Минахме средата вече и през МАЙ ще гушнем мъничко човече!

• 41 593
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
Дитмейдче, мерси. Ами, животът е тежък, да свикват от малки, ще кара с Инфакол тогава. За единия вкус не ми се занимава с доставки. Joy Те и без това до 2 годишни не знам какво разбират под вкус. Като се сетя на какви буламачи се радваше.
Моят имаше жестоки колики и само Колийф + Инфакол или Еспумизан го спасяваше и ставаше поносимо положението . Давах му докато на стана на 5 месеца.

# 526
  • София
Аз толкова отдавна съм гледала бебе, че дори Инфакол не се продаваше в БГ. Купувахме го от Гърция 😂 Въпреки, че беше само на кърма, коремът я скъсваше. Пробвахме еспумизан и колииф. Тогава Инфаколът беше най-доброто за нас. Но явно си е до дете. За зъбите ние се кълняхме в Дентокинд, а една приятелка каза, че нищо не помага.

# 527
  • София
За зъби и при нас, ни дентокинд , ни гелчета, ни камилия и каквото се сетиш. Само и единствено панадол и нурофен при силни болки. Всичко останало не подейства. Но и това е индивидуално. Първия кътник излезна с 3 дни нон стоп нурофен и панадол. Това дете се дереше и си дърпаше устата, искаше да си откърти ченето. Другите три кътника даже и не съм ги разбрала кога излезнаха. Сега чакам последните четири да видим какво ще се случи.

# 528
  • София
Аз пазарувах с втората бременост Лефакс от Германия. Има го в амазона.
Мога и аз да го пробвам вместо Инфакол. В крайна сметка и двете са със симетикон, едва ли ще има разлика. Някой ползвал ли е Инфакол и Лефакс, за да изкаже мнение има ли разлика. Но да, много бебета се запичат от симетикона. Имайте го предвид. Моят акаше след всяко хранене и не се запече, но такива, които ходят по ввднъж на ден става лошо.
За различни деца съм ползвала и двете. Според мен на сина му действаше добре Лефакса, не се е запичал от него. За щерката бях пробвала всичко от пазара, нищо не помогна.

# 529
Още веднъж много  ви благодаря Simple Smile Вчера ми скъсаха нервите тук с поведението си. Изнервих се повече отколкото бях.Толкова рев не му бях удряла скоро.
Ditmade, дано да ти мине по- бързо.
Monamour, ние сме малки още - 23+6 сме днес.
Аз ти пожелавам всичко с шийката да е наред. Каква е твоята плацента? Докторът ми обясни, че има различни видове.
Stellc, срещнах доста мнения, че кремчето Лансилох било добро за зърната. Аз също бях така, но ми поотмина. Иначе всичко дето се докоснеше до тях, ми причиняваше дразнене и болка. Ей така от самосебе си се пооправи.
Layla_D, същото и за теб. Радвам се, че си добре и положително настроена.
На Даниту майка му, на мен консумативите ми струваха 70 лв ( като в тях включвам маркуче, кънектор, фуния, контейнерчета за кърма ( шишета 3 бр.) и едно накрайниче с мембрана. Малко наиузст пиша какво включваше, но мисля че беше това.
За шишетата и аз съм за стъкло, но стана така че ми купиха пластмасови. По- нататък и стъкло ще взема.

# 530
Шакри, не се разтройвай от непознати за теб хора. И аз като лежах преди месец си поревах в банята на болничната стая, изнервиха ме и мен доста. После им теглих по една... на ум и готово.
Надявам се са закрепили положението при теб.
Понеделник ще разбера каква е точно позицията на плацентата ми. Но при последния преглед при дижурна на ехографа ми приличаше на тоталис. Шийката последно беше 3.31, ще видим в понеделник, че съм 28+1 и бебето вече започна да тежи, съответно се очаква и скъсяване.
Бях си поставила цел 28ма седмица по е, сега следващата ми е 32ра поне.
Стискам палци с теб всичко да е наред.

# 531
  • София
Още веднъж много  ви благодаря Simple Smile Вчера ми скъсаха нервите тук с поведението си. Изнервих се повече отколкото бях.Толкова рев не му бях удряла скоро.

Аз още вчера щях да те питам, ти я коя стая си?  Вчера бях в Токуда, и малко повисях в 5та стая. Но аз бях само,  за да тръгне болничен.  Вярно в гинекологията не съм висяла, но част от сестрите съм ги виждала и в Аг, и уж стават,с някой изключения.

