НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 127

• 67 927
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • тук и там
Не приемайте всичко което сте прочели някъде си за неопровержима истина.Особено пък за неща.които са се случвали евентуално преди стотици /хиляди години и при съвсем различни условия и околна среда.

Казват че тренировка на гладно гори уж повече мазнини, предполагам  обаче че нямат предвид системно гладуващи хора.След тренировката се предполага че ще ядеш.Сега-каква трябва да е храната след тренировка е съвсем друга тема,която няма смисъл да се обсъжда.Повечето заниващи се със фитнес,спорт и т.н знаят обичайните препоръки на фитнес -гурутата.
Аз съм сигурна че ако се разтърся, ще намеря някой прекрасно изглеждащ 104 годишен вегетарианец, 95 годишен веган-йогист, или 70 годишен катерач,или 80 годишен бивш спортист ,нямащ нищо общо със кето-диетата и т.н. Важното според мен е да се следим и да гледаме нашето тяло как реагира на ралични храни,натоварване и т.н.

# 631
Зависи също от къде си тръгнал и с какво сравняваш! Ако си се хранел вафличка, сладоледче, солетки и не си се движил преди, сега минеш на месо и салата, ако и повече мазнини и си почнал да ходиш на някаква гимнастика, абсолютно ви вярвам че се чувствате много по-добре и летите в сравнение с преди. В същото време ако си се хранел зраводловно: месце, салатка и чат-пат овесени ядки и банан, редовен фитнес и сега този режим повярвайте ми във фитнеса силите разко намаляват.
Също има значение за какъв спорт говорим. Значи ако са народни танци няма да има промяна, дажи и по-добре може да е, разните скачаници канго-манго, велосипед също. Но ако говорим за силови тренировки, ето тук вече нещата закуцват.

Последна редакция: чт, 14 фев 2019, 13:30 от Sani..

# 632
Силовите тренировки не са задължителни и не са за всеки.
Движението/спорта е живот тогава, когато не те скапва.

Иначе, аз днес си давам на душата....най-шоколадовото брауни на света, довечера на вино и сирена.   Smiley
Режима-от утре, пак.

# 633
Аз съкратих повторенията и времето за тренировка. Малко повторения с повече тежест и така не се измарям толкова. Задължително на гладно, защото гликогенът е изчерпан и така се горят мазнини. Кардиото също доста съм намалила и за сега така ми е идеално. През деня съм малко замаляла, нооо се надявам да е период. Почти всяка вечер винце си пийвам, понякога малко, понякога повече. По въпроса с витамините...ами има ги и в зеленчуците. Добре е да се пият периодично и под форма на добавки, няма как всичко от храната да се набавя.
Аз си нагласих режима като сутрин пия само кафе (фаствам до обяд). Абе трудно беше в началото, докато му хвана цаката, ама сега ми е супер.

# 634
Записвам се, малко ви "изпуснах", но ще наваксвам с четенето. Имах 1-2 месеца около празниците в които не успявах да се организирам и да си планирам храната за следващия ден и съответно като ми прималееше ог глад понякога съм хапвала по филийка хляб или нещо неподходящо.....Отделно е стрес, емоции- та кг си стояха на едно ниво. Преди месец пак се върнах към режима, чувствам се чудесно. По празниците най-зле ми беше след ядене на питка- не повторих.
Искам да попитам какво ви е мнението за бамбуковите фибри? Онзи ден си купих.  Пише, че 96 гр са влакнини, а 0,1 гр /100 гр са вгх- мога ли да ги консумирам?
Също, дали режимът е подходящ за човек със сърдечна операция и на хапчета за високо кръвно? Проблемът е високото кръвно, с хапчетата майка ми се чувства като изцедена. Тя по принцип е слаба, с малко мазнинки около ханш (и брич), дали режимът би могъл донякъде да съдейства за отводняването? Като допълнение към хапчетата за кръвно, естествено. Може би трябва да наблегне на пиле, пуешко, риба, зеленчуци, кисело мляко, плод умерено и свинското да е ограничено...?

# 635
dolce miele - аз мисля, че много добре ще й се отрази тази диета. Чисто месце със зеленчуци или риба, сирена - екстра ще е. 

# 636
Силовите тренировки не са задължителни и не са за всеки.
Движението/спорта е живот тогава, когато не те скапва.

Иначе, аз днес си давам на душата....най-шоколадовото брауни на света, довечера на вино и сирена.   Smiley
Режима-от утре, пак.

Онтово зависи от гледната точка кое те скапва и кое те зарежда. И все пак си мисля, че това може да е твърдение само на човек, който не е опитвал.

