Минахме средата вече и през МАЙ ще гушнем мъничко човече!

• 41 742
  • 748
  •   1
Отговори
# 360
Аз още в началото на бременността се замислих за басейн, но така и не се престраших именно заради инфекции. Ако трябва да бъда честна, най-много ми се ходеше на СПА, но нали е противопоказно Disappointed
За сметка на това сме запазили лятна почивка на море за септември и нямам търпение вече, само всичко да мине добре и в края на май да си имаме вече трети член на семейството Gift Heart

# 361
Момичета, днес бебето в много лениво, почти не я усещам. Знам,че имат различни периоди, но и се притеснявам така.

# 362
  • Лондон
Аз имах такъв период ,усещах бебето,но слабо дни наред.Достае плашещо,но си мисля,че щом все пак го усещаш,значи всичко е наред

# 363
Момичета, днес бебето в много лениво, почти не я усещам. Знам,че имат различни периоди, но и се притеснявам така.

Утре ще те компенсира.

И при мен е така.

# 364
Аз каката я заведох на море на 3м. Е, вярно не в българия и не я топих в морето,  защото беше океан и студено. И в басейна май не я къпах - не си спомням- виж аз си плувах 😁 и я кърмих  на плажа, в ресторанти, църкви и музеи... в общи линии това ни беше една от най-релаксиращите отпуски откакто имаме дете. После стана по сложно.
На българското черноморие я заведох на 7м - и вече с пълна програма - море и басейни.
За ноктите ползвам бебешка нокторезачка- най-ми е удобно и лесно.

# 365
  • Където морето целува небето...
Живеем на морето. Не бих завела бебето на нашето море в първите месеци, да не кажа и първата година. Обмисляхме чуждо море през септември, но още не съм сигурна, тъй като следя нивата на епидемиите от морбили в нашите съседни държави. Може би ще ми е по-спокойно ако бебето пропусне морето това лято. Ние разбира се ще си се топкаме, но живеем на 200 метра.

# 366
Живеем на морето. Не бих завела бебето на нашето море в първите месеци, да не кажа и първата година. Обмисляхме чуждо море през септември, но още не съм сигурна, тъй като следя нивата на епидемиите от морбили в нашите съседни държави. Може би ще ми е по-спокойно ако бебето пропусне морето това лято. Ние разбира се ще си се топкаме, но живеем на 200 метра.
Завиждам ви благородно !

# 367
  • София
Аз , че ще съм на море цяло лято и бебето ще е с мен изобщо не значи, че ще го топя. И в чуждо море не бих го натопила това лято. Още повече, че няма да слагам ваксини преди септември, че и октомври даже, така че ще внимавам много за всичко.

# 368
  • София
ditmade,
доразкажа това за ваксините, че ми е интересно. Ние също леко ги отлагахме първия път, защото тати е алергичен към половин свят, но слава на Бога детето не е наследила тази негова екстра. Като цяло съм твърдо за всксините, просто ти отлагахме малко

# 369
  • София
С баткото ги отложих 6 месеца по съвет на педиатър на който вярвам. Личната му лекарка на детето не беше във възторг, но мен това не ме интересува, подписвам се, че по мое настояване са отложени, ако се наложи да я проверяват нещо  и толкова. Иначе слагам всички задължителни ваксини, но както казах, започвам ги просто по-късно. За да съм сигурна, че организма на детето е достатъчно и добре развит и да намаля негативите до минимум. Да чукам на дърво, веднъж е вдигнал темп. от ваксина и то 37.2. И това му беше. А го пазя от водата на морето пак по препоръка на същия педиатър, за да няма излишни инфекции и бактерии, които да повлияят след това слагането на ваксините.

# 370
  • Лондон
Ох,тези ваксини,болната ми тема....Малкия такива гърчове направи от ваксина ( вдигна мн висока Т) ,когато беше на 4 м,че тогава се зарекох повече да не му слагам.Така и не му сложих след това.Просто неговия организъм така реагира.Но тук ваксините не са задължителни,така че...

# 371
  • София
Щом има противопоказания, самия педиатър трябва да посъветва да не се слагат ваксините. Наистина има деца, за които е опасно и по медицински причини се налага да не бъдат ваксинирани. Но като цяло е важно хората да са информирани, какво са ваксините, защо се поставят, кога се посавят, как и къде се поставят. Поне за мен е много важно да знам всички тези неща.

# 372
И мен въпросът с ваксините особено ме вълнува. Много се колебая дали изобщо да ги слагаме, като знам какви рискове има от тях, но пък и заболяванията, от които предпазват също не са по-малко опасни Confused

# 373
  • София
Аз за това имам предвид да се информират добре хората. Поинтересувай ср на какво се дължат 99% от ужасните, страховити описани в нета случаи. Поврчето са след поставяне на ваксина на НЕ напълно здраво дете, на дете с медицински противопоказания, на недоносено и не достигнало определената възраст за ваксина дете. Имаш време да се информираш детайлно за всички плюсове и минуси и не само от интернет и бг източници. Поговори с вещи лица, за да взрмеш най-доброто и адекватно решение за детето:)
Ако не бяха задължителни в бг и аз нвмаше да сложа част от ваксините. Не за друго, а защото ги смятам за безсмислени, като бцж например. Също и това, че искат да въведат задължителна срещу варицела..за мен е излишно.

# 374
От тази година СЗО (Световната здравна организация) е включила в списъка си като най-опасни за здравето неща, нарастващата бройка на родители, неваксиниращи децата си. В страни, в които не е задължителна ваксинацията (мисля като Англия например) всяка година примерно има по около 20 смъртни случаи от морбили. За другите болести, не знам статистика. Много по-добри са цифрите в страни, в които е задължителна ваксинацията. Имайте предвид, че случаите, описани в Интернет може би в 80-90 процента от случаите, не са в следствие на ваксина, а просто родителите така са решили, без това да е доказано. Ще си позволя да ви пусна тази статия - https://yurukov.net/blog/2019/ne-sporete-s-antivax/

Общи условия

Активация на акаунт