Минахме средата вече и през МАЙ ще гушнем мъничко човече!

• 41 453
  • 748
  •   1
Отговори
# 90

[/quote]

В 25 седмица съм. АГ ми каза, че трябва да го направя до 28 седмица. Нямам завишение нито в околоплодните води, нито в захарта. Явно в Щерев се прави рутинно.

[/quote]

И аз знам, че там си го правят рутинно.
Сега една приятелка наскоро роди там и го прави със сигурност, но тя имаше проблеми с нивата на захарта де..

# 91
Аз нямам проблеми с нивата,нищо не ми е извън норма,но трябва да го направя . Задължително е! От 24 до 28 седмица трябва да се направи ,така пише в мутер кинд паса ми . На 24.01 съм на лекар и ще ми дадат направление за лаборатория.

# 92
Ето, сега успяха понаваксам с темата Simple Smile и няма откачане от мен .

За положението на бебето - въобще не го мислете още. Моето беше с главата надолу в 25гс и пак седалищно в 26та гс. През миналата ми бременност беше направо абсурдно - в началото на 8ми месец си беше в перфектна за раждане позиция -казаха ми "честито, няма да се върти повече". Да ама не в 35 гс ината си беше седнала на дупето. Лекарите започнаха да пеподговят психически за седалищно раждане или да пробвам да го обърнат мануално. Една колежка ми разказа за нейния болезнен и безуспешен опит и аз се отказах от ръчното обръщане - ще си раждам седалищно. И о, чудо! В 37 седмица бебето пак се завъртя с главата надолу и тъй като беше голямо бебе -роди се в края на 38гс 4кг) чувството беше все едно са те изритали в корема -чак залитнах напред и щях да падна от рязкото преместване на центъра на тежестта. 😁

# 93
Аз все повече се навивам да отида на невролог. Днес пак много тежко изкарах с болките в кръста, като тръгна да сменям позата в легнало положение е много зле, тръгна ли да ставам ми отказва поне един от двата крака и мм ми помага да стана.
Не ми тежи корема, защото нямам много корем честно казано.. но ме притеснява че съм родена и оперирана от спина бифида и да не би да има нещо свързано с това, знам ли...
Съжалявам за дългото писане😁 Всичко е, за да ми препоръчате добър специалист в София. 🙏🏼🌸

# 94
  • София
Каката ми беше седалищно. Лекарката тогава ми каза, че макс до 37 седмица може да я чака. И така в преглед в 37 г.с. тя още си седеше и ми определиха дата за секцио. Не са ми предлагали техники за бръщане на бебето, а и аз Не си падам по алтернативни неща и нямаше да се навия.
Има много време да се въртят бебковците ни 😁

# 95
Аз живея в швейцария и тук седалищната позиция не се смята достатъчна причина за секцио. А обръщането на ръка го правят в болницата като единствена и стандартна опция при такива случаи. Но четох, че успеваемостта е към 20%, а е ужасно болезнено.

# 96
  • Лондон
Аз все повече се навивам да отида на невролог. Днес пак много тежко изкарах с болките в кръста, като тръгна да сменям позата в легнало положение е много зле, тръгна ли да ставам ми отказва поне един от двата крака и мм ми помага да стана.
Не ми тежи корема, защото нямам много корем честно казано.. но ме притеснява че съм родена и оперирана от спина бифида и да не би да има нещо свързано с това, знам ли...
Съжалявам за дългото писане😁 Всичко е, за да ми препоръчате добър специалист в София. 🙏🏼🌸
И аз съм със силни болки в кръста,като легна по гръб и като тръгна да се завъртам настрани е мн болезнено.Не съм с голям корем,даже напротив.Акушерката тук ми предложи физиотерапия,но аз я отказах,защото няма на кого да оставя малкия,за да ходя.Но ако болката се увеличи няма да имам избор.
Относно положението на бебето-още в 20та седмица ми казаха че е с главата надолу.
Мами,не знам вие кск сте с усещанията на бебето,но аз съм 26та седмица,усещам го естествено,но определено не е толкова активно колкото беше първото.Чак ми е странно на моменти

# 97
Добро утро, момичета.
Според вас възможно ли е да изпитвам болка и дискомфорт в корема ниско долу като ходя по малка нужда заради нарастването на бебето и матката, т.е. Да се притиска пикочния мехур?
Колкото и пъти да си правих изследване на урина, излиза чиста и няма инфекция, а болката си я имам от известно време - не всеки път, но я има.

