Кое е нормално и кое не?

• 16 690
  • 284
  •   1
Отговори
# 240
Какво имаш предвид "в устата"?

Добре, по устата. Все тая.
По бузките, по нослето, по вратлето да. По устата не.

Ох, много ми е смешно това с целуването. Перверзно било, за мъж било. Какво ли ще кажете за целуването на бебешкото дупе ми е още по-интересно Simple Smile Сигурно майките трябва да ги закарат в психиатрия.

Ами не вярвам да целуваш бебето си там, където би целувала мъжа си. Или да? Има огромна разлика.

Лейди, майка ми ни е кърмила, мен до година. И не съм спала при нея. Абе аз ви казвам, че от форума научих, че бебета спят с майките си. Crazy Ако щете вярвайте. Peace

Моето куче като си свърши хигиенните нужди, събирам в торбичка и изхвърлям. Никога не оставям така нещата.

# 241
Дева, фактът, че не си кърмила (без да се засягаш) обяснява настройката ти против спането с бебето. Не си преживяла месеци наред да кърмиш по 1 час през час и половина, кърменето легнала ме спаси от неспане. От тогава си заспивам с детето на спалнята. Спи си и в креватчето, но когато я боли или й е трудно да спи, спим тримата заедно.
Това е близост, която е наистина прекрасно изживяване за майката и бебето. Обожавам да я прегръщам на леглото, въпреки шутовете, които ми удря редовно.
И не я целувам постоянно по устата, но я целувам и там. А най обичам да й целуна малките пръстчета на крачетата...чакай да те скандализирам...босите сладки крачета, с които обхожда цялата стая...ако мъж/жена свързва целувката по устата с перверзия, бих казала, че е доста осакатен от към изразяване на сексуалността си и въобще приемане на тялото си.

# 242
А майка ми три деца е кърмила, с нито едно не е спала. Блаженно сме спяли по цяла нощ, както и тя. Бебета не са еднакви, то аз от принуда съм спала с моите. Но по-хубаво нещо няма, разбира се се вземат предпазни мерки.

# 243
LittleCactus, съгласна съм с теб. Всякакъв подсмисъл на целуването на детето ми по устните сам по себе си е ненормален.
Да не целуна малката по устата, щото там ще я целува мъж за мен е много по-странно. Да, не е толкова често, но се случва. Изобщо не ми минало през ума, че е ненормално.

# 244
Какво имаш предвид "в устата"?

Добре, по устата. Все тая.
По бузките, по нослето, по вратлето да. По устата не.

Не е все тая. Сравняваш две неща, които нямат нищо общо - това, което влагаме при целувка с мъж е едно, а това, което влагаме, когато целуваме детето, съвсем друго.

А дали ще целунеш детето по бузката, нослето или по устните, бацилите все се предават, ако има такива.

# 245
Както и да е. Няма да се разберем и не ми е нужно.
Не става дума за перверзии, а за ралични ласки. Не смятам за нужно да целувам бебе по устата. Възрастните имат болни зъби, венци, не са потребни на едно чисто бебе разни микроби.
По крачетата какво пречи? Мен не ме е гнус от детето. То не трябва да се замърсява, не аз.

# 246
Аз при кърменето не знам как бих оцеляла ако не я вземах при мен да спи, ама наистина нямам отговор. В болницата имаше такова легълце, което се прилепваше до моето легло, но не си купихме такова, че само то ми липсваше в стаята. При първите 3 месеца при постоянно будене през нощта, сигурно ако трябваше постоянно да я слагам в леглото, щях да се гръмна ама буквално.
Майка ми също не е спала с нас в едно легло, само че баба ми живее на долния етаж на къщата, тоест поне има кой една манджа да ти направи или да вземе бебето за малко, че поне майката да почине малко. Е, аз нямам никой около мен и познай кое избрах, сънят или служенето на някакви измислени норми.
За чужбина като стана дума, поне в Германия някой може да ти направи забележка ако не прибереш изпражненита на кучето, но затова, че детето е трябвало да пишка в градинката отстрани, дълбоко се съмнявам. За деца тук хората са много по-толерантни и даже ти влизат в положение, а не като се прибера и всеки Божи път някакви непознати да ми говорят на “ти”, все едно всеки ден си пия кафето с тях, и да ми дават акъл защо детето правило това или онова. Не говорим, че познавам сумати германки, ама наистина германки, които кърмят до 2г., и спят с децата си и не ги отделят още от раждането си в отделни стаи. То като родиш веднага ти дават детето и по време на целия си престои в болницата си е при теб, освен ако е нямало много сериозни усложнения, дори след секцио след 6-7ч. Така че се получава наистина един плавен преход.
Но наистина няма как да достигнем до някакво единомислие по темата.
Аз да питам авторката, още какви неща намира за ненормални, че казва, че има още неща, които може да каже, стана ми интересно. П.С. Предполагам, че бебето не трябва да се носи на ръце, сакън да не се разглези, кърмене до 6тия месец, че нали кърмата е нехранителна и токсична след това и бебето няма да иска да яде нормална храна.

