Кое е нормално и кое не?

• 16 694
  • 284
  •   1
Отговори
# 225
Въобще не става въпрос за инцидентно спане в едно легло с голямо дете, а за практика от бебешка възраст още.
Това бистрим- за кого е приемливо да спи вместо с мъжа си в едно легло, с детето, което вече е на 7- 10 години?

Не мога да измисля причина, това да е наложително, но не ми се струва проблем ако е така на колкото и години да е детето..

# 226
  • Русе
Дами, нали си знаете че, може да мерите ненормалността до безкрай и никога да не достигнете до едно мнение?

Моето "нормално" не вреди на нито един човек, и не виждам защо някой не само трябва да се впечатлява от него а и да ми слага етикет. Едно е да си чешем клавиатурите но лепенето на етикети вече е ненормално.
Не е ли най-важното децата ни да са възпитани? Коя как го е постигнала, си е нейната проблем?

# 227
Не коментирам конкретни потребители, защото не ги познавам.
А описани ситуации/действия.

Да, 4-5 годишно дете отдавна би трябвало да е научено къде се ходи до тоалетна, също е достатъчно и физически "зряло" за да не чака последната секунда, а навреме да каже, че му се ходи до тоалетна.Съответно, да "стиска" 1-2 минути, докато намерят такава.
Не става въпрос за 2-3 годишно, което още не е "излязло" съвсем от памперса....
Имам 9 годишна племенница.И през ум няма да ми мине да спя в едно легло с толкова пораснало дете вече.
Аз, не друг.
Едно е да спиш няколко нощи с дете на 1-2-3 годинки, защото е болно/нервно последните дни/уплашено от нещо, и съвсем друго е да спиш с детето си 24/7/365 докато стане на възраст за гаджета.

Още се чудя дали мислиш това сериозно...или е някаква трудно разбираема ирония...
Също виждам, че и много опит нямаш с 4-5 годишните.
И извинявай за коментара, но ако мислиш че спането в едно легло с 9г дете има нещо нередно, извратени са твоите мисли, а не ситуацията..
Не е ирония. Имам две деца, вече големи, та не е като да нямам опит. Аз и баща им сме ги гледали, не са пораснали при баби... Спането с тийн /почти тийн, в едно легло не е нередно, а необяснимо. За Мен. Не мога да намеря /измисля нито една съществена и важна причина, която да налага да спя (аз, не някой друг) с детето си в едно легло от раждането му докато почне да се заглежда по гаджета.

Какъв е проблема да спиш в едно легло с детето си дори и да е на 20г? Не мога да разбера, наистина!
Не е удобно и за всеки ден, не е практично, но защо е проблем??
Може някъде да пътувате, може да има здравословен проблем.( Аз до 14-15г имах халюцинации когато вдигах температура и това е най безумно кошмарното физическо и психическо усещане,  което съм имала някога),може да останете някъде на гости..

Ти четеш ли ме изобщо или просто си пишеш, за гимнастика на пръстите?  Simple Smile

# 228
Ти сериозно ли? Ми значи аз съм ненормална. Както и много други майки. Не е нормално родителя да спи с детето и да го къпе?! Спя с детето откакто почнаха проблеми със зъбите. Всичките ми приятелки са така. Детето ми няма своя стая и няма да има докато не стане поне 3-4 годишно. Опитвала съм храна от чинията й,чак пък толкова...избягвам разбира се но се е случвало.
Единственото нередно са последните три точки. Всички други неща не са чак толкова неприемливи,а пък ненормални чак😆

# 229
По повод съседната тема, в която авторка търси помощ във връзка с мнение на мъжа й, че не е нормално две годишно дете да се целува по устата, Ви питам, кое според вас не е нормално в отношенията дете - възрастен - възрастен?
Ето и моето мнение:
1.Не е нормално който и да е от родителите да спи с детето, освен в изключителни ситуации (липса на трето легло при посещение на близки или пък при заболяване на детето, докато е малко)
2.Не е нормално дете да се целува по устата. Това води до пренасяне на бактерии и вируси.
3.Не е нормално майка, която храни малкото си дете, да гребе от храната му и да яде със същия прибор. (Виждала съм много да го правят по площадки и прочие)
4.Не е нормално родителите да къпят децата си, особено ако са на възраст над 6 години.
5.Не е нормално децата да бъдат "изпишквани" навън. Независимо дали са момчета или момичета. Има тоалетни за целта и градинките и тревните площи не са най-удачния вариант.
6.Не е нормално родителите да ходят голи пред децата си.
7.Не е нормално децата да се разхождат голи пред родителите си.

МОГА И ОЩЕ...ОЧАКВАМ ВАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ.

Само с т.4 не съм съгласна. Някои и на 7 трудно се оправят или се бавят излишно.