# 532
Monamour, знам че не трябва, но се дразня от арогантното поведение на хора, особено тези, които работят в болницата. Аз лежа с банка и капката почти не тече и тя ми казва няма да се занимавам с твоята капка в 1 през нощта. И не ми я увеличи, наложи се аз да си я регулирам на своя глава. После дойде рано сутринта да я оправи уж, щото на визитацията веднъж вече направиха забележка, че не ми тече банката както трябва. И забеляза, че съм си я оправила и ръчка нещо и си излезна. Това мисля, че е малко несериозно и безотговорно, защото реално лежа за това, да ми се влива банката. И в комбинация с други ситуации ми дойде в повече.
Както и да е, хубавото е че уикенда всички, които бяха на смяна, бяха много отзивчиви и любезни. И на тях им поревах. Поуспокоиха ме малко. Ти хубаво, че си успяла да ги игнорираш. Ми аз ту имам, ту нямам кървене или зацапване. Утре ще видим какво ще кажат, дали трябва да лежа още. Нямам вена вече, където да ми се сложи абокат, в момента съм на китката и едва го търпя.
Дано плацентата ти не е тоталис, но така или иначе като си с превия, е тегаво. Мъжът ми каза: сега като се прибереш, се заваряваш на дивана и не ставаш. Simple Smile
Trikitil, аз съм в самостоятелна стая, исках да съм сама. Даже в такава по- голяма, че от другите нямаше свободни. Много държа да съм сама, ако имам възможност, за да ми е по- спокойно. Но си права, някои акушерки се държат доста арогантно. Аз й казах онази вечер на онази, че държанието й на моменти е доста безобразно.
Въпреки това смятам, че съм на добро място и повечето хора тук са добри специалисти и приятни хора.

# 533
  • Лондон
Shakri,върна ме назад във времето,лятото на 2016,лежа аз в Шейново в 22-ра седмица ,имах кървене и малко отлепена плацента и нон стоп бях на системи.Та така една сестра нещо се обърка и пусна системата да тече твърде бързо.За 15 минути смених 10 цвята на лицето,призля ми ,повърнах и получих страшно сърцебиене.Момичетата ,с които бях в стая,се уплашиха и викнаха сестрата,и тя я регулира.Не бях в стая сама,защото щях да умра от скука.
Днес ми беше последен ден на работа и съм мн happy.Вчера ми беше baby shower партито,колежките и шефоветежми го организираха и съм очарована.

# 534
shakri - разбирам. Когато раждах дъщеря си бях в брутална болница. Лекарите си свършиха работата, но после..... Кошмарът дойде. Не ми се изпада в подробности, просто исках да избягам с писъци от болницата. Ако бях в нормалното си състояние сигурно щях да вдигна голям скандал. А аз съм с биволско търпение. Не го пожелавам на никой.

# 535
Аз доколкото разбрах shakri е в Токуда, където би трябвало всичко да е както трябва, особено имайки предвид колко пари се плаща. Според мен трябва да каже на водещото АГ и да не мълчи и толерира. Аз също се следя там, за сега не съм срещала лошо отношение. Лично не съм лежала, но моя близка е, и всичко беше точно и персонала беше учтив и не е имала никакви проблеми.

# 536
  • София
 Е навсякъде има измет, но като цяло в Токуда внимават с поведението си.
Аз като се сетя какво беше в Майчин Дом сега декември. Токуда е като 7звездно спа.
Три сме за сега в Токуда. Да не се съберем на една дата накрая 😂.

# 537
Момичета, да ви питам вие като ходите на преглед с ехограф, при вашите лекари измерват ли като в едни таблички показатели на бебето (глава, коремче, краче...) и автоматично да излиза тези мерки на коя седмица отговарят? Гледам моя преглед сега и по някакви показатели бебето е един вид доста напред, а по друг не толкова, а по трети дори все едно изостава. В крайна сметка на листа имам и изчисление в коя седмица съм спрямо цикъл, спрямо осреднените мерки и стойности от тези замервания и срещу грамовете - още едно изчисление на седмици. Нещо съм се шашнала, че всички мерки са различни и най-вече едно от измерванията на главата е доста напред, а пък коремчето е малко назад Disappointed Док пък каза, че малко е големичко бебето и може би ще правя обременяване с глюкоза Astonished Disappointed Relieved и аз съвсем се сдухах!

# 538
Момичета излязоха ми резултатите от стерилната урина. Така доколкото разбирам е изолиран е. коли.. не разбирам какво означават R и S? Отдолу пише чувствителен/ нечувствителен, но пак не ми е ясно, моля за помощ. ✌🏼И другото, което е -нямам никакви и нищо оплаквания, нито сърбеж, нито парене, миризма или тн.. декември последно ми е правена мб и излезе чиста. Два пъти от тогава давах обща урина и излизаха повишени левкоцити и еритроцити и сега на стерилната това..

# 539
Момичета, да ви питам вие като ходите на преглед с ехограф, при вашите лекари измерват ли като в едни таблички показатели на бебето (глава, коремче, краче...) и автоматично да излиза тези мерки на коя седмица отговарят? Гледам моя преглед сега и по някакви показатели бебето е един вид доста напред, а по друг не толкова, а по трети дори все едно изостава. В крайна сметка на листа имам и изчисление в коя седмица съм спрямо цикъл, спрямо осреднените мерки и стойности от тези замервания и срещу грамовете - още едно изчисление на седмици. Нещо съм се шашнала, че всички мерки са различни и най-вече едно от измерванията на главата е доста напред, а пък коремчето е малко назад Disappointed Док пък каза, че малко е големичко бебето и може би ще правя обременяване с глюкоза Astonished Disappointed Relieved и аз съвсем се сдухах!

Дъ доорсче, и аз имам такавя табличка и винаги всички мерки са с различни седмици. Не го мисли. Това си е нормално замерване и статистика на база замерването. Бебко също е доста голям за седмицата си, но док изобщо не е коментирал обременяване. Просто каза, че върви едър.
Не се шашкай изишно

Общи условия

Активация на акаунт