В момента чета... 60

• 77 842
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
И аз приключихедна книга на Лиан Мориарти-"Тайната на моя съпруг".
Исках нещо за разтоварване след 4321, но се оказа, че книгата не е точно такава.
Въпреки това ми хареса.

# 421
Здравейте, прочетох Норвежка гора на Мураками и имам няколко въпроса за финала.
Скрит текст:
Какво се има предвид под 'от мъртвата точка на това несъществуващо място'? Че главният герой е мъртъв и това е някакъв сън, или той поради дългото си и безцелно скитане след смъртта на момичето, в което е влюбен(Наоко), е загубил ориентация къде се намира?

Книгата според мен е с отворен край и Мураками ни оставя възможността сами да преценим / определим бъдещето на Ватанабе и връзката му с Мидори.
Скрит текст:
Едно е сигурно, Ватанабе не умира, защото цялата книга се развива като реминисценция на преживяното от него като юноша, след кацането му в Германия 10 години по-късно.
Моето виждане е, че щом като Ватанабе накрая потърси Мидори и успя да се свърже с нея, то това символично означава че Ватанабе избира да потърси силата която да го върне към живот, след дългата обречена връзка с Наоко, която символизира смъртта и липсата на желание / възможност да се пребориш в живота.      

Също си мисля, че Мураками тук е разказал история от своя живот, която може и леко да е променена

# 422
Ще бъда оффтопик, извинете ме, но знам, че има доста фенове на Себастиан Бергман.

Видях, че издатество Ера предлагат новата книга с намалена цена - http://www.erabooks.net/?action=show_book&bid=712

# 423
В момента дочитам "Момиче измий си лицето " на Рейчъл Холис и паралелно с нея чета и Биографията на Стив Джобс /много ми харесва, ама понякога ми идва в повече и я оставям за кратко/

Последна редакция: ср, 27 мар 2019, 15:02 от Vili Ivanova 625377

# 424
Аз си напредвам с двете книги, които започнах - "Пръстът, който те сочи" (още съм на първата история, но съм прочела към 1/4 от книгата вече, за момента ми харесва, този период от историята на Англия ми е интересен) и "Мисия забрава" на Мария Дуеняс (тя ми върви по-бавно, макар че също ми е любопитна). Обаче ще започна и мисля да чета приоритетно и една сравнително малка книжка от венецуелската авторка Карина Сайнс Борго, която е излязла преди двайсетина дни - La hija de la española. Беше ми препоръчана, а и е доста актуална, доколкото разбирам.

Последна редакция: вт, 26 мар 2019, 18:48 от Cioccolata

# 425
  • Пловдив
Не съм писала от години във форума, много се е променил, така че моля предварително за извинение, ако с нещо не съм адекватна Flushed
Та, по темата Simple Smile В момента чета "Малки пожари навсякъде" на Селест Инг - някъде до половината на книгата съм и в момента ми е доста интересна: завъртени ситуации и отношения между героите, дремещи тайни, на път да бъдат разкрити, и доста породени размисли по теми, за които не се замисляме често, но които са основно съсредоточени върху отношенията между родители и деца. Има повечко печатни грешки, което малко ме изненадва и леко дразни, но не е болка за умиране Wink

# 426
  • España
Cioccolata, и аз съм набелязала La hija de la española, сподели мнение като я прочетеш.

# 427
В момента дочитам "Момиче измий си очите " на Рейчъл Холис и паралелно с нея чета и Биографията на Стив Джобс /много ми харесва, ама понякога ми идва в повече и я оставям за кратко/

Книгата не е ли "Момиче, измий си лицето"? newsm78

# 428
Бруха, ще споделя. Simple Smile

# 429
Прочетох "Писмо в бутилка от П" на Юси Адлер-Улсен. Беше ми интересно отново да съм с отдел Q. Историята отново беше на висота. Обичайно Карл и Асад се изявиха като каубои накрая. За мен това е единствената слабост на книгите, но най-вероятно е търсен action ефект.
Сега съм изправена пред мъчителен избор. Утре ще получа новата книга за Бергман, но някакси не ми се струва правилно да я започвам веднага след друг скандинавски трилър. Може би трябва да прочета нещо кратко, за да има  разграничаване между Мьорк, който ми е безкрайно симпатичен, и Себастиан, когото на моменти трудно понасям.

# 430
ston, аз определено предпочитам да не чета веднага една след друга еднотипните книги. Всъщност е пресилено да се каже, че скандинавските трилъри са еднотипни, но все пак си имат определени особености, които поставят в една група, затова предпочитам да ги разреждам с други книги.

А за Себастиан Бергман тези дни си мислех, че е аналог на д-р Хаус. Laughing

# 431
  • Пловдив
ston, аз определено предпочитам да не чета веднага една след друга еднотипните книги. Всъщност е пресилено да се каже, че скандинавските трилъри са еднотипни, но все пак си имат определени особености, които поставят в една група, затова предпочитам да ги разреждам с други книги.

Аз задължително редувам различни по стил книги, хем така разнообразявам, хем това ми дава възможност да оценя по-добре всяка книга, в противен случай бих ги сравнявала и това не би било в полза нито на мен, нито на книгите Relaxed

# 432
В момента дочитам "Момиче измий си очите " на Рейчъл Холис и паралелно с нея чета и Биографията на Стив Джобс /много ми харесва, ама понякога ми идва в повече и я оставям за кратко/

Книгата не е ли "Момиче, измий си лицето"? newsm78
О да хахахахаха а това момиче трябва да се наспи Grinning Grinning извинявам се !

# 433
  • София
По препоръка на наша съфорумка прочетох "Специални връзки" на Дъглас Кенеди. Определено в очите ми този роман е по-добър от злощастния "Мираж". Adamant, права беше, че моментът със съдебното дело в стил Джон Гришам ще ми допадне Simple Smile Още веднъж, мерси за препоръката!

Вчера пристигна "Жертвите, които правим" на скандинавския тандем Юрт и Русенфелт. Започнах я на момента Simple Smile.

# 434
  • София
Вчера пристигна "Жертвите, които правим" на скандинавския тандем Юрт и Русенфелт. Започнах я на момента Simple Smile.

И аз я почнах. Wink

Прочетох Normal people на Сали Руни, която предстои да бъде издадена от Еднорог и  която в момента е хит. Хареса ми на мен, но не смея смело твърде да я препоръчвам, тъй като е много особена книга. Ще ми е любопитно как ще се възприеме от българските читатели.

Общи условия

Активация на акаунт