В момента чета... 60

• 77 838
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
  • Mostly in my mind
Моля, като прочетете ЮиР не споделяйте дали има отворен край. Blush

# 436
  • София
Ще внимавам да не изпортя финала, че е много гадно! Но всъщност това нямаше ли да е последна книга от поредицата? Някой има ли спомен, преди време май го коментирахме, но може и да бъркам.

# 437
По препоръка на наша съфорумка прочетох "Специални връзки" на Дъглас Кенеди. Определено в очите ми този роман е по-добър от злощастния "Мираж". Adamant, права беше, че моментът със съдебното дело в стил Джон Гришам ще ми допадне Simple Smile Още веднъж, мерси за препоръката!
Делото и на мене ми хареса единствено от книгата.
Скрит текст:
Частта с депресията обаче ми дойде в повече, но вероятно проблема е при мен, че не мога да разбера подобен ... феномен.

# 438
Вчера пристигна "Жертвите, които правим" на скандинавския тандем Юрт и Русенфелт. Започнах я на момента Simple Smile.
И аз я почнах. Wink

Ама има ли я вече!? Супер!
Отзиви?

# 439
  • София
evencee,
Скрит текст:
Не е в теб, на мен също моментите с депресията след раждането не ми допаднаха. И то не защото не мога да си представя, че подобен проблем съществува, а просто сякаш ми стоеше преекспонирано, не знам как да се изразя... Като цяло и в другия роман на Кенеди, който четох, образите на героите ми бяха малко странни, нереални едни такива.

Ско, би трябвало да е по книжарниците. От стотината прочетени страници до момента съм доволна.

# 440
И аз я взех днес. Дочитам "Дете 44" и я започвам, нямам търпение!

# 441
  • София
А пък аз, като я потърсих (6-тата книга на Ю и Р), установих, че не съм прочела 5-тата. Flushed

# 442
  • София
Ще внимавам да не изпортя финала, че е много гадно! Но всъщност това нямаше ли да е последна книга от поредицата? Някой има ли спомен, преди време май го коментирахме, но може и да бъркам.

Даже предишната щеше да е последна, но прочетох някъде, че и тази, която сега четем няма да е последна (независимо дали й е отворен края).

# 443
Надявам се,  "Жертвите, които правим" да е последна от поредицата, въпреки че много харесвам как пишат Юрт и Русенфелт и искам да чета още техни книги. Да измислят нови герои и дано да са решили окончателно какво да правят с тези, ще ги избиват ли, ще живеят во веки  веков щастливо ли, каквото и да е, но хич не искам да чакам отново за следващата доза година или две.
Ще я подкарам довечера и аз. Един ден почивка от трилъри ми стига. Няма как да издържа да я гледам да стои на шкафа   и да не я прочета.

# 444
"Стопанката на господ "ми допадна много .Препоръчайте ми интересна книга ,или дайте мнение за"Живот назаем"Ремарк или по-добре Елиф Шафак "Майстора на купола","трите дъщери на Ева"

Последна редакция: пт, 29 мар 2019, 09:24 от Nova1234

# 445
  • Mostly in my mind
Издателството леко загатнаха сякаш в коментар под книгата, че Себастиян може повече...или нещо подобно беше. Т.е. че вероятно няма да е последната.

# 446
  • София
Снощи до никое време стоях, за да си довърша "Жертвите, които правим", много ми хареса, оценка 4.5 от 5.
Ще сложа остатъка от мнението си в скрит текст, въпреки че като цяло не разкривам сюжета:

Скрит текст:
От една страна поредицата е страхотна, от друга - започвам да се чувствам малко като в сапунен сериал. Юрт и Русенфелт ще се превърнат в Джорд Мартин на сканди трилърите Smiling Imp - четем, чакаме, четем, чакаме..., но им признавам, че са по-бързи.
Категорично си мисля, че това не е последната книга от поредицата. Тук отново имаме престъпление, но също така продължава да върви и линията с лични истории между главните герои.

# 447
Аз отметнах около стотина страници снощи от Бергман и сие. Да, и на мен малко ми заприличва на "Дързост и красота" в крими вариант, но пък много хубаво пишат ЮиР, не мога да им отрека. Удоволствие ми е да ги чета, и криминалните истории си ги бива, и психология, и героите са реални и добре изградени, независимо, че в тази поредица няма ни един, който да ми легне на сърцето и да го харесам истински. В реалния живот всъщност също е така, всички си имаме и недостатъци.

# 448
  • София
О, да, специално в този роман криминалната история е добра, хубаво са я направили. В интерес на истината като стил една идея повече ми допада Юси Адрел Улсен, намирам го за по-умел писател.

# 449
  • София
На мен Юрт и Русенфелт ми харесват в пъти повече от Улсен. За радост съм прочела само 50-ина страници от книгата, имам още много да й се наслаждавам.

Общи условия

Активация на акаунт