# 637
  • София
Аз си дръпнах приложение за ходене. Въведох си данните и ми даде 6000 крачки на ден. Всеки ден правя повече, даже без да искам.
Възнаградих се с кефир с 15 г. захари.
Сутринта пробвах овесени трици с чай - малко е гадно, но се надявам да подейства за тоалетна.
Иначе вечерях и обядвах руло Стефани.

# 638
  • София
Трябва да си луд, за да тренираш по време на глад. По това време дори голяма част от обичайните дейности трябва да се прекратят и основно да се лежи.

Не е вярно това. Предците ни как са оцеляли преди милиони години, когато храната не е била лесно достъпна и  на една ръка разстояние от хладилника? Ставали са сутрин и гладни са тръгвали на лов и събиране на дребни плодове. Не са лежали и да чакат да им падне отгоре от небето храна.
Тренировките на гладно са по-ефективни. Ето една статия по този въпрос.

https://www.dietdoctor.com/fasting-and-growth-hormone

Под "глад" имам предвид да не ядеш нищо повече от 2-3 дни, а не интермитен фастинг за 24 часа.

# 639
Искам да споделя състоянието си с по-вещите от мен, ако има нещо за казване да се каже.Чувствам се много добре и направо се вълнувам GrinningТри седмици правих режима много либерално, след това една седмица бях много стриктна и влезнах в кетоза, свалих 3 кг.
Но не ми хареса как се чувствах ( като дрогирана ) и изядох половин банан и всичко приключи.Храня се три пъти на ден, през 5-6 часа и спортувам малко.Въпроса ми е, дали без да бъда в кетоза, но държа въглехидратите ниски 20-30 гр. от които има и прясно мляко в кафето и черен шоколад 2-3 блокчета, ще чистя подкожни мазнини?
Благодаря ви предварително.

# 640
Чете ли линка към блога на Шоки в пост на Deziderata от предни страници?

# 641
  • София
Има кето калкулатори в интернет!
Въвеждате колко тежите, колко сте високи, възраст, какво желаете и те ви дават до колко въглехидрати може да си позволите.

# 642
Трябва да си луд, за да тренираш по време на глад. По това време дори голяма част от обичайните дейности трябва да се прекратят и основно да се лежи.

Не е вярно това. Предците ни как са оцеляли преди милиони години, когато храната не е била лесно достъпна и  на една ръка разстояние от хладилника? Ставали са сутрин и гладни са тръгвали на лов и събиране на дребни плодове. Не са лежали и да чакат да им падне отгоре от небето храна.
Тренировките на гладно са по-ефективни. Ето една статия по този въпрос.

https://www.dietdoctor.com/fasting-and-growth-hormone

Има разлика между глад и "на гладно". И какво и по колко тренираш.
Другото е, че и ние ходим на работа, не е като да се излежаваме по цял ден, и после да направим лека тренировчица и няколко селфита.
Вярно, не гоня див звяр, но ставам в 5, работя достатъчно много, а храната е достъпна навсякъде. Яка тренировка на гладно = последващ див глад (в моя случай). Не че не правя И на гладно- правя, но не при по-обемни тренировки. Но при нужда пъхвам нещо малко.

Всеки сам си е намерил неговото удобно. Няма нужда да си мерим нуждите и тренировките.
Не живеем в идеалните кличнични условия, и много от нас сами си изкарват прехраната. Преди милиони години са мрели от глад, защото е нямало. Оцелявал е най-силния.
Ние имам огромен избор, на ръка разстояние.

# 643
Обзаведох се с възпален стомах....Имам изписани хапчета със захароза. Ще си ги пия, но някой, който е имал такива кризи да ми каже на какво да наблегна при храненето.

# 644
  • София
Искам да споделя състоянието си с по-вещите от мен, ако има нещо за казване да се каже.Чувствам се много добре и направо се вълнувам GrinningТри седмици правих режима много либерално, след това една седмица бях много стриктна и влезнах в кетоза, свалих 3 кг.
Но не ми хареса как се чувствах ( като дрогирана ) и изядох половин банан и всичко приключи.Храня се три пъти на ден, през 5-6 часа и спортувам малко.Въпроса ми е, дали без да бъда в кетоза, но държа въглехидратите ниски 20-30 гр. от които има и прясно мляко в кафето и черен шоколад 2-3 блокчета, ще чистя подкожни мазнини?
Благодаря ви предварително.

Изобщо не е нужно да си в кетоза, за да сваляш.
Стига сте чели малоумния Атанас Узунов.
Ядосвам се вече. #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт