Парфюмни размисли и страсти - 223

• 84 068
  • 725
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Аз пак за съвет.
Търся си роза - зимна, наситена, тъмна, плътна, доминираща роза. Не розов храст с множество дребни цветове, а червена, едра, кадифена роза. Разбира се, шлейфова и с добра трайност. Роза, която да създава ефект Уау!
Помня, че преди много години, в градината на прабаба ми цъфтеше роза - много тъмночервена, на допир като кадифе, а ароматът те оставяше без думи. Никога през живота си не съм усещала друг подобен аромат от роза. Цъфтеше само по един единствен цвят всяка година. Никога не го откъсвахме. Присетила съм се за тази роза и вярвам, че съществува някъде в парфюм.
Розолюбителки, вие сте 😁

П. П.
Какво ли не прави безсънието...

Последна редакция: нд, 20 яну 2019, 05:27 от Дения

# 151
  • The Evergreen State
Видях в мола новия Шанс, аромата е едно към едно с ЕДТ. И новия Шанс и новото Мис Диор ЕДТ са старата песен на нов глас, добре че поне са хубави парфюми, купих Диора , бих взела и Шанела, мой тип са но който търси нещо ново ще е разочарован.

Последна редакция: нд, 20 яну 2019, 06:43 от Athena

# 152
Има много хубави парфюми с роза, но ако търсим и "Уау" ,то тогава:  Portrait of a Lady https://www.fragrantica.com/perfume/Frederic-Malle/Portrait-of-a-Lady-10464.html  или  Porpora  https://www.fragrantica.com/perfume/Tiziana-Terenzi/Porpora-44356.html.  Тези два най-много се доближават и до аромата на хубавата червена роза. Малко по "козуначена"  (да не се бърка с кифленска) e  розата в https://www.fragrantica.com/perfume/Parfums-de-Marly/Delina-43871.html. Розата на Серж също е страхотна, но при нея не съм чувала Уау.  В някоя от следващите теми може да направим класация в стил "Ако ще е гарга- да е рошава" . Напр. ако трябва да оставите само по един парфюм в колекцията си с: роза, ванилия, ирис, кожа, тамян, шоколад и др.,

# 153
  • София
За мен донякъде този тип тъмночервена кадифена роза присъства в Calypso на Robert Piguet, там е роза с велур, много фин, но има и някои нотки, които ме дразнят. Мисля, че е онова geranium, което не било здравец, а всъщност мушкато, то е твърде доминантно в този парфюм. Porpora на Tiziana Terenzi е много интересна за мен и ми е в списъка с желания от доста време.
Като много приятна изненада и близък до Tobacco vanille на TF се оказа Tonka на Reminiscence и на всичко отгоре, доста траен за EDT. Доста повече ми харесва от кожената ванилия на Дюпон, дори има нещо общо със Secret sucre.
Чудя се доколко Bouquet ideale прилича на Madonna Truth or dare naked (той се оказа много добро попадение) и на Montale Honey aoud.

Последна редакция: нд, 20 яну 2019, 06:21 от Lizia

# 154
Tonka Reminiscence потвърждавам, че е изключително близък до ТВ, но е по-воднист и малко по-кисел и затова почти не го ползвам. Като свърши ТВ, сигурно ще го пусна в обръщение. Много бюджетен вариант на ТВ. Lizia , пробвала ли си Vanille на Reminiscence?   Както и друг път съм писала, наирам го за много сходен с Cuir Beluga, но според други мнения тук, това не е така. Бях заприходила и Пачулите им, но нещо не им се е получило или на мен не ми допада.

# 155
  • София
Не съм пробвала ванилията на Reminiscence, тези неща общо взето на сляпо ги поръчвам от ибей, няма къде да се пробват, но пък не са скъпи, защо не. Аз и на Tonka попаднах случайно, търсейки парфюми, близки до любимия ми Secret sucre и някои споменаваха него. Не очаквах нещо кой знае какво, но се оказа добро попадение.

# 156
  • Велико Търново
След толкова хвалби за Бомбите на Виктор и Ролф, моля, някоя добра душа да ме запознае с някоя от тях? Flowers Hibiscus
Аз си разносвам Нощния скандал и го понасям много добре, за разлика от Ла ви е бел, който ме дразнеше неустоимо; през последните дни обаче се наслаждавам на Girls can do anything Zadig & Voltaire - весел, ненатрапчив, с добра трайност.

# 157
Аз пак за съвет.
Търся си роза - зимна, наситена, тъмна, плътна, доминираща роза. Не розов храст с множество дребни цветове, а червена, едра, кадифена роза. Разбира се, шлейфова и с добра трайност. Роза, която да създава ефект Уау!
Помня, че преди много години, в градината на прабаба ми цъфтеше роза - много тъмночервена, на допир като кадифе, а ароматът те оставяше без думи. Никога през живота си не съм усещала друг подобен аромат от роза. Цъфтеше само по един единствен цвят всяка година. Никога не го откъсвахме. Присетила съм се за тази роза и вярвам, че съществува някъде в парфюм.
Розолюбителки, вие сте 😁

П. П.

