Минахме средата вече и през МАЙ ще гушнем мъничко човече!

• 41 590
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
При мен имаше такива замервания на втората ФМ. Точно същите, които описваш, и всичките даваха бебето в различна г.с. и излизаха различни проценти на мерките. Док. каза, че и моя бебчо е напред малко, но няма нищо притеснително. Каза, че всичко е нормално. Все пак бебетата не са по калъп, те тепърва се развиват още и явно е нормално да има някакви малки разлики в мерките. Не се притеснявай, всичко ще е наред.

# 541
Момичета излязоха ми резултатите от стерилната урина. Така доколкото разбирам е изолиран е. коли.. не разбирам какво означават R и S? Отдолу пише чувствителен/ нечувствителен, но пак не ми е ясно, моля за помощ. ✌🏼И другото, което е -нямам никакви и нищо оплаквания, нито сърбеж, нито парене, миризма или тн.. декември последно ми е правена мб и излезе чиста. Два пъти от тогава давах обща урина и излизаха повишени левкоцити и еритроцити и сега на стерилната това..
Това, което са направили е антибиограма и са изброени антибиотиците и дали ешерихията се влиея или не от тях. Това дава възможност на твоя АГ веднага да ти назначи лечение. Аз също нямах оплаквания, хванахме я съвсем случайно и много се бях уплашила, но се справихме дори без АБ. Горе главата, ще я пребориш!

# 542
Скрит текст:
Момичета излязоха ми резултатите от стерилната урина. Така доколкото разбирам е изолиран е. коли.. не разбирам какво означават R и S? Отдолу пише чувствителен/ нечувствителен, но пак не ми е ясно, моля за помощ. ✌🏼И другото, което е -нямам никакви и нищо оплаквания, нито сърбеж, нито парене, миризма или тн.. декември последно ми е правена мб и излезе чиста. Два пъти от тогава давах обща урина и излизаха повишени левкоцити и еритроцити и сега на стерилната това..
Това, което са направили е антибиограма и са изброени антибиотиците и дали ешерихията се влиея или не от тях. Това дава възможност на твоя АГ веднага да ти назначи лечение. Аз също нямах оплаквания, хванахме я съвсем случайно и много се бях уплашила, но се справихме дори без АБ. Горе главата, ще я пребориш!

Благодаря🌸

Последна редакция: пн, 11 фев 2019, 20:08 от AnMary

# 543
  • София
Скрит текст:
Момичета, да ви питам вие като ходите на преглед с ехограф, при вашите лекари измерват ли като в едни таблички показатели на бебето (глава, коремче, краче...) и автоматично да излиза тези мерки на коя седмица отговарят? Гледам моя преглед сега и по някакви показатели бебето е един вид доста напред, а по друг не толкова, а по трети дори все едно изостава. В крайна сметка на листа имам и изчисление в коя седмица съм спрямо цикъл, спрямо осреднените мерки и стойности от тези замервания и срещу грамовете - още едно изчисление на седмици. Нещо съм се шашнала, че всички мерки са различни и най-вече едно от измерванията на главата е доста напред, а пък коремчето е малко назад Disappointed Док пък каза, че малко е големичко бебето и може би ще правя обременяване с глюкоза Astonished Disappointed Relieved и аз съвсем се сдухах!

Дъ доорсче, и аз имам такавя табличка и винаги всички мерки са с различни седмици. Не го мисли. Това си е нормално замерване и статистика на база замерването. Бебко също е доста голям за седмицата си, но док изобщо не е коментирал обременяване. Просто каза, че върви едър.
Не се шашкай изишно
Напълно нормално. И сега, и предишните бременостти е имало някакво разминаване в измерванията.
Няма повод за шашкане. А

Последна редакция: пн, 11 фев 2019, 20:08 от AnMary

# 544
Да, подкрепям, нормално е да има разминавания. Все пак нали се раждаме различни всички,някои имат големи дупета, други големи глави и тн.
На по-модерните ехографи ги има тези замервания. Но те са съвсем относителни. Изобщо не им вярвам. Като дойде бебето знам, че няма да отговаря на мерките, които ми цитират.  Просто защото никога не е така.

Боли ме на всяка крачка като вървя.  Frowning1 С предното не беше така. И да е било така е било за малко на края. Това е толкова ниско, че оказва много голям натиск на таза  и на матката, и на старото секцио и на всичко.
Шакри, стискаш ли кълките? Вече караме 25-тата седмица с теб. Едни 3 месеца и 10 дни ме делят от заветната цел. Много ми е рано от сега да се залежавам, но ходенето ми се отразява зле. После ме боли още повече и съм като след битка на дивана.

Скрит текст:
Момичета, да ви питам вие като ходите на преглед с ехограф, при вашите лекари измерват ли като в едни таблички показатели на бебето (глава, коремче, краче...) и автоматично да излиза тези мерки на коя седмица отговарят? Гледам моя преглед сега и по някакви показатели бебето е един вид доста напред, а по друг не толкова, а по трети дори все едно изостава. В крайна сметка на листа имам и изчисление в коя седмица съм спрямо цикъл, спрямо осреднените мерки и стойности от тези замервания и срещу грамовете - още едно изчисление на седмици. Нещо съм се шашнала, че всички мерки са различни и най-вече едно от измерванията на главата е доста напред, а пък коремчето е малко назад Disappointed Док пък каза, че малко е големичко бебето и може би ще правя обременяване с глюкоза Astonished Disappointed Relieved и аз съвсем се сдухах!

