Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 51

• 43 321
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
  • Другата България
Merri_An, и на мен не ми харесва във Враца..., много грешки правят, имала съм там 2 операции и са несполучливи...Никакви не са общо взето...Правя при тях само кръвните изследвания..и ехограф при д-р Велчовска. Тя пък е много добър специалист.
Още мога да пиша, но няма, защото има момичета, които се лекуват там.
Дано всичко е наред, успешно да приключи терапията и повече осмокракия да не се връща.

Лейди, пиши за баща ти какво се случва.

# 121
Лейди, запиши се за второ мнение в частния кабинет на  проф. Гаврилов. Тел. за записване: 0885117738. Помоли сестрата да те приеме професора спешно,  като и обясниш каква е ситуацията, защото дават часове за след един месец. Звъни на посочения телефон след 15,30 следобед. Ако не успееш, може директно да отидеш в Онкологията на Дървеница, всяка сряда професора преглежда в кабинет на първия етаж, но може и там да позвъниш на регистратурата, за да се запишеш на тел: 02/8076-299.  Момичета, всяка година ли правите сцинтиграфия? Въпроса ми е най-вече към Спирит, понеже ние с нея сме оперирани горе-долу по едно и също време. Аз правих миналата година и сега трябва пак да правя и отсега ме тресат притесненията.

# 122
  • Варна
Лейди, запиши се за второ мнение в частния кабинет на  проф. Гаврилов. Тел. за записване: 0885117738. Помоли сестрата да те приеме професора спешно,  като и обясниш каква е ситуацията, защото дават часове за след един месец. Звъни на посочения телефон след 15,30 следобед. Ако не успееш, може директно да отидеш в Онкологията на Дървеница, всяка сряда професора преглежда в кабинет на първия етаж, но може и там да позвъниш на регистратурата, за да се запишеш на тел: 02/8076-299.  Момичета, всяка година ли правите сцинтиграфия? Въпроса ми е най-вече към Спирит, понеже ние с нея сме оперирани горе-долу по едно и също време. Аз правих миналата година и сега трябва пак да правя и отсега ме тресат притесненията.

Радка, и аз съм в чуденка по този въпрос. Абсолютно нищо не са ми правили до сега или аз не съм разбрала ако са ми го правили. При мен досега по тема кости и стави проследяват само нивото на калций и други значещи и говорещи показатели, нищо повече. Да, сканираха преди лъчетерапията и ме вкарваха в нещо, което за пръв път бях виждала в живота си (сякаш извънземните са ме отвлекли и експерименти с мен си правят), но ми се струва, че не е било точно сцинтиграфия. За сцинтиграфия обаче започнаха да си правят устата заради очакваната остеопороза или разсйки в костите. Един вид около година по-късно след терапиите заговориха при мен за сцинтиграфия. На 23.01.2019 ми предстои второто назначено диспансерно наблюдение. Къде, какво и защо ще проследят и ми се полагало като проследяване ще разбера едва други ден. С наличните вече резултати от идващите изследвания ще отида така или иначе на консултация и допълнително ще ви пиша до края на месеца как е минало всичко, какво се очаква, какви са прогнозите и препоръките... тази консултация си я плащам и около 30 мин. време ми отделя избраната от мен за консултант онколожка, рядко се виждаме, чак когато мога насреща нова епикриза да и дам, образна диагностика или притеснителни разминавания в показателите... или ей тъй просто щото ми е залипсвала и с месеци не сме се виждали... изцяло по нейните съвети се водя... на едно 3 месеца си се виждаме и си говорим на дълго и на широко и не ме е подвела с нищо жената, ако да е била нужна сцинтиграфия, ЯМР или нещо друго тя изрично щеше да си ми каже и да ме пусне по ЗК да си ги търся тия всички изследвания.

Последна редакция: пн, 21 яну 2019, 12:32 от Spirit Crusher

# 123
  • София /Абсурдистан
Не знаех, че проф.Гарвилов се занимава и с рак на простата. Ще видя и при него, да. Но операцията е спешна и не може да се чака, не може без  операция със сигурност. Днес малко по-късно ще знам кога тази седмица ще го оперират. После биопсия и ще видим, ще го водя.

# 124
  • Другата България
Не, Гаврилов не се занимава с рак на простата.
Според мен съветът беше заради твоите притеснения, не за тези на баща ти. Peace

Според мен ще махнат направо цялата жлеза, няма да правят биопсия.
Зависи и колко и къде се е разпрострял рака. Tired

# 125
  • София /Абсурдистан
Не, Гаврилов не се занимава с рак на простата.
Според мен съветът беше заради твоите притеснения, не за тези на баща ти. Peace
Ох, побърках се вече с тези проблеми. Е, за мен има време. Аз сега ще ходя за биопсия, то ще си покаже, а и в края на февруари ще съм на пет скенер, ще се види, ако има нещо. Ако има нещо неясно, ще отида за второ мнение и при професора.
Иначе за баща ми, утре сутринта ще оправяме документите и операцията ще е в рамките на седмицата. Ще стои в болницата още седмица.