Последна редакция: нд, 20 яну 2019, 11:07 от Layla_D

# 98
Какви капки ползвате за нос, доктора ми изписа ксилометазолин, но мисля да взема някои по безвредни ако има такива. Носа ми е ужасно запушен постоянно и не мога да спя от него. Отделно прочиствам редовно и с стеримар но без ефект. Също така с кашлицата как се справяте, ако има кашлящи?

# 99
G.kehaiova и аз го имам този проблем с носа. Два месеца се тътря така-запушен,сух и не мога да дишам. Особено вечер понякога е ужас. Единственото нещо, което правя е да впръсквам Еуфорбиум композитум. Каза ми го личната-хомеопатичен спрей. Няма почти никакъв ефект.
Аз имам и друг проблем. Ужасни болки в колената, които ме мъчат от години предимно зимата. Сега не се трае. Едвам ставам, а и вече съм много дебела и тепърва ще ставам още по-голям кит. Имате ли някаква идея с какво мога да мажа ?

# 100
G.kehaiova и аз го имам този проблем с носа. Два месеца се тътря така-запушен,сух и не мога да дишам. Особено вечер понякога е ужас. Единственото нещо, което правя е да впръсквам Еуфорбиум композитум. Каза ми го личната-хомеопатичен спрей. Няма почти никакъв ефект.
Аз имам и друг проблем. Ужасни болки в колената, които ме мъчат от години предимно зимата. Сега не се трае. Едвам ставам, а и вече съм много дебела и тепърва ще ставам още по-голям кит. Имате ли някаква идея с какво мога да мажа ?

На мен за болки в кръста, които ги имам от преди бременността, ми каза лекарката, че мога да се мажа с диклак. Ако мислиш, че ще ти помогне за коленете намажи се 😊

# 101
Здравейте. Тъкмо влизам, за да се оплача и потърся съвет и гледам, че темата се е завъртяла точно около проблемите с болки в кръст, гръб... В 25г.с.+0 съм точно днес. В петък се събудих от ужасни киселини, а по-късно през деня ме заболя кръста изведнъж. Дори се филмирах, защото в същия момент ме стегна корема, а бях чела за признаците за преждевременно раждане дни преди това. От тогава е някакъв ад. Не мога да върша нищо права, като инвалид съм. Болката се локализира в дясно от гръбнака, от кръста до средата на гърба. На моменти отшумява изцяло докато лежа полуседнала на едни възглавници и си викам "свърши", ставам и после се добирам до леглото пред разреваване. Пия само Но Шпа и сякаш малко ме отпуска от него. Най-голямото ми притеснение е за работната седмица.. Ако продължава така не знам как ще изкарам 9 часа на стол.. То и да съм права не е вариант...

# 102
MyDecember, мисля това е някаква криза. Случи ми се преди няколко седмици. Цяла нощ не спах заради болка отдясно на гръбначния стълб, местеща се и по-надолу. Нещо като междуренбрена невралгия. Болката е сковаваща и понякога дъх не можеш си пое. Само отмина, но е си е много неприятно.

# 103
 И на мен ми се случи два пъти - ужасни болки в гърба и кръста ... Ползвате ли колани или възгл.масажори ?
И също така - замъглява ми се от време на времето едното око , дали има според вас причина да се притеснявам -признак ли е на г.диабет?

# 104
Кръстът никога не се масажира по време на бременност, може да се предизвикат контракции и то сериозни.
Бела Ми, как ти е кръвната захар?
Капки за нос ползвам Куикс, съдържат само антлантическа вода, отпушват ефикасно и са подходящи за бременни.

Общи условия

Активация на акаунт