Парфюмни размисли и страсти - 223

• 83 874
  • 725
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
Много ми хареса новия Chance tendre, не намирам ябълки или значително разлика с едт, но пък е с много по-добра проекция и трайност.

# 616
  • Boston, MA
Аз чакам Шанел Одеколон, точно за пролетта (въпреки че при нас тя е към май месец по-скоро Simple Smile)

# 617
  • София
Момичета видяли ли сте някъде новия на Бушерон?
Да, преди малко го пръснах в БютиЗоун - мол Сердика София - за мен е чудесен парфюм! Странното е, че никъде не откривам нито снимка, нито инфо - нищо! Бутилка мисля, че беше  в сини цветенца, издържана в този дизайн
Скрит текст:

За моя вкус е много хубав! Съгласен съм с Karen, че носи подчертано цветен характер, типичен за модата от преди години. Харесва ми, че има нещо аристократично, хладно, изискано. Усещат се и бели цветя, но за радост не са ретро или кремести. Не познавам първообраза, но това издание ми допада. Смятам, че това завръщане към по-класическия стил е добър ход на Бушерон/за мен/.

Последна редакция: ср, 13 фев 2019, 21:04 от Deetron

# 618
Аз тези дни залагах на chanel 5 eau premiere, отдавна не го бях носила, но сега като ми пристигна нова "кутия" от любимия Gucci rush ще съм с него. Май е вече спрян наистина, няма го в сайта на gucci 😕. Друга нова придобивка ми е Safari Ralph Laurent, много ми беше любопитен какво представлява. От едно бързо пръсване е интересен, трябва да го тествам добре.

# 619
Един от най-жизнерадостните, същевременно класни цитруси за мен е Escale A Portofino на Диор. Слънце, лимони, загатнат бял чай, и полъх на свежи треви.  Heart Eyes
Трябва да си го взема пак, сега се размечтах за него bouquet
И на мен ми се е приискал пак. Като си помисля, че го подарих - иде ми да си бия главата в стената Simple Smile
Вълшебен е!

# 620
Момичета,ММ определено ми се дразни за новите желания/покупки-вика толкова имаш,кога ще го изпръскаш това количество:)))....то това нашето ,че е лудост,лудост е,но пък отказване няма!
Гледам и неговото “кюшенце” все расте с бройки:)
Тези дни съм с Гучи Guilty Absolute много траен върху кожата и дрехите ми,във всяко време му се радвам!
Категорично вече ми се носят всичко друго,но не и тежки удове с роза.
Новият на НР е много мой също,харесвам все повече марката,даже днес за празника съм поръчала на мъжа ми For Him NR.
А вие какво парфюмно сте подготвили?
За деня ще си сложа червеното кубче/аз все така го наричам/ на NR.
Весел празник!

Последна редакция: чт, 14 фев 2019, 05:49 от Calabria

# 621
  • The Evergreen State
Днес бях на малка парфюмна обиколка, видях че на няколко места имат онлайн L'nterdit най-накрая и се надявах да го тествам но уви, не го намерих никъде за тест. Пробвах обаче розовото Burberry Her, не е лошо, както и другите им парфюми но отдавна, от години не съм избирала да купя нищо тяхно.

Видях че на Gucci Flora отново са сменили опаковката и на парфюма и на тоалетната вода, прекрасни са за мен. Хич не им проумявам и разбирам рекламните кампании на парфюмите (нито на Гилти, нито на Блум) но много обичам парфюмите на Гучи.

Отново съм пленена от Cartier Carat, мушнах си блотерчето в джоба на якето и от мен се носеше прекрасно ухание.
Тествах и шанелските Габриел и Париж-Венеция и се сетих някой беше казал за новите им парфюми че са пеперудести, много ми хареса това определение, и мен също новите им пеперудести парфюми много ме радват.
Като цяло бавно се настройвам на пролетна вълна и ми се носят нежни цветни прекрасности.

