НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 127

• 68 500
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Занимавате се с дребнави заяждания и фръцкания, а всъщност есенцията е, че който иска да постига  кг < ръст - 100/105 , трябва да внимава с количествата и да спортува. Точка

# 466
  • София
Не виждам защо се чувстваш, всъщност подкрепих това, че имаш право да не се чувстваш добре в 65кг и искаш 60. Докато някой идва да заобяснява как на 174 е бил 50кг. Еми...не е ли крайност. 60 си е нормална цел и няма нищо общо с болнавости и нереалистични цели.
Както и да е. Мисълта ми беше, че като се появи някой, който пита как да мърда кантара надолу и му се изсипват поне няколко човека, които ще му обяснят, че така си е добре. Ама важното е той да се чувства добре в крайна сметка. В своите представи за мерки.

Моите проблеми не са с мерки, а с показатели. Затова се интересувам от режима. Много висок инсулин и неоптимална КЗ. Не меря на кантар, а в лабораторията Simple Smile

Ще го кажа направо- смятам, че тук има доста дами, които все още не са постигнали оптимални резултати и когато се появи някой като Папая (от чийто пост и тръгна дискусията), който има да сваля малко кила, започва да бъде убеждаван, че си е много добре и така. За мен е подличко. Сори бът нот сори.

167/60 не е болнавост, не е някакво подномерно тегло, а съвсем нормално желание.

Последна редакция: нд, 03 фев 2019, 22:41 от The Catcher in the Rye

# 467
Жалко за хубавата тема.

# 468
Жалко за хубавата тема.
Тя пак си е хубава, просто момичетата се разгорещиха малко Simple Smile или са гладни, или са в цикъл, или... има хиляди причини и поводи да бъдем заядливи и да реагираме спонтанно нападателно. И обикновено така правим. Свикнали сме, лесно ни е. А може да бъдем мили и добри, да обясняваме спокойно и любезно, ей така, за разнообразие. Търпението е добродетел. Можем да бъдем добри Hug

# 469
Жаклин трети ден обяснява хипер- трипер подробно как се държат ниски килограми, пусна снимки, каза как яде и колко тренира.
Кой какво не разбра?
Кетчър, обидих се от това ‘дама, непостигнала оптималното’, в тая тема си общуваме културно и подкрепящо, без гадни удари под кръста

# 470
Чашата е наполовина пълна или наполовина празна?

# 471
  • тук и там
Цитат
  И да кажа на една дама от групата, с моя ръст дето се притеснява ....няма страшно да изглежда като чируз с тези кила - 58 60.Тъкмо обратно....     

Не разбрах защо се обидихте на коментара ми.Казах че АЗ ще приличам на чируз.Не че вие приличате на чируз.Аз си знам каква ми е структурата и съм била някога  58-9 килограма.Ами не-не изглеждах добре на тези килограми.За моята структура 65-3 килограма са минимума.

# 472
Жалко за хубавата тема.
Да.  Успокойте страстите. Аз моите цели, кг и показатели, съм ги постигнала, така че няма да се обаждам повече. Успех на всички!

# 473
  • София
Кетчър, обидих се от това ‘дама, непостигнала оптималното’, в тая тема си общуваме културно и подкрепящо, без гадни удари под кръста
Съжалявам, ако си се обидила. Макар да не разбирам защо. Не по мои или нечии други критерии, а по своите- тук все още пишат доста хора, които имат още път до желани килограми или показатели или пък фигура.
Само следя темата отдавна, не пиша по принцип. Но съм с такова впечатление. Влиза някой и му казват императивно "това така не", "онова така не", "това ти стига", "важни са мускулите", "не, косопадът ти със сигурност не е от това, режимът е страхотен". Аз лично на това се подразних, щото и друг път съм го виждала.
Ще пиша, като имам резултати.

# 474
Здравейте, търся информация за тази диета, дали е безопасна, дали има йо-йо ефект и т.н. Първо да попитам НВ-ВМХ същото ли е като диетата, която на английски е keto? И след това ще си задам останалите въпроси.

# 475
Лале, много са ти общи питанията. Безопасна е повче от харненето със фаст фуудс, захар и пържени картофки. Подобно е на кето вариантите, без да е толкова стриктно и да се държат под 20гр въглехидрати, не е задължително да си в кетоза, за да сваляш.
Ако спазваш режима 3 месеца, свалиш нещо и после се върнеш на въглехидратно хранене, ще имаш йо- йо, логично е. Тук се учим да си променим изцяло и за постоянно нагласата към храната. Не е страшно на повод да изядеш парче торта, не е фатално на Великден да хапнеш парче козунак, нищо не е забранено и смъртоносно. Важното е в другите дни да се храниш добре.  Храната не бива да е мания, фикс идея и ниското тегло да е самоцел. Яж така че да си здрава, с енергия, да спиш, да си щастлива. ( това в чиста кетоза не ми се случва) отслабването ще дойде като бонус към всички други положителни неща. Аз свалям 6-7 кг 4 годнини. Не съм имала някакво наднормено тегло, но диабетът чукаше на вратата ми. Сега съм здрава и се чувства добре в кожата си. Кой как ме вижда не ме интерсува, не обяснявам на изумените защо ям по 8 яйца:)
Всеки си носи отговорност за здравето и тялото.
Всичко нужно за започването на режима го има на първа страница, само това чети!
Нашите коментари в темите понякога могат да те объркат, първо не сме кометентни, колкото момичетата събрали и създали темата, второ всеки е на различен етап от режима, едни задържат и ядат по- свободно, други има заболявания и са съвсем стриктни, трети си решават ЗА тях си че ще пият кафе със захар, но това не е правилно! Затова чети няколко пъти първа страница! Там е есенцията и основните правила. Другото фините настройки на режима, няма кой да ти ги даде на готово, ще опитваш и ще видиш от какво сваляш, пречат ли ти мелчните, на колко В тряба да си за да сваляш или да задържаш, кои комбинации от храни не ти влияят добре. Това няма кой да ти каже, валидното за мен не е вярно за теб.
Успех! Чети и ако има неясноти питай!

