Знаете ли колко получава вашия мъж

• 34 686
  • 826
  •   1
Отговори
# 15
  • Сф
Естествено, че знам.Както и той моите.Общо държим парите, но моите са си в моето портмоне Simple Smile.Те са и значително по- малко.Винаги обсъждаме фин.решения.Сега, той не е с фиксирано заплащане и може да ме метне, но не го е правил.Има си и кредитна карта,но не е злоупотребявал.Тя ни е само за краен случай. Разбира се, купува си разни машини за работата, не ми дава отчет, харчи си и през деня, сега не знам колко има в общото място например, ама на който му трябват, си взима.

# 16
  • Ямбол
Никой вкъщи не крие доходите си, защото никой не държи сметка на другия за какво се харчат. Достатъчно сме големи, че да взимаме решения за какво да харчим.
Да, знам колко печели той и той знае колко аз. Никога не съм му държала сметка за разходите или приходите, напротив давам му идеи за подобрение, помагам му и в работата, без да искам заплащане, това все пак са пари за нас.

# 17
  • Варна
Да, знам. Ползваме всички сметки заедно.
Не коментираме всички разходи предварително, случвало се е многократно да ги споменем едва, след като вече са факт.

# 18
ММ практикува  свободна професия и няма фиксирани доходи на месец. Не го питам всеки месец колко е изкарал т.е не знам колко получава. Аз съм на трудов договор и твърда заплата и той знае колко получавам. Нямаме общ бюджет за месеца т.е той плаща едни разходи, аз други. И за двамата тази ситуация е ОК.

# 19
Да, знам. Че даже имам копие от дебитната му карта Scream

# 20
Да, знам какви доходи получава ММ, както и той знае моите! Парите ни са на общо място и двамата разполагаме с тях.
Не бих приела да крие от мен доходите си, за мен това означава, че или ми няма доверие, или крие нещо от мен!

# 21
  • София
Да. И да.
Имаме общ бюджет. На 1 число идва неговата заплата, знам я до стотинка. Свършва към 15 ти. Тогава идват моите доходи.

# 22
С бившия ми мъж всеки получаваше заплатат си по сметка. Знаехме си чистото, но не съм го следила за какво харчи.  И двамата сме с прилични доходи и спестовни. Аз решавах в какво да правим спестявания, защото с това е свързана професията ми. Бяха горе-долу по равно на мое и негово име (и доходите ни са сравними) и за пари никога не сме се карали. При ниски доходи и нужда от някакви лишения е нормално парите да се смятат до стотинка и първо да се заделят за важните пера.

# 23
Нито аз знам точно колко взима, нито той знае аз колко взимам.
Всеки си получава своята заплата, всеки дава за общите разходи и всеки разполага с останалите пари, както си иска.

# 24
Няма как да не знам фирмата е обща. Всеки разполага с карта и във всеки момент другия знае кой колко има, няма какво да крием.

# 25
Имаме две сметки. В едната влиза моята заплата, в другата неговата. И двамата сме титуляри на двете сметки. Знам точно колко взима, както и той, колко взимам аз. Не му държа сметка за какво харчи, нито той на мен. Ако се превиди по-голямо харчене се планира. Ако той иска да си купи нещо за личния си кеф и също е по сериозна сума, ме уведомява, същото важи и за мен. Не бих била ок с мъж, които крие заплатата си.

Само да вметна, че ако мъжът ми получи от някъде допълнителни пари, винаги ми казва, дори и кеш да са. Ако получи бонуси, също. Аз също му казвам когато имам бонуси.

Последна редакция: ср, 16 яну 2019, 13:34 от fiolio

# 26
Знаем колко взима другия, но не сме на обща сметка.
Аз плащам сметките и моите разходи /лекарства, дрехи, пазарувам за вкъщи понякога, моите заеми/, той плаща наема, неговите заеми и сметки /телефона/ и пазарува за вкъщи по-често. На който каквото му остане си го прави каквото иска, ако иска да спестява, ако иска да си купува нещо. Естествено, ако другия има нужда си даваме взаимно.

Много е унизително за мен парите да стоят в "касиера" и другия да му иска 5 лева за това или 20 лева за онова. Аз никога не съм искала пари от никого по никакъв повод и не бих могла да живея така, нито пък да унижавам него. Не виждам защо да пазим доходите си в тайна, просто преценяваме нещата заедно. Ако имаме общ разход /примерно екскурзия/ се разбираме кой какво да плати и тъй като неговата заплата е почти 3 пъти повече от моята, той плаща по-големите разходи като хотел например, а аз по-малките като да речем храна или пътни /зависи от дестинацията/ и всичко ни е наред. /да чукна на дърво/

# 27
Всеки си получава своята заплата, всеки дава за общите разходи и всеки разполага с останалите пари, както си иска.
Добре, значи не съм само аз.

# 28
Добре, значи не съм само аз.

Само че най-вероятно двамата са ок с това. Когато единият не е ок, не виждам никакъв проблем да и кажеш с какви пари разполагаш.

# 29
С него имаме семеен бизнес, така че да, знам. Аз работя и на друго място, знае ми дохода.
Нямаме семейна каса, но имаме свободен достъп до картите си, пазарувам основно онлайн, така че просто, когато преценим, попълвам данните на тази, в която към момента има пари.
Друг вариант за мен не съществува, не че бих се репчила или изисквала нещо от човека, просто няма да създавам семейство с него.

_Зизy_, това за семейство, семейство с деца, двойка гаджета и т.н.? Уточнявайте все пак типа на връзката, защото според мен това е един от основните фактори.

Общи условия

Активация на акаунт