 2012 и съм писала за тях тук във форума. Даже наскоро си изрових писаниците.
Тогава все още плановете бяха Клинт Истууд да снима версия 4 - и тъкмо се беше отказал Бионсе да играе в нея.
Честно казано, предпочитам Гага пред Бионсе.

# 102
Винаги се впечатлявам от интересни любовни истории, слабост са ми:)
Аз не бих взел професионална певица за подобна роля. Бих си кастнал актриса.

# 103
Брадли и за мен е еднопланов и скучен, както и в повечето му роли впрочем. Но тук подозирам, че играта му е търсен ефект и вероятно нарочно е по-обран, за да бъде акцентът върху Гага и да изпъкне тя. А и може би това, че е и режисьор му е попречило да разгърне повече собствения си образ.. Вероятно с друг актьор, би му се получило по-добре.

# 104
Малек има доста по-скромна като сложност актьорска задача в сравнение с останалите номинирани и ще е някак жалко точно той да спечели, но видяхме какво се случи с Олдман миналата година.

Миналата година наградата си беше за Господ Бог в тази професия - Даниъл Дей-Люис  - но нямаше как отново да лишат Гари Олдман от забавената десетилетия награда. По същия начин по-предната година наградиха Леонардо Ди Каприо, когато трябваше да е Еди Редмейн.
A сега... къде е трансформацията и превъплъщението на Крисчън Бейл и къде е Рами Малек, който изиграва всичко друго, но не и Фреди Меркюри.

Общи условия

Активация на акаунт