В момента чета... 60

• 77 826
  • 752
  •   1
Отговори
# 450
Снощи до никое време стоях, за да си довърша "Жертвите, които правим", много ми хареса, оценка 4.5 от 5.
Ще сложа остатъка от мнението си в скрит текст, въпреки че като цяло не разкривам сюжета:

Поръчах я! Нямам търпение!

# 451
Започнах "Стопанката на Господ"
от Розмари Де Мео. Харесва ми и трудно я оставям.

# 452
Ох, аз първо прочетох "Стоножката на Господ" и в първия момент си помислих "Я! Ама и такава книга ли има вече?" Smile

# 453
Аз минавам само да изкажа възхищението си от книгите на Колийн Хувър. Не, че съм срещала лошо мнение за нея, но съм много, много очарована. Бръкнаха ми в душичката. Засега съм чела само две - Най-доброто в мен и Жестока любов, но докато не прочета и останалите няма да се успокоя. "Най-доброто в мен" вече е в годишната ми класация, макар до края на годината да има още доста време. "Жестока любов" също не ѝ отстъпва много.

# 454
Аз също много харесвам К. Хувър като автор , а "Най-доброто в мен " е невероятна книга Simple Smile

Напоследък прочетох няколко любовни романа - поредицата на В.Кийланд - ММА боец , не е нищо особено , но пък историите се оказаха интересни и се четат бързо.
Прочетох и "Първият гроб от дясно " на Даринда Джоун ,очаквайки малко повече ,но и тази книга става за убиване на времето.
Сега се завръщам на крими вълната и съм подхванала "Намисли си число" на Джон Вердън - знам ,че има няколко издадени книги на автора у нас и те са част от поредица , така че ще видим как ще ми потръгне . За сега започна интересно  и  стила на автора е много приятен.

# 455
Започнах "Стопанката на Господ"
от Розмари Де Мео. Харесва ми и трудно я оставям.
Страхотна е. И аз сега я чета Simple Smile

# 456
Преполових "Аз, Вещицата" ("A discovery of witches") на Дебора Харкнес, и нямам търпение да си купя и другите две книги от трилогията.
По принцип никога не съм харесвала книги и филми за вампири и вещици. За мен те са в категорията - развлечение за тийнейджъри. Но тази книга ме грабна с интересните образи и история на Даяна и Матю.  Връзката им е толкова многопластова, че нямам търпение да видя накъде ще ги заведе.
Авторката много умело преплита история, магия, приключение, загадка, любов и конфликт.
Ако някой знае други подобни книги, ще съм благодарна да ги сподели. 

# 457
  • София
Аз пък се зарибих за сериала, само за няколко дни изгледах всички серии. Трябва да погледна и книгите, щом ги препоръчвате Simple Smile

# 458
Аз пък се зарибих за сериала, само за няколко дни изгледах всички серии. Трябва да погледна и книгите, щом ги препоръчвате Simple Smile

Аз първо мисля да изчета книгите и после да гледам сериала. Но погледнах актьорите и героят на Матю изобщо не ми се връзва като визия с това, което си представям, според описанието му в книгите. В книгите Матю е мистичен, опасен, снажен красавец, изглеждащ на около 33. А актьорът, който го играе, ми е доста сладникав и неособено красив, клонящ към 40-те. Но дано поне историята да са я направили добре.

# 459
Прочетох La hija de la española на Карина Сайнс Борго (видях, че заглавието на английски е It Would Be Night in Caracas, макар че е напълно възможно да се промени, докато преводът излезе - очакваната дата за издаване е 15 октомври тази година). Ами, наистина книгата е разтърсваща. Четох в Гудрийдс, че я описват като наподобяваща антиутопия - с тази разлика, че описва не някакво възможно бъдеще, а реалността в Каракас. А тази реалност е ужасяваща, аз въобще нямах представа, че положението във Венецуела в момента е като в най-страшната диктатура, с всичко, което това предполага - глад и мизерия, включително липса на елементарни лекарства, полицейски терор, изчезвания и убийства на неудобни за властта хора. Всичко това е видяно през личната история на Аделайда Фалкон - 38-годишна филоложка, която работи като редакторка.
Скрит текст:
Току-що е погребала майка си. Веднъж, когато се връща вкъщи, намира апартамента си окупиран от шайка черноборсаджийки. Естествено, отказват да я пуснат да влезе. Тя решава да се приюти при съседката, вратата е отворена, влиза и я намира мъртва. Скрива се там и постепенно в ума й се оформя планът да си присвои самоличността на съседката, която по рождение е испанка и се е подготвяла да замине за Испания, преди внезапно да почине. Историята на героинята се преплита с разкази за Венецуела, за детството на Аделайда. Тя обича родината си, болно й е, че така са се развили нещата и че е принудена да замине, и то по такъв начин - чрез кражба на самоличност. Мъчно й е, че Венецуела е дала дом и хляб на много европейци през ХХ век, но през ХХІ-и техните деца са принудени да бягат, защото положението е станало нетърпимо.
Историята е разказана с доста подробности, буквално те хваща страх. Но в същото време се усеща и очарованието на Латинска Америка, въпреки че не може да се говори точно за магически реализъм.

Последна редакция: пн, 01 апр 2019, 16:10 от Cioccolata

# 460
Прочетох "Дете 44". Хареса ми много, ще потърся и другите две книги.

Продължавам с "Жертвите, които правим" на ЮиР.

# 461
  • София
Прочетох "Глад" на Алма Катсу. Романът е изненадващо добър и го прочетох с огромно удоволствие. На много места го сравняват с "Ужас" на Дан Симънс, но там зациклих след стотина страници, докато тази книга не можах да оставя.

# 462
  • España
Cioccolata, благодаря за мнението. Слагам я веднага в списъка за купуване за Денят на книгата, правят отстъпки книжарниците тогава.

# 463
  • София
Прочетох " Teбеширеният човек", но не се впечатлих особено, очаквах повече някак си.

Сега чета " Maлкото кафене в Копенхаген". Харесва ми стилът на авторката, бързо ми върви.

# 464
  • София
Мъжът от Константинопол на Жозе Родригеш душ Сантуш, много приятна за четене книга.

Общи условия

Активация на акаунт