Януарски бебета 2019! Тема 7

• 23 428
  • 362
  •   1
Отговори
# 120
За овлажняването при нас няма да има проблем защото имаме един голям аквариум и много вода се изпарява, само ме притеснява че е такава аквариумна вода дали няма да пречи на бебето. Иначе си следя влагомера и винаги сме в нормите, нито по вече нито по-малко

# 121
Според мен щом е изпарена вода няма проблеми .Тя пък тази от чешмата да не е много хубава дето слагам влажни кърпи на радиаторите Simple Smile .А пък стерилизатора ми колко котлен хвана ужас .През 3-4 дни го търкам от котлен камък по метала.Вашите така ли са? Ползвам на Авент 3 в 1

# 122
Aya кажи моля те, какъв влагомер ползвате ако си доволна, нашият овлажнител има, но понеже така съм им вдигнала мерника, че и на влагомера им не вярвам Simple Smile))) Да взема отделен.

Последна редакция: пт, 25 яну 2019, 11:29 от teg

# 123
С първото ми дете имахме такъв овлажнител и ползвам влагомер от него, иначе си мисля, че е точен защото след като се изкъпим и оставя вратата на банята отворена влагата се вдига веднага с 20-30%

# 124
Здравейте все по трудно става да пиша в темата с малката бонбонка.Станала е доста глезена покрай мен и кака си само да ревне и някой е гушне.Кърмя е на поискване на моменти и мен ме хваща паниката дали се храни както трябва и дали и стига.Вода не иска изобщо,но не е нищо лично към нея явно не иска нищо от шише защото и кърма и давах пак не иска и плюе.Днес сутринта както си е галих по коремчето и гърдичките напипах  бучица на лявата и гърдичка притесних се и направих бърза справка с гугъл където ми излязоха теми тук от форума.Пише,че доста момиченца ги получават заради преминали хормони от майката към бебето и ще се изчисти от тях към 40-то дни.Също,че било възможно да има и някакво течение което тя имаше в първите 4-5 дни,но то премина.Мисля си знам,че тази бременност хормоните повече ме треснаха от предните два пъти ама чак пък толкова,че да минат и към бебето не съм си го представяла.Дано всичко се нормализира вече и да оздравяваме,таткото да му дойде акъл в главата,да става топличко,че да имаме разходки,че се побърквам вече.Мрън.

Да питам момите които правят пита/погача как се прави и най вече кога преди 40 дни или след това,аз не съм правила с двете по голями и си нямам идея пък сега за малкото бабата държи да направим и съм в шах нищо не знам.

# 125
Погача и ние искаме да правим, четох в интернет, но не всичко ми допада, така че няма да спазваме стриктно. Нашата бебка навършва 40 дни в делничен ден, така че смятаме да направим погачата събота или неделя след това. Искаме да отидем и на църква, но зависи много какво ще е времето, защото февруари месец обикновено е много студен.
Снощи за пръв път девойката си спа в кошарата, досега не искаше и цяла седмица си спеше в количката.

# 126
За първи път чувам за пробно кърмене. Zazu, защо реши, че има проблем с наддаването?Кърмените бебета не се нуждаят от вода. Те си набавят с кърмата. Ние сме Chicco овлажнител на 8 години и е много лесен за употреба. Препоръчвам. Моето бебе също имаше бучка на гърдата и то зачервена, но за десетина дни изчезна. Педиатърката каза, че мога да правя компрес от риванол, но не правих. Първото ми дете също имаше този проблем. Но като съм в цикъл й се подуваха двете гърдички.Вечер доста я мъчат коликите и си поплаква милата. Снощи я успокоявах със сешоара. Затоплих й коремчето. Сега татко й отиде да търси възглавнички против колики. Иначе давам капки Лефакс от Германия.  Погача правих преди, сега се чудя, че е грипно време. Това, което знам е, че трябва да има само жени, само сладки неща, питка й мед, която разчупват над главата на майката, която държи бебето, че трябва да е в светлата част на деня. Който си тръгне пръв от погачата забременява. Вече имам няколко такива случая. На моята Погача една приятелка си тръгна първа, защото имаше ремонт у тях. На погачата разказваше, че няма да ражда второ дете. И след два месеца ми звъни и ми казва, че съм виновна. И аз се чудя защо, а тя била забременяла. Е, вече юнакът първи клас. На нейната погача, тя извика нейна колежка с репродуктивни проблеми. От години чакаше бебе и хоп забременя и роди. Може й суеверие да е, но не е лошо човек да пробва.

Последна редакция: пт, 25 яну 2019, 12:47 от неви86

# 127
Покрай грижите за малката изпуснах новата тема. Бебка вече е на десет дни и снощи и падна пъпчето. Точно татко и я провеси над ваничката да я къпем и падна вътре. Татко и естествено изпадна в паника Joy
Иначе е много добричка. По цял ден спинка ,но вечер я мъчат колики и плаче доста. С кърменето е мъка понеже през деня спи много дълбоко и няма будене . Та когато не мога да я събудя се цедя и давам. Кака и е просто влюбена в нея и страшно много ми помага. Малката също я харесва и щом я гушне спира да плаче .

