Парфюмни размисли и страсти - 223

• 83 974
  • 725
  •   1
Отговори
# 315
От днес вече съм собственичка на Imitation Amouage:smile:Най-красивите алдехиди които съм подушвала,след  Comme des Garson2.Идва ми да си излея бутилката на главата:smile:.Това е парфюма,който ми пасва като ръкавица,даже си представям и с какви дрехи ще го нося:smile:
А за касиса какво ще кажеш, понеже за мен той е големият кеф в този много труден парфюм.
Алдехиди харесвам само при Шанел, другите не ги умеят, както ги искам.

Честит, много радост да ти донесе! Когато някой си купи Амуаж, ми става много готино, защото съм луд фен.

# 316
  • Бургас
Мерси, basila!
Момичета, ще ми кажете ли и номинациите си за най-хубав "зелен" парфюм?

# 317
Какво означава зелен парфюм?
Трева, цитруси, свежест?

# 318
  • Бургас
Какво означава зелен парфюм?
Трева, цитруси, свежест?
преобладаващи треви, листа и дървеса...Laughing

# 319
  • Франция
Колкото до Chance Eau Tendre Eau de Parfum Chanel ...
Ако парфюмът се пробва при сляп тест, убедена съм, че повечето от съфорумките биха го назовали плодова ябълкова водичка, но нали е Шанел, ще му измислим качества Joy. Хубав, цветен, много политкоректен, идеален за хора, които не могат да понасят силни парфюми, които имат безброй алергии и припадат от по-силен парфюм.
kovatcheva, това направо ме срази.
Отивам да се напръскам с някой по-силен парфюм и да припадна.

# 320
  • Козлодуй
Lunen_sun, разкажи повече за Une Amourette Roland Mouret Etat Libre d'Orange, как го усещаш?

Не умея да разказвам красиво парфюми като теб Simple Smile
Свеж, та чак хладен, няма камфор, отбелязан в пирамидата, но за моя нос е подобен като усещане с Перлите на Лалик. Но по-интересен, много по-луксозен и променлив. Асоциацията ми е за красива руса жена в строг делови костюм, която пръска сексапил и респект едновременно. Това е много далече от мен като визия, но страшно ме кефи Simple Smile
Много ме заинтригува с описанието на Aoud Black Candy Mancera. Моля те, кажи много ли е силен уда и дълго ли се усеща, харесвам, но имам вече цял куп удови и са ми доста омръзнали. А така ме сърбят ръцете да го думна на сляпо...

# 321
Bossy, най-любимият ми омекотител е на Sano, само че powder fresh. Но този ultra fresh не ми харесва. Всъщност подобна миризма търся като на Sano powder fresh- не мога да сложа снимка, незнам дали се сещаш. Много нежна миризма.

# 322
Здравейте, може ли малка консултация, моля? Flowers Bouquet
Сравнят този Джон Галиано с фланкър на Жадор, имат ли нещо общо наистина?
https://www.fragrantica.com/perfume/John-Galliano/Parlez-Moi-d-A … raiche-14649.html
Ще съм благодарна, ако споделите две думи за Eau de Fleur de Prunier Kenzo и AQUOLINA GOLD SUGAR? Последният го обсъждахте скоро, чудя се като се има предвид, че много харесвам cacharel anais anais premier delice, дали и с този ще се спогодя? Не си падам по прегоряла  захар.
И последно искам да взема за половинката FERRARI SCUDERIA FERRARI LIGHT ESSENCE. Искам нещо леко, лесно за носене, опушени и мускусни аромати не са му любими. Обича да му мирише на чисто. Добре ли съм се ориентирала и каква трайност има това Ферари?

# 323
  • Sofia
Нямат много  общо,  освен че са в категория свежи аромати. Жадор льо е произведение на изкуството,  Галиано - прекопиран контур през оризова хартия . Трайност  - първия 6 часа, втория 1. Неслучайно единият струва над 100 лв , а другият колкото дезодорант.  Ако очакванията ти са като към дезодорант си струва покупката. Свеж, лек летен аромат с ябълково лимонаден аромат.
Другите два не познавам,  но за тези символични цени не е риск.

# 324
От днес вече съм собственичка на Imitation Amouage:smile:Най-красивите алдехиди които съм подушвала,след  Comme des Garson2.Идва ми да си излея бутилката на главата:smile:.Това е парфюма,който ми пасва като ръкавица,даже си представям и с какви дрехи ще го нося:smile:
А за касиса какво ще кажеш, понеже за мен той е големият кеф в този много труден парфюм.
Алдехиди харесвам само при Шанел, другите не ги умеят, както ги искам.

Честит, много радост да ти донесе! Когато някой си купи Амуаж, ми става много готино, защото съм луд фен.

За мен не е труден парфюм,просто е различен:smile:
Касиса как да го опиша:smile: и аз не знам.Не е химозен и няма онова усещане за компот.Ще го разносвам в по-студено време,днес времето беше влажно,а ми се струва ,че му трябва малко вятър.

# 325
Благодаря, Karen, изобщо не са ми големи очакванията, по-скоро исках да разбера дали не доминират много бели цветя и ще мога ли да го нося през топлия сезон.

# 326
  • Sofia
Точно за лятото е  подходящ . По-скоро е цитрусов и киселичък.

# 327
  • София
Някакви отзиви за Reminiscence Guimauve?

# 328
 Фреш изданието на Галиано е ачик-ачик Льо на Мис Диор Шери. Не намирам общо с Жадор аз.
 Да, трайността му не е от най-добрите, но за тези пари и с кофи може да се облива човек Laughing
 За мен е идеален през пролетта, в жегите ще е доста по-тих.

# 329
На мен ми е предпролетно с Girl на Pharrell Whilliams. Мислех си, че се развива чудесно на леко слънчево и хладно време, но сега когато е меко и влажно навън е приказка! По-дървесен и землист е, но виолетката не му позволява да се приземява много-много и дава светлина на композицията. Все едно съм си удължила тичането в парка днес с още 5-6 км. така ме кара да се чувствам Simple Smile   
Обидно ниска му е цената в един от сайтовете, в които пазарувам редовно и се чудя дали да не си взема още една 10-чка.

стотицата му за мен е неприемливо кичозна, за това поръчах още три десетички
чакам и един 4711 с джинджифил и лимон - купуваше ми се нещо, а нямам парфюмни желания

по въпроса от темата нищо не мога да кажа освен, че се обръщам след мъж с хубав парфюм, но мм предпочитам да мирише на себе си; секси парфюм за жена - индивидуално е, дори самата мен в различни настроения усещам секси с диаметрално противоположни парфюми; може би все пак най-добре се чувствам с чистата ева на ддк и галиано едп, съответно като нежен и вамп варианти, защото една жена има нужда и от двете

Общи условия

Активация на акаунт