Моето меню вчера- първо хранене омлет с  общо 30 гр сирена( Бри, ементал, гауда) полят хууубавко с ГХИ, така да има:) Половин помело, киселко беше, ма го апнах:)

Второ хранене голямо парче сьомга на пара, пюре от спанак с много ГХИ. Малко салата зеле, морков и зехтин, люти чушки.
25 гр 99% шок и 10 сурови бадема.

# 476
Jacklin, благодаря за отговора!
Аз лично имам много кг за сваляне, след бременност съм и да, знам, че това не е диета за няколко месеца, а начин на живот. Прочетох нещата в първия пост и пак не ми станаха ясни някои неща. Например, спирането на фибри със сигурност ще доведе до запек при мен, а не трябва да го допускам, заради ужасните хемороиди, които моментално ще се възпалят. Затова искам да питам ще е проблем ли да ям кисело мляко с овесени ядки, поне за закуска да приемам някакви фибри? От поста ти разбирам, че най-вероятно може, щом всяка от вас има нейн си режим.
Друго, пише, че плодовете също трябва да се ограничат, но грейпфрута, например, няма захар в него, той може ли да се яде?
Трето, четох, че с този режим тялото ти "изяжда" мускулите, но в същото време не можеш да тренираш, защото ти трябват въглехидрати, за да имаш сили за тренировките. Аз не смятам, че само с даден режим ще сваля излишните мазнини, също и искам да тренирам за стягане на тялото. Дали ще е ок да приемам въглехидрати преди или след тренировка?

# 477
Лале аз ходя да бягам, а ако не бягам ходя по много 10км и нагоре и аз лично не се чувствам добре, ако съм на много ниски въглехидрати, пробвах, но на няколко пъти ми прилошава много зле. Аз лично увеличих въглехидратите в дните,в които тичам и гледам да ги ям на обед, за да мога да ги изразходя после. Като плодове аз лично ям цитруси (не знам до колко е правилно, но аз си нагаждам режима според моите усещания) Въглехидратите, които ям гледам да не са брашна и тестени неща. Добре ми се отразява черния шоколад преди тренировка или след. Тук със сигурност момичетата спазват доста по-стриктна рестрикция от мен що се отнася до въглехидратите (по това, което чета), но за мен е важно да мога да спортувам и да се чувствам добре, за това си позволявам да ям повече въглехидрат. При мен лично не пречи на свалянето на килограми и да се похваля отървах се от още 1 кило- та равносметката до тук е 5 месеца - 5 кила. Не е много, но не е и малко, като се има предвид, че съм С ИР и свалям многоо трудно.

# 478
в грейпфрута има въглехидрати
не знам къде го чете това за изяждането на мускулите, не е вярно, но прочети целият първи пост на темата
не е хубаво да спортуваш на много килограми, защото ще си прецакаш ставите, особено ако си без инструктор. Първо свали до някакви по-нормални и после ходи на спорт  Peace
Не ям въглехидрати преди и след спорт, всъщност нищо не ям 4 преди и 2 2 часа след

# 479
Лале, не всяка е на неин режим:) Всяка е на различна фаза от режима и го е напаснала според нуждите, целите и здравето си. Иначе всички сме на ВМ НВХ хранене или поне се стараем:) За фибри вместо овесени ядки опитай с Хуск, или поне с овесени труци. Не е задължително да получиш запек, ако мазнините са ти достатъчно. Ако имаш зеленчук- зеле, броколи, карфиол, маруля и др.
Ако 1 грейпфрут влиза в заложените от теб дневни В значи може. Реши какво искаш да си в кетоза до 20 гр В, да си умерено до 50 гр В или да си либерална над 50-70 гр В.
За закуска не е добра идея плод или кисело мляко, защото се повишава инсулина.
В първите седмици бих се придържала към прости и режимни храни, така е по малко вероятно да грешиш. Свали си май фитнес пал и си въвеждай всичко, ако смяташ да ядеш плодове, ядки и други. Защото може да се окаже че нито си НВХ, нито ВМ. Ако караш само на яйца, месо, риба и зеленчук може и без мерки и теглилки.
За загубата на мускулна маса, не е вярно, аз не само не съм загубила, а точно напротив.
За тренировки не ми пречи режима, има дни в които съм по 2-3 часа в зала. Ако В са ми около 50 гр всичко е ок. За кардио и йога и по- малко не са ми пробелм, само ако тренирам с тежести, вдигам леко, че нямам сила.
Едва ли ще тренираш повече от това, така че няма как режимът да ти е пречка.

Общи условия

Активация на акаунт