# 128
  • Лапландия
Според мен щом е изпарена вода няма проблеми .Тя пък тази от чешмата да не е много хубава дето слагам влажни кърпи на радиаторите Simple Smile .А пък стерилизатора ми колко котлен хвана ужас .През 3-4 дни го търкам от котлен камък по метала.Вашите така ли са? Ползвам на Авент 3 в 1
подариха ми такъв стерилизатор и цялата му плоча е с котлен камък. Сега четох, че ако престои една нощ с вода и оцет в съотношение 1:1 трябва да се премахне. Иначе към стерилизатора предлагали някакви прахчета за почистване.

# 129
  • София
Просто с баткото нямах достатъчно кърма и дохранвах. В края на първия месец не беше наддал особено. Вече не помня, но може би си беше възстановил теглото от раждането. И сега ме е страх да не се повтори ситуацията. Запасих се днес с бирена мая и лактогонен чай, та се боря по всякакви начини Stuck Out Tongue Winking Eye .

# 130
Zizu, хапвай орехи. От тях ми "шурваше" кърмата от раз с първото дете. Аз също изживях ужас с нея, защото беше качила само 130 грама първите 2 седмици, а тя беше 2800. Но после й давах на поискване и нещата се нормализираха. Така или иначе днес продължава да не качва и да не яде и на почти 9 години е като солета-с тънки и дълги крачета. Децата на нейната възраст са около 26-30 кг, а тя е 22 от 1,2 години.

# 131
  • с. Дълго поле
Момичета малко се отклонявам от до сега обсъжданата тема, но имам едно питане, ако някой има опит. Пролетта обмисляме да водим бебе Ники при майка ми в Германия, но сме като бразилски сериал - аз със Сливенска лична карта, таткото с Плевенска, живеем по настоящ адрес в Пловдивска област и нямаме брак, съответно не ми се е налагало да си сменям личната карта за сега. Бебе е роден в Пловдив, р-н централен, както и пише на акта му за раждане но най-вероятно се води с моя постоянен (сливенски) адрес. Та въпроса е следния - как и къде аджеба могат да ми издадат паспорт на детето. Ще ми се да не се налага да ходя до Сливен, а не съм си търсила още и еднократната помощ за раждане на дете, която най вероятно се взима от там, но не ми е спешна. Много ще съм ви благодарна ако някой ме светне с тези сериали в които съм се вкарала. То е ясно, че като изтече личната карта ще я сменя, заедно с книжката, регистрацията на колата, служебни документи и какво ли още не, но отлагам тази агония във времето още малко.

# 132
Ваня, мисля, че бебето се води по адрес на майката винаги, обаче дали паспорта се вадеше по настоящ или постоянен - не съм сигурна. За паспорт трябва да отидеш в съответното РПУ, където си ти. Задължително водите таткото със себе си при подаване на документите за паспорт. Искат лично да се съгласи и подпише. Отложете самото ходене колкото е възможно повече като имате предвид и сроковете за издаване, защото има изискване бебето да е с отворени очи на снимката и е малко трудно с новородено. За получаване на пастпорта може да отиде само единия родител. Питайте там какви документи ще ви трябват.

После, ако пътувате отделно от таткото ще ти трябва нотариално заверена декларация от негова страна, че съгласен детето да бъде извеждано от страната оригинал + копие от същата, който се оставя на границата. При всички случаи задължително си носиш оригинал на акта за раждане, за да докажеш, че си му майка. Joy 'Щото, нали, имате различни фамилии. Не е лошо да си имате копие и от това.

Еднократната помощ се взима от общината, в която си регистрирана, но отново не знам дали по постоянен или по настоящ адрес. На мен двете ми съвпадат. Дано някой друг се включи с по-актуална информация.

При мен нещата са си все същите. Тоновете днес бяха добре. Чакаме го още малко и го изритваме. Пия си малиновия чай и така.

Много се радвам като пишете за бебчетата. Hug Питки не съм правила и нямам намерение.

# 133
Jilian нямаш ли поне някакво разкритие 1-2см. Например ако те сложат на система дали е сигурно, че ще тръгне бебето. Снахата бяха я сложили в началото на 9м. Че беше с 3та степен на зрялост на плацентата но нищо не стана и така в края вече на месеца вдигна кръвно и я оперираха. Мен ме изписаха вчера казаха, че бебето е слязло долу и е добре, плацентата ми е още 2ра степен и нямам никакво разкритие, мисля си че и аз ще пренося

# 134
Благодаря, че ме мислиш. Wink
Имам около 2-3 см разкритие и за щастие запушалката започна да пада тези дни, така че се надявам нещата да се случат в максимално естествения си вариант, дори с предизвикване.

Стискам палци и при теб да минат лесно нещата. Хубаво е, че са те пуснали да се прибереш.

Общи условия

Активация на акаунт