Знаете ли колко получава вашия мъж

• 34 707
  • 826
  •   1
Отговори
# 75
Не е зле да се пооглеждаме от време на време в конкуренцията. Мъжът ти (и много други мъже в това число) може да ти потупва ''бойния белег'', но за коя си мечтае само той си знае.

Алекса, колкото и да се оглеждаш в конкуренцията и колкото и да се грижиш за тялото си, в един момент омръзваш. Винаги чуждото е по-сладко. Пък ти ако искаш бъди Наоми Кембъл и Ева Лонгория в едно. Ако щеш на челна стойка да застанеш, мъжа ти пак ще се огледа в страни. Едва ли има мъж, който да отрече, че не поглежда. Друг е момента дали би направил нещо.

# 76
  • Сф
Фиолио, това е ясно .Но и грозните се разделят, не само красивите.Въпроса е че изглеждаща добре жена/мъж по- лесно ще си намери нов партньор, може да се цели по- нависоко и така..Хареса ми добавката от Алекса, че и на жените може да омръзне партньора Simple Smile.В крайна сметка жена със самочувствие ( външ.вид, бизнес, фин.стабилност)може чудесно да се справи с евентуална криза в брака.
Не разбирам защо жените (някои) сами се подценявате.

# 77
  • Fort Worth, TX
Няма как да не знам при положение, че имаме обща банкова сметка.На мен ми плащат на всеки 2 седмици с директ депозит в тази сметка.Неговите чекове се депозират всяка седмица в същата сметка.Всеки от нас има дебитна карта към тази банкова сметка.Отделно всеки от нас има и кредитна карта.Пари в брой почти не ползваме .Всичко се плаща основно от кредитните карти.

# 78
Ама авторът да си каже, моля, какви са му отношенията с жената, от която крие парите. Женен ли е, на семейни начала ли живее, гадже ли е?И защо си крие парите. Ние тука можем 5 страници да се дърлим, стана ясна тенденцията - общ бюджет и жените знаем какви са заплатите на мъжете. Нека сега той даде малко светлина по неговия казус.

# 79
  • Бургас
Ама авторът да си каже ...И защо си крие парите.
Той на жена си не казва, на нас ще каже?! Laughing

# 80
И аз искам да знам защо толкова се изнервя този автор със странен ник, че жената искала да знае колко му е заплатата, а и той не е наясно много с нейната.
Струва ме се, че той се успокои от 1-2 отговора, които съвпаднаха с неговото положение и загуби интерес към темата като че ли.

# 81
  • Paris, France
Знаете ли точно колко получава на месец вашия мъж, каква му е заплатата или колко изкарва ако работи на частно. Държите ли всички пари които изкарва да се оставят в семейната каса за общо харчене или му позволявате да си оставя нещо и за себе си.
Моята жена, постоянно ми натяква, че не знае колко точно ми е заплатата на месец и затова реших да си сверя часовника - само аз ли не си казвам точната месечна заплата или има и други мъже като мен.

Не, не зная и никога не съм се интересувала. Естествено съм виждала данъчни декларации, защото понякога ги искаха в училището на децата. Той понякога ми казва, по негово желание, но не бих питала.

Какво значи да му позволявам да оставя нещичко за себе си? Той да не е роб, случайно? Парите си ги е изкарал той и си ги харчи както си иска. Понякога се консултира с мене, ако става дума за вещ за дома, козметика, но само за качествата на продукта и сам решава дали да го купи.

Не е добра идея всички пари да са в обща сметка или нечия, лична, защото ако нещо се случи и единия умре, изпадне в кома, изчезне, другият не може да пипне парите известно време. Имаме общи сметки, но всеки си пази личните, отпреди брака, а той си е отворил и други.

# 82
И този сценарий се развива в България? Мъжът да купува вещи за дома? И да отваря различни сметки, само защото се е оженил...мне, не го вярвам. Ние тука нямаме навика да подписваме предбрачни договори и да отваряме отделни сметки.

# 83
Ама това същата жена ли е, с която бяха пред развод заради липсата на секс, или я е напуснал заради любовницата?

# 84
  • В един копнеж!
Ах, ако това е любовницата с тези въпроси...

# 85
Аз не знам колко получава ММ с точност, тъй като е с плаващ доход, но имам някаква представа. Нямаме общ бюджет, но той поема почти всички разходи, тъй като средно доходът му е много по-висок от заплатата ми в момента и така е преценил, че е редно. Аз се грижа основно за пазаруването на хранителни продукти и разни неща по домакинството. Нямам достъп до сметките му както и той до моите и не е ставало на въпрос конкретно кой колко пари има настрана. Да отбележа, че когато се запознахме той разполагаше с по-малко възможности от мен и дори му висяха големи дългове заради бизнеса му, които донякъде и с моя помощ (нефинансова) успя да изчисти. Изобщо не изключвам варианта за отварянето на обща сметка при появата на дете. Simple Smile Обаче не бих изисквала от него да си оставя спечеленото вкъщи и да разполагам с него. Той си има добра финансова култура и не е стиснат та да се налага да го подсещам за нещо.

# 86
Не знам, защото не искам да знам.

# 87
Въпроса е че изглеждаща добре жена/мъж по- лесно ще си намери нов партньор, може да се цели по- нависоко и така. В крайна сметка жена със самочувствие ( външ.вид, бизнес, фин.стабилност)може чудесно да се справи с евентуална криза в брака.
Не разбирам защо жените (някои) сами се подценявате.

Именно. Такава жена може да си позволи да се влюби и в най-големият прошляк (думи на Алекса) Хората затова живеят известно време заедно. За да си дадат шанс. Точно жена без самочувствие и несигурна в себе си, че ще се справи сама, търси мъже, които да я издържат. Не ме разбирай погрешно Алекса. Нищо против теб. Но те чета в няколко теми и ми  прави впечатление, че хвърляш с лека ръка и по-лошо абсолютна убеденост, едни думи във въздуха, с които човек трябва да се научи да борави по-внимателно. Принципно съм съгласна с теб, че мъжа трябва да може да издържа семейството, но умишлено да го търсиш паралия преди брака си е чисто златотърсачество. Нищо сигурно няма в живота. Днес може да е паралия, а утре ти с бебе на ръце от него, може да изгуби всичко. Значи ли това, че ще го зарежеш на момента и ще търсиш новият да плаща масрафа. И относно поддръжката. Права си, че човек трябва да се поддържа. Но не разчитай на това, защото дори  без да си раждала, след няколко години ще си на 30+ и отново няма да си същата, а на мъжа ти ще му се иска младо ярешко. Пък било и с няколко килца отгоре. Грозновата жена с добър умствен багаж, може също да свали който си иска и дори да го задържи. А мадама дето си мисли, че с една гола поддръжка ще хване поредният паралиля, може само да я чукнат. И в момента, в който му се заяви, че трябва да я издържа до гроб, ще и се бие шута.

# 88
  • тук-там
Не знам колко получава - не е на заплата.
Важно ми е, когато искам - да има! Ако няма - почвам да питам!
Още не съм питала, но съм си подготвила репертоар! Peace
Дано не се налага, че питам до майчино мляко!  Laughing

# 89
Знам разбира се, защото сметката е обща а аз съм финансов министър, отговарящ за всички плащания. Даже толкова се е омързеливил, че дори не се тегли джобни..... Къде по-лесно е да кажеш сутрин "Жена, я дай малко джобни." И да знаеш, че няма как жената да не ти даде..

Общи условия

Активация на акаунт