Косопад - тема 15

• 61 127
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
  • Бургас
pyypi според мен това са косми, които така или иначе са щели да опадат.
На мен много ми се искаше да се боядисам, но не посмях заради скалпа...
Иначе смятам, че при здрав скалп и хормонален косопад боята ще е най-малкия проблем, ако изобщо е проблем..но може и да не съм права.
Най-добре е всеки да си преценява според състоянието, дали е оправдан този риск.
Истината е че просто не я понасям без боя. Като я боядисам изглежда по жива, не толкова рядка.
С този  хормонален дисбаланс едва ли ще се избавя от проблемите с косата.
Боядисвам я с безамонячна на Диксан боите. Имат специална недразнеща скалпа формула. За хора склонни към алергии към боите..
Доволна съм!
А относно косопада ми, опитах да втривам миникседил 5 процента в скалпа. Почна се един косопад, уплаших се и го спрях. А уж това е надеждата за андрогенния косопад. Офф, какво вече да втривам не знам. Пак ли да го почвам миникседила!!!!!

# 451
  • София
Миноксидила има такъв първоначален “ефект”, косопада се засилва за 1-2-3 месеца и след това трябва да спре.
Той е надеждата за андрогенния косопад, но действа само при 60% от жените...
5% е мъжкия разтвор и не е препоръчително да се ползва от жени, така поне пише.

# 452
Според мен боите като силиконите запечатват косъма и се създава усещане за здравина и блясък, но косата така остава неподатлива на третиране с маски и ампули. Косата трябва да диша.

# 453
Да, минокидила си действа така. Първият месец започва усилено падане, по листовка си го пише. Пише още и, че това първоначално засилено падане трябва да спре след месец, месец и половина.
Пупи, пробвай с Еукапил, и той е за андрогенна. Аз го ползвам, както съм писала по-назад и съм доволна.

# 454
  • Бургас
Да, минокидила си действа така. Първият месец започва усилено падане, по листовка си го пише. Пише още и, че това първоначално засилено падане трябва да спре след месец, месец и половина.
Пупи, пробвай с Еукапил, и той е за андрогенна. Аз го ползвам, както съм писала по-назад и съм доволна.
Мда... ще го проуча...Но според дерматоложката единственото лекарство, което може да помогне за андрогенния косопад, бил  миноксидила. От нея бях си купила една опаковка,(която ми струваше 62лв само за месец употреба) и нямах грам косопад. Но сега си взех на друг производител и веднага се почна падането на коса. Не мога да истърпя още 2 месеца косопад, нямам повече коса за губене Disappointed
Ще поработя върху хормоните....

# 455
Мда... ще го проуча...Но според дерматоложката единственото лекарство, което може да помогне за андрогенния косопад, бил  миноксидила. От нея бях си купила една опаковка,(която ми струваше 62лв само за месец употреба) и нямах грам косопад. Но сега си взех на друг производител и веднага се почна падането на коса. Не мога да истърпя още 2 месеца косопад, нямам повече коса за губене Disappointed
Ще поработя върху хормоните....
Не съм лекар, но от всичко, което съм прочела,а и от собствен опит, мога да ти кажа, че дерматоложката ти, и тя е в кюпа с останалите дерматолози, които хал хабер си нямат от косопади.

# 456
  • София
Дерматоложката си бае това, което се внушава от всички дерматолози по целия свят...както казва sharpy и тя е в кюпа...Традиционното “лечение” за жени е Миноксидил и Спиронолактон в комбинация с противозачатъчни..като евентуалните резултати се подържат с доживотна терапия, а страничните ефекти са пагубни и за сметка на пациентите.
Наскоро попаднах на едни изследвания, в които се говореше, че не DHT е виновно за андрогенната алопеция, а съвсем друг ензим, дори не беше хормон ако не се лъжа.И да ви кажа грам не бих се изненадала ако се окаже, че е така, иначе все някой дхт блокер все щеше да сработи.

# 457
Наскоро попаднах на едни изследвания, в които се говореше, че не DHT е виновно за андрогенната алопеция, а съвсем друг ензим, дори не беше хормон ако не се лъжа.И да ви кажа грам не бих се изненадала ако се окаже, че е така, иначе все някой дхт блокер все щеше да сработи.
Би ми било интересно да го прочета, ако го намериш. Kissing Smiling Eyes

# 458
  • София
Тамън търсех какво и къде съм запазила Simple Smile
Става въпрос за Prostaglandin D2 https://www.hairguard.com/natural-prostaglandin-g2-inhibitors///
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3982925/
Добавката Кверцетин я дават уж като негов блокер, също и копривата, в първата статия има още изброени.

# 459
  • Близко съм
Аз съм на спиронолактон и преднизолон заради хормоните значи сметката ми е видяна:frowning1:

# 460
  • София
Аз съм на спиронолактон и преднизолон заради хормоните значи сметката ми е видяна Frowning1
При теб са предписани от ендокринолог на база изследвания.А аз имах предвид, че го пият хора, които реално нямат нужда.Не се притеснявай Simple Smile

# 461
  • Близко съм
Така е уж ендокринолог, а тук из форума срещам негативнш мнение за лекарствата, които са ми изписани уж е добър ендокринолог, не знам друг така хвален от пациенти в Пловдив, а нямам възможност за София.

# 462
  • Бургас
Аз съм на спиронолактон и преднизолон заради хормоните значи сметката ми е видяна:frowning1:
Какъв е проблема при теб с хормоните? На мен не искат да ми изписват  хормоно заместваща терапия.
Изписаха ми менолукс и вечерна иглика. Рано ми било още. Петък съм пак на гинеколог  ще видим....

# 463
  • Близко съм
Високи андрогени, ИР, косопад,веждопад. Нисък витамин Д. Но сега в края ще пускам пак изследвания да видят как са и витамините. TSH mi  беше 5.30 пих еутироск сега е 1.1 каза да продължавам да го пия до края на този месец но по половин таблетка. И така.

# 464
Значи е се изследва само ТСХ, от тук да тръгна. Трябва да се изследват всички хормоните и антитела. Това, че ТСХ е паднало нищо не значи. Диагноза имаш ли? ИР много често върви с проблем с щитовидната,но заради нея не е хубаво да се изключват всички въглехидрати.
В темата за щитовидна и ИР има много полезна информация, а свестните лекари се броят на едната ми ръка.

Аз ви чета. Продължавам да пия Вит. Д, нормализирала съм щитовидната, хормоните са идеални. В момента отново съм на пеогестерона препарати по други причини. Косопада ми спря. Моя беше от големи липси на какво ли не в организма. Над година капеше с шепи при всяко сресване. Сега имам и нови растежни.

Благодаря за всяко мнение и препоръка!

Общи условия

Активация на акаунт