Последна редакция: сб, 19 яну 2019, 22:40 от Nikoleta78

# 247
Има нещо нередно и не на място в перверзните мисли на някой родители!
За 17 стр. и аз това научих.
Не съм кърмила, но детето ми спеше до 6-тия месец при мен. И не защото е имало нужда, то е естествено че е имало, а главно защото АЗ имах нужда да бъде до мен.

# 248
Ето и моето мнение:
1.Не е нормално който и да е от родителите да спи с детето, освен в изключителни ситуации (липса на трето легло при посещение на близки или пък при заболяване на детето, докато е малко)
Бих спала с малкия (няма 2 годинки още) на едно легло, но моят сън е толкова дълбок, че буквално ме е страх да не го затисна, т.е. няма да мога аз да спя от притеснение.

2.Не е нормално дете да се целува по устата. Това води до пренасяне на бактерии и вируси.
Тук съм категорична - да! Обясних и на мъжът ми подробно, когато се роди малкият.

3.Не е нормално майка, която храни малкото си дете, да гребе от храната му и да яде със същия прибор. (Виждала съм много да го правят по площадки и прочие)
Категорично - Да.

4.Не е нормално родителите да къпят децата си, особено ако са на възраст над 6 години.
Да, така е. Дано да не изпадам в такава ситуация.

5.Не е нормално децата да бъдат "изпишквани" навън. Независимо дали са момчета или момичета. Има тоалетни за целта и градинките и тревните площи не са най-удачния вариант.
И аз не го приемам. Дано да не ми се налага да го правя.

6.Не е нормално родителите да ходят голи пред децата си.
Според мен с уговорката, че ако е момче, баща му може да си позволи този лукс, съответно при момиче - майката.

7.Не е нормално децата да се разхождат голи пред родителите си.
Тук не съм съгласна. Много зависи.

# 249
  • Най-красивата страна
Както и да е. Няма да се разберем и не ми е нужно.
Не става дума за перверзии, а за ралични ласки. Не смятам за нужно да целувам бебе по устата. Възрастните имат болни зъби, венци, не са потребни на едно чисто бебе разни микроби.
По крачетата какво пречи? Мен не ме е гнус от детето. То не трябва да се замърсява, не аз.

И аз така мисля.
Елементарна хигиена.

# 250
  • София
Аз имам уточняващ въпрос- ако детето е над 6 години, може ли да бъде подпомогнато при къпането от родителя, към чиито пол принадлежи? newsm78

# 251
  • Русе
Ако е инцидентно, може. Иначе абсурд. Нали ще го видиш голо, пък и на тия години как така ще помагаш?!

Да се приеме саркастично.

# 252
Общо взето бях забравила защо не обичам родителски групи, площадки на които се събират майки и т.н.

# 253
  • София - Варна
А какво нередно има в това 5-6+ годишно да ви види голи или вие да го видите голо?
Аз пък дори леко се дразня, че току-що навършилото ми 5 години започва да проявява известен свян явно, защото ми заявява вече няколко пъти от лятото досега, че не можел да ходи гол на плаж, как така ще му гледат дупето хората.
Също и не дава на баба си да го гледа гол в банята.
Естествено му е дошло явно това чувство, но ми се вижда раничко. 

# 254
Ако е инцидентно, може. Иначе абсурд. Нали ще го видиш голо, пък и на тия години как така ще помагаш?!

Да се приеме саркастично.

Хахах,точно така.Косата на дъщеря ми е дълга,къдрава и много гъста,обаче е минала 6те си години.Сега,освен да я оставя да си седи тук-таме с шампоан и балсам по нея,друго не ми остава.Щото някоя си ще ме класифицира като ненормална майка

Общи условия

Активация на акаунт