Последна редакция: пн, 21 яну 2019, 13:06 от Unknown_lady

# 126
  • Другата България
За баща ти - аз вече писах, най-вероятните разсейки при този вид рак са в костите.
Затова е важно да се направи сцинтиграфия. В Сити апаратът е много добър, води се Спект скенер, ние направихме консулт с Цоневска, но аз написах защо, може и с друг да направите.
Но нека първо мине операцията, все пак има някаква вероятност да не е пък рак, знам ли.... Confused

# 127
  • Плевен
За Сцинтиграфията, при мен в Сити Клиник направо си ми казаха, че на 1година е редно да се прави, назначиха ми я при рутинен диспансерен преглед, както и скенер. Преценяват си как,къде и след колко трябва да се прави...

# 128
  • София /Абсурдистан
И на мен ще ми гледат костите, но пет скенер ще правят, за сцинтиграфия нищо не са ми казвали.
Баща ми после след операцията ще го водя в Сити, кой трябва я назначи?

# 129
Лейди, само въз основа на високо PSA ли решиха, че е за операция?       При нас първо правят биопсия, тя показва дали е безобидна хиперплазия /аденом/ или е рак. От стойността на ТNM класификацията казват дали става за операция. Ако e N0/node/ и М0/meta/ правят операция. При съпругът ми беше PSA =10, биопсия - Т2N0M0, Gleason 3+3 и оперираха. Не е добре Глийсън да е над 7. Сцинтиграфия казаха, че нямало нужда при такъв резултат от биопсията. Ако не е М0, а М1-М3 не правят операция, а лъчелечение и хормонални инжекции. Може в София да действат по друг начин. А алкална фосфатаза в кръвта изследваха ли му? За гърда не разбирам, имам познати, оперирани като 35 годишни, преди 23 години, когато нямаше ПЕТ скенери, сега работят тежка работа дори, но нямат вид на болни, живи и здрави изглеждат.

Последна редакция: пн, 21 яну 2019, 13:34 от kristinia

# 130
  • София
За сцинтиграфията- в началото правех всяка година, защото много ме боляха (и все още ме болят) раменните стави. След това започнах на 3 години, за ТЕЛК-а. Последната ми е от 2015 г. За последния ТЕЛК миналата година пропуснах.
В началото ги правех в онкологията (там се започна еднааа...: консултация с професора- 30 лв и който мине на консултация не чака на опашката Angry ; след това все нямаха или изотоп или часове), ходих няколко пъти в Св. Иван Рилски, последно бях в МЦ Спектър- там била най- съвременна и щадяща апаратурата (вече сигурно има още по- добри скенери).
Направление съм вземала винаги от хирург (личния не може да даде).

# 131
  • София /Абсурдистан
Ами не само за това, а и вече е с катетър и много уголемена простата, доктора каза, че вече няма на къде повече да се уголемява и че лазер няма да помогне, а е за операция. PSA е 1427, направо си изкарах ума като го видях. Други подробности не знам, брат ми го е водил на преглед. Утре ще ходи да оправи документите и да го приемат в болницата, а после като излезе хистологията, ще го водя аз в Сити клиник при моята лекарка. За евентуалното лъче ще го водя пак там при моя доктор, поне съм утъпкала пътеката и там знам всичко кое, къде и при кого, а и ми е много близо до в къщи и ако трябва да се иде сутрин за едно, пък следобед за друго, ще го прибера у нас, да не висим по коридорите. И аз се съмнявам, че ще има химия, на тази възраст, с проблеми със сърцето и с лек диабет, едва ли. Вероятно ще е само лъче и инжекции или лекарства.

# 132
Може да е само аденом, което е доброкачествено.

# 133
  • София /Абсурдистан
Може да е само аденом, което е доброкачествено.
При толкова висок маркер?
Доктора се съмнява за лошото, но ще се види.

# 134
  • Другата България
Баща ми после след операцията ще го водя в Сити, кой трябва я назначи?
Значи първо, и аз вчера се шашнах на високия маркер и бях сигурна, че е рак.
Но пък после се сетих, че при многобройните ни консултации преди биопсията имаше и мнения, че може при висок маркер да е доброкачествена хиперплазия. И при нея е много уголемена простатата.
Затова се прави биопсията преди операцията.
При нас след операцията, месец след нея, отидохме във Враца. След перипетиите там директно в Сити, първо на платен преглед, след което остана на диспансерно проследяване. Платеният преглед беше първо с Цоневска, после с Великова, тя му остана лекуващ и тя назначава всичко - скенер, сцинтиграфия и там каквото е нужно. Имахме и консулт с Недев-лъчетерапевта, категорично отказа лъче, защото не се налага. Гледа го и с .. Embarassedне знам как се казва, един апарат, с който през ануса се вкарва накрайник с камера и оглеждат полето вътре, за евентуални разсейки.

Общи условия

Активация на акаунт