Дъ доорсче, и аз имам такавя табличка и винаги всички мерки са с различни седмици. Не го мисли. Това си е нормално замерване и статистика на база замерването. Бебко също е доста голям за седмицата си, но док изобщо не е коментирал обременяване. Просто каза, че върви едър.
Не се шашкай изишно
Напълно нормално. И сега, и предишните бременостти е имало някакво разминаване в измерванията.
Няма повод за шашкане. А

Последна редакция: пн, 11 фев 2019, 20:09 от AnMary

# 545
Момичета, някоя от вас има ли котка? Имам такава от 10 години, не ми се иска да се разделям с нея, но не знам като се появи Беба как ще е . Баща ми от сега ме навива да му я дам на 1вия етаж ( в къща сме), но знам, че ще е сама почти по цял ден и ще му направи гаранция някоя мизерия. Та съм в дълбоки размисли.

# 546
Момичета, някоя от вас има ли котка? Имам такава от 10 години, не ми се иска да се разделям с нея, но не знам като се появи Беба как ще е . Баща ми от сега ме навива да му я дам на 1вия етаж ( в къща сме), но знам, че ще е сама почти по цял ден и ще му направи гаранция някоя мизерия. Та съм в дълбоки размисли.

Ние си гледаме заек и въобще не смятаме да се разделяме с него Simple Smile

# 547
Ние сме с куче.
Винаги много стриктно сме се отнасяли към хигиена и обезпаразитяване, както и почистване на дома, така че се надявам да няма проблеми.

# 548
Благодаря за отговорите, момичета! Сега единственото, което ме притеснява е размера на коремчето на бебето, което е по-малко и отговаря на седмица назад. Ще се опитам да не се филмирам повече, на следващия преглед ще питам подробно за всички тези размери.
Иначе днес, 24г.с. +6, бебето е 750 грама, дано е ок.
Монамур, наши приятели имат 2 котки, които още преди да се роди бебето спяха в кошарата му. Изследвали са ги и си ги гледат заедно с бебето без никакви проблеми. За мен единствено е малко нехигиенично и не бих ги пуснала в леглото на бебето, и бих се притеснявала, ако котката е по-агресивна или ревнива.

# 549
  • Варна
Ние също имаме котарак. За сега си е при нас и не мислим да се разделяме с него. Надявам се,че няма да имаме проблеми когато се роди бебчо. Малко ме притеснява козината му, не е дългокосмест, но въпреки това си пуска косми. Може би ще се наложи да му направим по-къса прическа.

# 550
Много благодаря за мненията, моята също редовно се обезпаразитява, на вън не излиза. Имам възможност да и огранича достъпа до спалнята. Единствено ме притесняват космите, въпреки,че всеки ден се чисти и прахосмукачката има функция за козина.
Дано да нямаме проблеми.

# 551
Обикновено животинките са много любвеобилни към бебетата, а и бебетата много свикват с тях и ги харесват. Ако те притесняват космите, може би само първите няколко месеца котето да е по-настрана, но после не вярвам да има проблем.

# 552
Монамурче, аз имам котка. С предното бебе дадох котката на майка ми за 1 година. Улеснява се животът. А като започне да пълзи бебето не ми се искаше да пълзи по пода, по който котката стъпва с лапите след тоалетна. И после бебето да си лапа ръцете. Или не дай си Боже бебето да се ошляпа в тоалетната. Все пак кошът за боклук ни стои на плота в кухнята, а не на земята вече 3та година, защото малкият много искаше да сортира боклука като беше на 1 г.
Но имах възможност и за това я дадох на майка. Сега пак ще направя така.
Мога да ти кажа като съвет - внимавай, понякога котките обичат да се гушкат при бебетата и могат да го задушат инцидентно. Сега ми се налага понякога да ставам през нощта и да махам котката от 3-годишния ми син. Но той вече е голям и протестира като има такъв случай.
Отделно знаеш как е - косми по дивана, постоянно следиш да затваряш вратите, да го изолираш животното. Абе, досадно е. Не, че нещо кой знае какво друго. Повече е въпрос на удобство. Мисля, че и да не я дадеш веднага на баща ти, ще му я дадеш после. Защото просто фокусът вече ще ти е върху бебето.

# 553
  • София
Аз пък не мисля да променям нищо с кучето ни. Обезпаразитява се всеки месец, мие се след всяка разходка.
 Лично за мен майка, която облизва биберона и го дава на бебето е в пъти по-бактериално наситена 😋 гнус

# 554
  • София
Това с биберона чак не ми се вярва, че го правят, но е факт...за мен това е по-зле от колкото да му го дадеш от земята.
Колкото до животните, аз нямам, но не мисля че  са проблем. Притесняват ме само котките и то не защото са мръсни,а защото ме е страх от тях, много са ми непредвидими, но пък аз все пак говоря за непознати котки. Като си е твоя и си я познаваш вероятно нещата са далеч по-различни.

Общи условия

Активация на акаунт