Кое е нормално и кое не?

• 16 732
  • 284
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Тъжното е, че в реала наистина има хора, които ги мислят тия неща. Че и деца имат. Моя позната не остава никога по бельо пред щерка си, какво остава за съвсем гола. Смята го за неморално и развращаващо. Имаше време, когато спорех с нея, сега съм махнала с ръка и като вземе да ми развива такива теории, си дърпам шалтера или сменям темата.

LittleCactus, след втората година кърмене вече толкова бях претръпнала към тъпи забележки, че се смеех. Какво ли не съм чула, все от жени.

# 61
За различните възрастови групи е много различно.Както и за екстрените ситуации.
Едно е бебе на месеци, друго е дете на две, на три, на пет, на осем...

На мен ми се наложи да мия дете с абокат,та ръката и други здр проблеми, току-що с премахнати системи в болница, но лежащо неизвестно докога.Някак, трябваше да се измие, той срам, аз- срам, много неловко ни беше и на двамата.На 12 беше., момче.Но почти като бебе го изкъпах, пазейки ръцете.

Обаче, в ежедневието не бих го приела за нормално.

То и  не си е нормално,в ежедневието мама да къпе 12 годишно момче..
Но едно по-лежерно и непринудено отношение по темата,биха спестили срамът и неудобството именно в подобни ситуации.

# 62
Пък има и извратеняци като мене, дето кърмят дето сварят без да им пука от околните. Направо съм ужасна Grinning Както някоя потребителка беше казала нейде из темите "вадя си ги публично" за да си храня детето, безсрамница и половина😂😆🤣
Авторката го е пропуснала това да ги тръшнеш на тезгяха в мола публично. Шок и ужас! И изобщо какво е това кърмене, интимничене само.

# 63
  • Terra incognita
Както е тръгнало, не само кърменето ще вземат да забранят,а и нормалното раждане и ще го заклеймят като нещо извратено и психарско.
От темата за себе си разбрах, че съм извратена. Като оставям детето на детска градина, за довиждане ми дава целувчица по устата. От утре ще му забраня.

# 64
Никой не се прави на супер майка. Но силно се надявам авторката на темата да е изстрадала тия принципи и да ги е прилагала в множество реални ситуации. Защото ако е само на теория...не тежи някак.

# 65
Как още моралистите не са измислили начин да се кърми без да се виждат гърдите, даже и от бебето. Да не вземем да го травмираме от ранна детска възраст. А това за спането на кърмеща майка и бебето, даже няма да го коментирам, то бива-бива морален разпад, ама то вече не се трае Joy

Както е тръгнало, не само кърменето ще вземат да забранят,а и нормалното раждане и ще го заклеймят като нещо извратено и психарско.
Ааа, в една от другите тема стана дума, че по този начин жената се амортизира, или какво там беше. После ще трябва да се подлага на операции и процедури, че да се възстанови от раждането. Така че нищо свято не остана Joy

# 66
  • София
Как още моралистите не са измислили начин да се кърми без да се виждат гърдите, даже и от бебето. Да не вземем да го травмираме от ранна детска възраст. А това за спането на кърмеща майка и бебето, даже няма да го коментирам, то бива-бива морален разпад, ама то вече не се трае Joy

Ааа, в една от другите тема стана дума, че по този начин жената се амортизира, или какво там беше. После ще трябва да се подлага на операции и процедури, че да се възстанови от раждането. Така че нищо свято не остана Joy
Ама разбира се, то тоя чифт цици са ми инсталирани от природата само за фън, нищо общо нямат с бебето.
Ох не моа вече Joy

# 67
  • София
Чисто луда съм! Оня ден всички се нахакаха в банята, докато се къпех! Един да пишка, друг си търсел нещо и така...

# 68
Мисля,че това с целувката по устата трябва да е в няква златна среда.
Да,те са неприемливи и това е редно да бъде обяснено,но не и да се драматизира когато се случат,волно или неволно,и да се превръщат в тема табу.
Стига да не е няква шаблонна форма на общуване в ежедневието.
Примерно,разделяме се сутрин и го целувам по  устата, а не по чело,глава,бузи..Това ми се вижда нередно    ..
Но това,че в някакъв радостен изблик съм го нагушкала и съм го обсипала с целувки и някоя взела,че му уцелила устата ,голям праз..Нито ще му се повреди психиката,нито пък ще му стане нещо на здравето.
И 'що да е нередно пък? С моята майка си имахме такъв ритуал,излиза ли някоя навън бяха целувки по бузите (лява и дясна) последвани от 2 бързи по устните!!  Не съм се травмирала. Вирус от нея не хванах. Сега с дъщеря ми имаме ритуал,по 1 целувка по устните и по 4 по бузите (2 на лява и 2 на дясна) преди да тръгне за училище. Сина ми също го целувам по устните. Ау каква съм ужастна и как ще си травмирам децата!!!! Малко се съобразявайте какво говорите бе хора,то бива вманиачаване и истерии,ама вече досадно става! Говорим за обикновенно "цун" за част от секундата,а не за целуване по устата с отворена уста,език или някви задни мисли!! Говорим за деца си все пак!!  Ей тъй като почнете и направо...

# 69
Размяната на бактерии е полезна между другото, демек целуването.

# 70
  • Terra incognita
Абе, яяяяя, всички под ножа. Вие срам нямате ли, от лекари, от сестри, от БЕБЕТО?!
И на море недейте с децата да ходите, че като ви видят по бански, ще им разбиете психиката.
Затворете ги у детската стая от ден първи, не ги кърмете, че е извратено, не ги отразявайте, докато реват, че да не ги разглезите.
Майките с деца, отказващи памперса, да си стоят вкъщи, защото хората се смущават от пишкащо дете, но не и от настъпеното кучешко ла*но на детската площадка.

# 71
  • София
Чисто луда съм! Оня ден всички се нахакаха в банята, докато се къпех! Един да пишка, друг си търсел нещо и така...
Леле това как го мразя Joy Двуногото ми отваря вратата докато се къпя и голямото четириного веднага се втурва вътре, след него едната котка, която е психо щото обича водата. Питай ме как се къпе човек с дете и два добитъка в банята, и колко време ми отнема да изсуша всеки от тях. Полудявам! Бравата ни е развалена и мрънкам да се оправи, но мъжът ми е над тея неща - той се къпе във време, когато всички спим и няма драма.

# 72
  • София
Ние нарочно оставихме да не се заключва, след като разбивахме старата врата един път. Само кучето не се лъже да влиза доброволно.

# 73
  • Terra incognita
Ама моля ви се, ще травмирате и животинките.
Аз, например, винаги покривам котката, когато се преобличам.

# 74
Ама моля ви се, ще травмирате и животинките.
Аз, например, винаги покривам котката, когато се преобличам.
Така и трябва. Иначе после да не ти се наложи да го водиш на психолог/психоаналитик/прихиатър ако започне да се държи нетипично.

Общи условия

Активация на акаунт