Косопад - тема 15

• 61 782
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Миноксидил не се ли ползва до живот? Така четох, включително и днес,спреш ли го-продължава косопадът. Алое Вера,защо не пробваш и ти Еукапил? С чесън очевидно няма да стане

# 151
Мисля, че се ползва до живот, но не знам вече какво да правя, какво ли не пробвах и не спира този косопад. Ампули, лосиони, маски, скъпи, евтини, чесън и още сто неща, и не става. Андрогенните хормони са в норма, ТСХ успях да вкарам в норма, инсулина и кръвната захар са в норма, постоянно спазвам хранителен режим, обаче продължавам да губя коса от години. Май ми остана само Миноксидил.

# 152
  • София
Миноксидил може да намериш в Гърция.Маже се с почивки от няколко месеца, за да не привиква организма.
Най-добри резултати дава уж когато се комбинира с орални препарати.Лечението е тежко и не винаги успешно. Писала съм вече, че той действа само при 60% от жените.
Аз лично съм го изключила тотално като вариант.
Казваш, че андрогените са ти в норма, а изследвала ли си DHT или SHBG?Естроген, Прогестерон.
Цинк, Мед, Желязо, Феритин и Вит.Д?Също ако хранителния ти режим е по-високомазнинен, може да го преразгледаш.

# 153
А на мен ми се струва, че всеки нов продукт против косопад, който използвам, има ефект първите няколко пъти. После пак си е по старо му. Трети шампоан си взех сега, а от лятото започнах с този тип продукти. Първо беше Лакме - шампоан, лосион и ампули. От ампулите бях доволна, като не слагах всеки ден, а само след къпане на косата - 2 пъти седмично. Но ги ползвах кратко (взех ги за проба), а и косопада намаля. После минах на шампоана на Кройтерхоф и още след първото измиване падналите косми бяха  по-малко. След няколко измивания косопада се върна. Взех серума, който доста се споменаваше тук L’Oréal Professionnel Serioxyl Denser Hair. Не мога да кажа дали има ефект сгъстяване, но косопада си ми продължаваше. Сега си взех от аптеката друг шампоан (Defluval) и съм доволна. Виждам разлика в количеството коса, намаля. Но то и с другите продукти така беше та не знам до кога ще е този ефект. Правя си и отвара с коприва и корен от репей. Предстои ми боядисване на косата и ми е притеснено как ще ми се отрази, дано няма много поражения Wink

# 154
А за серума на Ревалид за косопад какво мислите, ползвал ли го е някой и има ли ефект?

# 155
S.Magnifica всичко от изброеното е в норма. Вероятно се касае за свръхчувствителност към андрогенните хормони или нещо генетично (майка ми и баба ми са останали почти без коса). Иначе съм с инсулинова резистентност и от две години спазвам нисковъглехидратен режим на хранене, като напълно съм изключила захарта. Отделно не консумирам млечни и глутен, заради проблеми с щитовидната жлеза. Но този обилен косопад си го влача от години, без значение дали всичко ми е в норма или имам някакво отклонение в ТSH-то. Просто никога не спира. Отделно приемам допълнително една шепа добавки, но и от тях няма ефект.

# 156
  • София
LennyGF съжалявам, явно косопада ти е наследствен...имам приятелка в същото положение, баба, майка и тя от няколко години.В този случай може би наистина трябва да опиташ с Миноксидил, а също и да я миеш с Низорал той също блокира чувствителността към андрогените.
Попаднах на блога на момиче, което се е мазало с Керастаз Денсифик в продължение на година и също има доста добри резултати http://vaingloriousyou.blogspot.com/2014/12/scalp-atelier-with-k … e-densifique.html

# 157
Аз се мазах с Керастас Денсифик, но не ми помогна. При мен в началото, като взема нещо ново, се появяват нови растежи, но после бързо се връща старото положение. Може би най-голям ефект имах от чесъна, но и той спря да действа.
Иначе периодично използвам Кетозал шампоан, той е със същия състав като Низорал, и съм доволна от него. Но не знам дали може да се ползва постоянно.

# 158
  • София
А за серума на Ревалид за косопад какво мислите, ползвал ли го е някой и има ли ефект?
При мен ефект нямаше, но това е много индивидуално. Човек в такова положение опитва всичко.
За мен, ако един продукт не павлияе след 3-4 нанасяния, едва ли ще повлияе след 3 месеца. Изключвам витамини и добавки, които действат с натрупване.

# 159
Тук не съм съгласна. Няма как да очакваме, един продукт да повлияе след 4-5 нанасяния.

# 160
И аз не съм съгласна.За да видя аз някакъв напредък чаках по месец, това за минимален напредък.А за по-голям около 3 месеца от началото на прилагане на даден продукт.Въобще 3-4 нанасяния са изключително малко.

# 161
  • София
Иначе периодично използвам Кетозал шампоан, той е със същия състав като Низорал, и съм доволна от него. Но не знам дали може да се ползва постоянно.
Може да се ползва постоянно, стига скалпа ти да го понесе.Обикновено го комбинират с Миноксидила, като си мият косата ако не всеки ден, то през ден.Когато бях в периода на най-засилен косопад я миех с Низорала през ден в продължение на месец и половина и след това постепенно разредих и започнах да редувам с други шампоани.

emy_emy, и аз не съм съгласна...няма такъв вълшебен продукт за съжаление.
В началото когато се бях паникьосала действах така, намазвах нещо 4-5 пъти и скачах на следващото-Грешка!
В най-добрия случай са нужни 3-4 да не кажа и 6 месеца, особено при продължителен косопад.
Ето, и момичето от блога, който пуснах е мазало Денсифика в продължение на 1 година.

# 162
  • Близко съм
Аз си купих вчера капсули на ревалид но се чудя ревалид или приорин

# 163
  • София
Аз говоря от собствен опит. Купувам 4 ампули от даден вид и ако след 4-тата падналите  косми са точно толкова, колкото и в началото, минавам на друг. 4 нанасяния при мен са 2 седмици.
Лосионът с чемерика, който ползвах, след първата седмица даде резултат, не говоря за вълшебство, а за постепенно намаляване на падналите косми.
От Ревалида изразходих 2 кутии и загубих време докато се надявам да подействат и да спре косопада.

# 164
На главата имаме загинали косми от преди, които така или иначе ще паднат. Като започнем да нанасяме даден продукт, те пак ще си падат, защото вече са мъртви. Ефекта на "мазилото" се вижда по-напред във времето, като вече тези мъртви косми са изпадали и тогава гледаме дали от наличните останали косми падат още, и дали имаме новопоникнали. Още повече, при нас жените през целия МЦ има "игра" на хормоните и нищо чудно точно когато се е намалило количеството паднали косми, да е било в пика на прогестерона.

Общи условия

Активация на акаунт