Givenchy Very Irresistible L'Intense ! Докато четях написаното в коментара, само него си представях Flowers Rose

# 158
  • Варна
Здравейте!
Първо се извинявам, че така нахлувам в темата ви, но имам нужда от спешна помощ!
След малко излизам и трябва да купя пролетно летен парфюм за дама, която харесва "noir" парфюми. Сандаловото дърво и пушека в тях. Любимият и зимен аромат е Versace Crystal Noir.
Това е, което имам като информация.

# 159
Чудя се доколко Bouquet ideale прилича на Madonna Truth or dare naked (той се оказа много добро попадение) и на Montale Honey aoud.
О, абсурд, нямат никакви допирни точки дори. Peace

Аз пак за съвет.
Отиди при Фредерик Мал в Олфактив салон и си избери. Неговите розови парфюми са върха на сладоледа.
Там и виж и розата на Лутенс, както и на другите марки, Калин ще ти препоръча най-доброто.

Насляпо прочети /виж и при рускините обаче/ за https://www.fragrantica.com/perfume/Elie-Saab/Essence-No-1-Rose-25914.html

Има наистина много. Моята роза с ванилия Cicuta V Canto е произведение на изкуството.

# 160
  • Бургас/Пз
Леле, изтървах ви. Много ми е интересна темата.  Heart Eyes
Моите фаворити в мъжките парфюми са Диор Sauvage, Chanel Blue и Том Форд Екстрийм /особено, защото и аз посягам към него отвреме на време  Mr. Green/ Не мога да реша кой от трите ми е най-секси.
От дамските много ми е секси Кара Миа на Aigner и Пудреното Нарцисо. Напоследък обаче Girls can do anything е на път да ги измести и двата   Heart Eyes

# 161
Stepanie de Monaco и Regine's.
Невероятни са, женствени, единия леко кисел, другия ретро.
Моля, някой ако познава Stephanie и намира сходство с някой друг парфюм да ми пише...

Оригиналния Егоист на Шанел - вярно, мъжки е , но след един женствен слой отгоре (нежна роза и каквато нотка има нужда от доизразяване според жаждата Simple Smile) утихва много близо до Стефани.

Ей, благодаря ти! Веднага ще гледам да го пробвам...

Ако не е най-близкия съществуващ  вариант ще ровим из нишовите и наливните и все ще измислим нещо. Хубаво е като говориш с консултант който има нос но не е помирисвал това което търсиш да му излезеш с поне 3 най-близки примера за да може да хване кое в тях е общото за да измисли още варианти които да имат същото общо. Защото за един нос изпълва канелата, за друг мъха, за трети мускуса и т.н ... и кое те е пленило не може да се разбере само по "този парфюм ми харесва". Например ако ме питат кои парфюми приличат на Си на Армани - аз ще сетя за такива с майска роза и касис , докато майка ми - за такива с фрезия например. И двете ще сме прави, но може този който търси подобия да се радва само на касиса вътре, друг на розата, трети да харесва парфюма но да мрази почти същата като състав тоалетна вода. Сложно е, но си трябва късмет Simple Smile
Затова ... късмет ! Simple Smile

# 162
Аз пак за съвет.
Розолюбителки, вие сте 😁

П. П.

Това е едно към едно с Montale Red Aoud. Роза вампирка, отвинтваща главата. Привършвам отливка в момента, (намерих, я бях я изгубила! Heart Eyes) и ще се взимаме със 100мл. за Валентин!
Началото е аудово, много. Чак стряскащо. Но след 5 минути започва балът на Розата- гъста, кадифена и наркотична. Heart Eyes
Не може да няма мостри в Енцо, при нас има. Ако няма, ще ти пратя.

# 163
  • София
Благодаря, момичета! Ще се постарая да пробвам нещата, които споменахте Simple Smile
Portrait of a lady ми е старо желание за проба. За този парфюм съм чела толкова много... Понякога ревютата му ме плашат. Някой би ли се пробвал с описание? Според вас приема ли се добре от околните? В смисъл - не да припадат по него, но поне да не ги дразни смъртно. За щастие мога да си позволя да нося всякакви парфюми - не работя в офис. Но все пак не искам да умъртвя някой.

И като стана дума за умъртвяване - по темата "кой парфюм мразя" заявих, че няма парфюм, който чак да мразя, но просто не бях усещала наскоро Angel. Е, вчера се случи и беше ужасяващо. Бях на вечеря и една от приятелките ми се бе изкъпала в него. В допълнение го поднови веднъж и в течение на самата вечеря, защото не го усещала. Не знам как може да не го усеща, след като аз го усещах все едно е върху мен. Абсолютно ужасно изживяване. Не искам да засегна никой, който го харесва Simple Smile

П. П.
Givenchy-то го имам Simple Smile

Последна редакция: нд, 20 яну 2019, 12:19 от Дения

# 164
Portrait of a Lady за мен е мрачна, скръбна роза, портрет на вдовица от Първата световна война. Няма пищност, великолепие, размах, и наслада за сетивата. Само траур.

Но съм от малцинството в темата, повечето го харесват.

Общи условия

Активация на акаунт