Януарски бебета 2019! Тема 7

• 23 464
  • 362
  •   1
Отговори
# 210
  • Лапландия
Честито на новите мамчета. Аз също мога да се причисля към януарските майки . На 29 се роди моето момиченце-3кг,48 см. Наложи се да направят секцио, сега бавно се възстановяваме.

# 211
Jillian, на 10 ден почти не ми вървеше нищо, докато изведнъж не шурна една алено червена кръв. Отидох веднага на преглед и се оказа, че матката задържа кръв. Сега съм на инжекции окситоцин. Моля се до понеделник да се изчистя от самосебе си, защото имам час за контролен преглед. Кърмя активно, но явно матката не може да контрахира и да изхвърли кръвта, която се е насъбрала.

# 212
Честито за новите бебоци! Живи и здрави да са! На мен още ми текат разни работи понякога жълтеникави, понякога малко кръв. Четох, че до 40 ден трябва да спрат, защото иначе е сигнал, че може да има плацента. Моята бебка ака воднистото и често зеленикаво. Говорих с лекаря й и тя каза да давам пробиотик, почнах го пък да видим. Ако продължи и следващите дни ще пуснем микробиология. Да почерпя днес принцеската става на 1 месец Cake

# 213
И аз не съм се изчистила напълно. Много малко жълто, но вчера изведнъж едно бежово.
Моята матка също задържаше. Другата седмица съм на проверка пак.

# 214
Според мен  задължително трябва да правят ехограф при изписването. Защото поразиите от задържана плацента могат да са големи, даже фатални. От опит говоря.
Момичета, има ли сироп за колики от който сте доволни? Давам инфакол, но май няма кой знае какъв ефект.
И как сте с памперсите? Ползвам памперс 1 и пропускат. Все едно е с пелени. В чудо се видях. Нещо май им е променено, защото преди бях доволна от тях. 

Последна редакция: чт, 31 яну 2019, 18:20 от Maria_Mia

# 215
А дали няма да вдигаш температура, да те боли нещо или някакъв друг симптом? Моя приятелка има наблюдения, че при предизвикване с вагинални таблетки винаги оставала плацента. Аз този път нямах абсолютно никаква болка след раждането освен болезнени контракции като кърмя.

# 216
Не е задължително. По интуиция отидох след първото раждане. Сепсис ми пише в епикризата от абразиото. Послеродов.
Получава се и при срастване на плацента и матка, по - лека форма на акрета. Ако не се догледа или предварително не го хване някой наистина разбирач.
И аз имах страшни контракции първите дни след раждането. Мислех, че никога няма да свършат. На 5 минути бяха и ме будеха. Сега като ставам от леглото ниско долу ме наболява. Май е нормално.

# 217
Момичета от 15 Мин. Имам безболезнени контракции на 2 Мин. дали означава че трябва да тръгвам към болницата или не. Малко се дърпам въпреки, че днес ми е 1ят ден от преносването, защото знам че като ми включат системата и пукнат мехура край и почват болките с часове докато получа разкритие. Ако мога да съкратя това време ще е добре.

# 218
Момичета от 15 Мин. Имам безболезнени контракции на 2 Мин. дали означава че трябва да тръгвам към болницата или не. Малко се дърпам въпреки, че днес ми е 1ят ден от преносването, защото знам че като ми включат системата и пукнат мехура край и почват болките с часове докато получа разкритие. Ако мога да съкратя това време ще е добре.
Мисля, че е добре да тръгваш. Късмет!

# 219
Ние ползваме Памперс Премиум Кеър, но вече минахме на 2-ката, засега съм доволна.
Относно кървенето, днес ми е 21 ден след секциото и от няколко дни имам само кафеникаво зацапване. На ехограф ме гледаха на 8-мия ден, когато ми сваляха конците, ще имам и още един преглед месец след раждането. Не съм имала контракции след раждането или поне не съм ги усетила.
Честито на новите мами, а на Aya късмет и очакваме да се похвали скоро!

# 220
Относко капките за колики и аз ползвах инфакол няколко дена имаше действие след това не , и почна да запича много бебо . По съвет на педиатъра минахме на абоколикен и сега съм много доволна превива се пак понякога но по рядко и се изхожда нормално по няколко пъти и жълтичко , даже през деня не му давам по 5 капки а по 2-3 . При нас е същото с памперсите на памперс минахме на 2 номер по малко пропускат за сега но пак се сменяме по няколко пъти на ден а с 1 номер беше всеки път . И при други мами е било така и незнам на какво се дължи.
Успех на все още чакащите мамчета и честито на родилите да са им живи и здрави бебоците ! 🤗👶💙

# 221
  • София
Ние ползвахме 2-ка на Бейбилав на ДМ. Много пропускаха. Преди 2 дни взех Пуфис пак 2-ка. Само един беше пропуснал малко. Много по-доволна съм.

# 222
И аз минах на контролен преглед вчера и се оказа, че при прибирането матката е застанала наобратно Sad  Сега не трябва да вдигам тежко 6 месеца, да внимавам със спорта и ме предупредиха, че може да има болка при секс и преди цикъл. Все пак се надявам да се оправи, доколкото разбрах има шанс.

Ние също ползваме памперс премиум и пропускат поне 2-3 пъти в денонощие. Аз сменям преди всяко хранене. Замислих се дали не е от позицията на пишката, като сочи надолу да си отива всичко назад в памперса, а като е нагоре или настрани да не попива добре и да излиза навън.

Ще задам един глупав въпрос, но съм в чуденка 🙄 Как разбирате кога бебето е гладно? Ние свикнахме още от началото да го будим за ядене на всеки 3 часа заради жълтеницата, иначе той си спеше. Сега жълтеницата мина, но така си остана схемата. Той самия се разбужда, но защото го мъчи коремчето, личи си защото се присвива и напъва. Като му помине пак заспива, но аз по навик го вдигам да го сменя и нахраня. Не съм го виждала досега да плаче неутешимо - нещо такова си представям, че би било, ако е от глад. Иска ми се да не му налагаме ние режим, а той самия да си покаже кога иска да се храни. Възможно е така да имаме и повече часове за сън през нощта 😴

# 223
И така нямам разкритие и не ме приеха в болницата, даже шийката още не е била изгладена. Казаха да отида като имам болезнени контракции, било е нормално преносване до 6 дни. Още съм към чакащите, да видим бебчо кога ще се чувства готов за излизане Simple Smile

# 224
Дара аз също си мислих за позицията на пишлето уж надолу сочи ама знам ли как е вътре в памперса 😀
Ние също сме на 3 часа за хранене , но ако си спинка не го будя той сам се събужда и в началото неплаче просто си отваря устичката и търси налява надясно и ако е през ноща и не го чуя чак тогава проплаква малко и като му дам да яде и спинка пак , ако при вас през ноща нестава няма защо да го бидиш за режима ако сте на АМ по добре е да е на 3 часа и на теб ще ти е по лесно .

Общи условия

Активация на акаунт