# 622
Къде видя онлайн новия на Живанши? Най-изгоден беше в Дъглас с тяхното 25 % ,но нямах време да ходя до там.

# 623
  • The Evergreen State
mimozata, не съм в България и не съм добър ориентир за родните сайтове.

Честит Трифон Зарезан и празник на влюбените на всички празнуващи!

# 624
Благодаря!
Честит празник!
Deetron и аз много го харесах новия на Бушерон,обаче шантава работа никъде в мрежата няма нищооо.

# 625
  • Germany
Честит празник, парфюмни момичета и момчета!  Бъдете опиянени от любов, парфюми и хубаво вино!

След скорошните публикации в темата се чудех, има ли смисъл изобщо да споделям нещо в нея, обаче днес е празника на любовта, а аз съм влюбена до безумие, и сърце не трае, и кога, ако не днес не разкажа в какво Heart!

Essence No. 1 Rose Elie SaabHeart Heart Heart

Толкова е мой, че чак боли! Един от малкото парфюми, с които се сливам истински! Мога да се поливам с него през два часа и няма да ми омръзне! Три дни го нося, а съм като влюбена ученичка, не искам да чувам за друго. Днес дори не стоеше на дневен ред с какъв парфюм да бъда, дали да заложа на шоколад, или на рози, просто беше единственото вярно решение за мен!

Essence No. 1 Rose Elie Saab е парфюм-любов.От първото пръс. Досега имах няколко любими рози. Зад две от любимите ми Lady Vengeance Juliette Has A Gun и Narciso Rodriguez for Her Eau de Parfum стои той, Francis Kurkdjian, кралят на розите! Това е третият негов парфюм с роза, който ме хвърля в дива еуфория, кара всички пеперуди в стомаха ми да пърхат като обезумели, а пръстите ми да търсят трескаво онлайн магазин за покупка десет минути след запознанството с него. Смея да твърдя, че имам едни от най-хубавите парфюми с роза - Parfait de Rôses Lancome, Lady Vengeance Juliette Has A Gun, Perfume Calligraphy Rose Aramis, Rose Rouge Van Cleef & Arpels, Aoud Black Candy Mancera , Flamenco Ramon Monegal, Traversee du Bosphore L'Artisan Parfumeur, Rose Oud Jesus Del Pozo, White Rose de Alix Atkinsons, Fashion Decree Woman Atkinsons, Narciso Rodriguez for Her Eau de Parfum,  Tendre Nuit Isabey, The Black Rose Trussardi, Wow! for Women Joop!, Rose Of Niemandsland Byredo, а дори не съм розоман Blush. Представяте ли си, ако бях Joy Този обаче не прилича на никой от тях! И е просто съвършен! Благодаря ти Francis Kurkdjian, че правиш такива неща! За мен си безспорният майстор на розата в парфюм!

Не ми обръщайте внимание на лиричното отклонение, знаете, че съм страстен човек и не мога да говоря в телеграфен стил за парфюми. А когато съм влюбена, искам да го кажа на целия свят!