За спането заедно. Винаги ми е било непонятно как така едно бебе ще спи в родителското легло? Мен ме е било страх да не я смачкам. За по-големи деца пък да не говорим, трябва да си имат свои легла.
Как така до 20 г.??? Shocked Кой спи с децата си до 20 г. Crazy
Ние сме били на квартира като деца, не сме имали удобства, но да спим с родителите, абсурд! Това спане заедно тук го научих. Нямам реални познати и роднини, чиито деца да спят така.
Целуване на дете по устата, не, Нехигиенично е. Също и пипане на бебе по ръцете. Бебетата постоянно си лапат ръцете, аз винаги съм забранявала да пипат по ръцете детето ми.

# 230
Кърмила ли си, Дева? Защото майка, която е кърмила би следвало да е наясно как се спи с бебе. Освен това бебета се раждат с различна големина, някой са действително много малки, моите бяха отгледани. Освен това започнах да спя с тях, когато поотраснаха - просто съединих леглата ни, за да ми е лесно да ставам по 2-3-4 пъти на нощ. Това са естествени неща, съвсем нормални и ми е чудно, че трябва да ги обясням И на родители. Чешещите клавиатурата така или иначе няма да разберат.

# 231
Да го сгушиш вечер или да дойде в леглото сутрин не означава да спи с теб - има огромна разлика! А за какво на някой родител му е притрябвало да си целува детето по устата нямам никакво обяснение. И наистина има нещо перверзно и не на място.

# 232
Леле, а ако спи с теб какво? Ужасен, ужасон. Има нещо нередно и не на място в перверзните мисли на някой родители! Брррр....

Последна редакция: сб, 19 яну 2019, 20:47 от Анонимен

# 233
Бебето ми падна онзи ден и се буди през нощта с ужасен рев. Ами от тогава го взимам при нас в леглото и като се развика само я помилвам по главата или давам да си цокне и заспива. Направо кошмара на кошмарите, какъв ужас е това, че е спала 3 дена в леглото ни и между другото сигурно и тази вечер ще спи 😀 ха, скандализирахте ли се 😀

# 234
''А за какво на някой родител му е притрябвало да си целува детето по устата нямам никакво обяснение. И наистина има нещо перверзно и не на място.''
 Ай, стига бе. Перверзно , викаш.

# 235
Който детето му си спи отделно от началото без проблем и не е срещал никакви трудности от тая гледна точка,само той може да се изкаже така категоречно за спането заедно.
И не говорим за спане до първи клас и повече?!Говорим за малко дете.
И аз имам желание да я науча да спи в леглото си,но не става-е няма да мъча детето и себе си само защото видиш ли било нередно.
От всичките ми познати няма едно дете дето да спи само все са на родителската спалня в определен период. Нищо чудно не виждам,ама никак.

# 236
Не съм кърмила, но не мисля, че това е причина да се спи заедно.
Спали сме заедно инцидентно, в болница или на почивка. Тя не обича да спи с друг.
Аз също.
Не може насила да си пречим.
С мъжа ми също не спим с общи завивки. Искам да си имам лично пространство.

За ходенето голи. Не виждам причина да се ходи по гол задник. По гащи, да, ходим като се обличаме, ама чисто голи?  С каква цел?

Едната ми баба така облизваше лъжицата и даваше на сестра ми. Гнусно беше. Татко ѝ забрани да го прави. Аз никога не съм облизвала лъжица/биберон. Нали има вода, мокри кърпи. Защо е тази гнусна процедура?
За тоалетните нужди. В градска среда все има наблизо налични тоалетни. Все пак става дума за деца на 3+, не бебета. Само веднъж се наложи спешно да се ходи на тревата, на един плаж във Варна, повече не стъпихме там.
Не знам защо се правите на много разкрепостени, в чужбинските теми чета как се ужасават майките, които виждат деца да се изпикават по градинките. Там няма такива неща. Може би защото до по-късна възраст носят памперси.

За целуването. Много съм я мачкала/целувала и гушкала дъщеря ми, но не в устата. Това е запазено място за целувки с мъж. Simple Smile

Така, че авторката дали има или не деца, в случая е без значение. Аз имам и съм 99% съгласна с темата.

# 237
Какво имаш предвид "в устата"?

# 238
Ох, много ми е смешно това с целуването. Перверзно било, за мъж било. Какво ли ще кажете за целуването на бебешкото дупе ми е още по-интересно Simple Smile Сигурно майките трябва да ги закарат в психиатрия.
Никой не е целувал малкото ми дете по устата, освен аз. И го правя съвсем инстинктивно, както когато и целувам бузките. Никакъв по-различен смисъл не вкарвам в това.
За яденето от на бебето храната не мисля, че е удачно. Не съм близала биберон. Но се е случвало да вкуся съвсем малко да видя дали е горещо, ако имам съмнения.

Последна редакция: сб, 19 яну 2019, 21:55 от lolita1213

# 239
В чужбина и кучета пикаят в отделни градинки. Да не говорим, че там кафенетата са на крачка и е прието децата да се възползват от тоалетните им. Защо сравнявате, когато изобщо не може да става и дума за сравнение?

Общи условия

Активация на акаунт