Сега по същество Grinning Казах ви вече, че в последно време имам засилен интерес към розите. При Essence No. 1 Rose Elie Saab по пирамида има роза, роза, роза и роза Joy Е как да не го поръча човек Joy Разбира се, разумът надделя и поръчах отливка от 10 мл., с моите количества парфюми смятах, че са напълно достатъчно количество и спокойно мога да рискувам с него. Извън пирамидата на фрагрантика в този парфюм има турска роза, българска роза, роза от Грас абсолю, центифолия, роза дамасцена, турска роза абсолю, кедър и ванилия. Първо пръс и онемях. А вече много рядко онемявам. Твърде дълго съм в това хоби и мога да различа нещата, които стават, от нещата, които са любов. Този е от вторите. Без грам съмнение. Такава любов, която те помита, всякакъв разум е загубен и няма сила, която да те спре да имаш точно този парфюм. При налични 10 мл. аз търсех като луда по сайтовете, защото не можех да живея нито секунда повече без него! Намерих го, даже улучих и намаление 14% за Св. Валентин Stuck Out Tongue Winking Eye В Essence No. 1 Rose Elie Saab Francis Kurkdjian е показал едно хем познато, хем по-различно лице на розата. Тук е представена една зряла, пудрена и разкошна гурме роза, в която е намерен идеалния баланс между ориенталското, пудреното, червеното и гурмето. Розата е сладка и червена, в цялата си възможна прелест, и е потопена в бейлис и ванилена пудра. Красота! Пирамидата е обърната малко наопаки за мен и е доста окастрена, защото при мен започва със силно изразено розово масло, допълнено с пачули и кедър. В този момент съм сигурна, че повечето от участничките във форума ще обявят този парфюм за мъжки. За мен обаче тези ноти въобще не са страшни, а и не намирам нищо мъжествено в начина, по който са употребени. Точно пет минути след тях идва едно страхотно ванилено-ликьорено, сметаново усещане. Точно в този момент ми иде направо да се изям сама. Точно усещането за Бейлис +ярка роза, без да е локумена, много подобна на Парфето от рози, но не толкова сладка + едно прекрасно гурме ванилено усещане, което прилича много на ванилията от Кафе Шантан - печена хрускава маслена бисквитка, слепена с мармалад от рози. За мен е просто съвършен в тази част. Розов, без да е прекалено розов, сладък, по умерен, гальовен и вкусен начин, алкохолен, в точната доза, даващ дълбочина на розата. А след това става още по-хубаво. Защото сред всички рози идва Ирис, да, Ирис, и то от най-красивите, и най-чувствените, и прекрасно пудрен, и амбър, смолист, дълбок, горещ, без грам мръсно в него. Толкова е чувствен този момент, че дори не се наемам да го опиша. Прилича едновременно на базата на Мулен руж, без грам грим в него, на любимата ми ванилено-амброва база от Ориентал експрес на Мюглер, на D600 и на смес от всички рози, които съм изредила по-горе. В базата го усещам повече амброво-смолист, с една невероятно привлекателна пикантност в него, не знам каква подправка има, предполагам, че е канела с кардамон, а розата е съвсем като фон, и всичко това обгърнато от мек и топъл сладък бензоин. В този момент е толкова съвършен, че се чудя как е възможно изобщо един парфюм да бъде толкова красив. Трайността му е около 5-6 часа, сияжът е среден, но не ми пречи да го подновявам, за да усещам красотата му. На шал е просто великолепен, а дъщеря ми се завира щастлива във врата ми и ми казва: "Мамо, миришеш ми на най-вкусните вафли на света!"
За мен е страхотен парфюм и наистина смятам, че ми е правен точно по мярка, но не мисля, че е за всеки този парфюм. Може да рискувате с него на сляпо, само ако харесвате ярки, нахални, разгулни и предизвикателни червени рози, топли дървесно-смолисти бази, ирис, пудра и ванилия. За мен е самото съвършенство и един от най-красивите ми розови парфюми. Ако харесвате обаче нежни флорали, категорично недейте да рискувате! За мен всеки розоман трябва да го познава.

Желая на всички хубав празник, и дай Боже повече хора да са окрилени от парфюмна любов! Наздраве Wine Glass

# 626
Честит празник и от мен! Днес нося Аура и съм щастлива.

# 627
  • София
Аз тия дни установих, че имам 4 парфюма, които са спрени или поне ги няма в наличност. Мислех да ги разкарвам, ама може и да си ги кътам.

Днес съм без парфюм. Странно, но съм ок. Леле сега се сетих, че щях да слагам Love by Kilian. 😁

# 628
Ковачева, благодаря за пространното и познавателно ревю.
Така се палят огньове!
Как се гасят е друга тема.Simple Smile
Днес съм с любимата ми класическа Пантера на Картие и си пийвам розе. Много му подхожда. Wink

# 629
  • Франция
Честит празник на любовта и виното, парфюмни момичета и момчета! Wine Glass Heart
Моят подарък за празника е Chanel 1957 Simple Smile
На сайта на Nicolaï Parfumeur Createur отново има щура свети валентинска промоция: за всяка поръчка на 100 мл бутилка има подарък парфюм от 30 мл по избор Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт