В момента чета... 60

• 77 437
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте ,
в момента чета "Не дърпай дявола за опашката" на вече любимия ми Джон Вердън (това е третата книга от поредицата). Отново интересен случай за разплитане от преди 10 години , поредица от странни събития и съвпадения и разбира се Дейв Гърни ,който с помощта на Мадлин и Хардуик ще разкрие убиеца. Нямам търпение да стигна до финала .
Събудихте любопитството ми с този Саймън Бекет. Заглеждала съм книгите му , но само до там . Може "да го пробвам" в скоро време.
Чета и още една книга (по принцип много рядко го правя) Вила в Сицилия на Розана ЛейПризнавам си ,че ме привлече корицата , но и самата книга за сега е прекрасна.Book

# 631
  • София
О, пробвай го, Paris love, книгите му не са по-лоши от тези на Джон Вердън (да не кажа, че някои са ми били по-интересни).

# 632
Довърших Да убиеш присмехулник. Доволна съм. Имах една огромна пауза в четенето й, но сякаш сега й дойде времето и я дочетох за две-три вечери. По натам ще прочета продължението й. Ако някой го е чел може ли да каже дали в него главните действащи лица са вече порасналите деца на Атикус? Thinking
Продължавам с Куджо и започвам успоредно с нея Аз още броя дните ( след толкова хвалене от различни хора и усърдно мрънкане от страна на майка ми я започвам с големиии очаквания )Nerd

# 633
Започнах La buena reputación на Игнасио Мартинес де Писон. Засега ми е интересна - семейна сага за едно еврейско семейство. Много харесах Derecho natural на същия автор, затова сега реших, докато си преглеждах книгите, че тази ми е най-любопитна в момента. Живот и здраве, следващата испанска вероятно ще бъде Sabotaje - третата част за Фалко.

# 634
  • София
Джон Вердън и аз много го харесвам. Дръпнах си книгите на Саймън Бекет от Читанка и  ще го чета в скоро време Simple Smile
В момента съм на  "Алеята на светулките" на Кристин Хана - увлекателна и динамична е и се чете бързо. Преди това прочетох "Чудноватия дом" на Агата Кристи - любима авторка от ученическите ми години, с която от време на време ми се приисква пак да се срещам. Прочетох и "Другият" на Кинг - като цяло ми хареса, но нещо не ми достигна да ѝ дам 5 звезди.

# 635
  • Edinburgh-UK
Започнах "Крадецът на книги"вече съм до 150 страница и едва ми върви. Въобще не ми допада това, че има думи които от немски не са преведени на бг език ,но ще я допрочета дано стане по-интересна.

# 636
Довърших Да убиеш присмехулник. Доволна съм. Имах една огромна пауза в четенето й, но сякаш сега й дойде времето и я дочетох за две-три вечери.

Аз съм още в паузата. От няколко години таман. Satisfied

# 637
  • Mostly in my mind
Свърших с "Жертвите, които правим". Давам й 2,5/5. Това е книгата, която най-малко ми хареса от цялата поредица. Случаят, който разглеждаха, нещо не беше както трябва-не добре измислен, не добре разказан, не знам. Имаше няколко момента, които бяха ей така  ни в клин, ни в ръкав. Ох, много ми е трудно да говоря без спойлери.  Joy Ваня става досадна с нейната постоянна неприязън към Себастиян, то от нея друго не очакваме. Но краят беше добър!
Чудя се с какво да продължа. "Другият", "Убийството е всичко", "Убийството на командора". Изборът е труден. Blush

# 638
  • Пловдив
Аз започнах Другият. Засега много ми харесва. Една идея по-разтеглена ми е, но пък това си е стил Кинг Simple Smile

# 639
И аз съм на Другият. Малко мудничко ми върви, при все че успява да ме приспи от два дни, а вече съм към средата. Интересна е, но ми липсва динамика.

# 640
Аз чета новата книга на Юси - "Белязаната жена". Чуден, както винаги!

# 641
  • Belgium
Лолита, много съм съгласна за "Жертвите, които правим". По-смотан криминален случай в поредицата не бях чела. Даже най-вероятно ще си смъкна оценката на книгата в ГР Simple Smile

Аз съм на вълна митове и легенди, чета "Героят с хиляди лица" Джоузеф Кембъл - нехудожествена книга, посветена на сравнителна митология и как възникват архетипите в различните човешки култури. Добре написана и подробна, но върви бавно, защото е пълна с информация. Заедно с нея си чета Mythos: Greek Myths Retold на Стивън Фрай. Тя пък върви много приятно и бързо, въпреки че знам доста за гръцката митология пак има някои детайли, които са ми интересни. Например за майката на Атина Палада. Доволна съм.

# 642
подхванах три книжки на Олга Малаховска за родители, интересно изглеждат.

# 643
  • Mostly in my mind
Лу, аз четох тук ревюто ти наскоро, бях някъде по средата на книгата и мнението ми беше същото, като твоето. Накрая се затвърди. После се учудих като видях, че си сложила 4 ☆ в Гудрийдс.  Simple Smile)
Аз ще продължа с Хоровиц в крайна сметка. Викам да си оправя вкуса с едно качествено убийство. Поне за такова съм се настроила, а и съдейки по коментарите.  Sunglasses И по това ревю. Чудесно, а снимката трепач. https://bookadventureclub.blogspot.com/2019/05/blog-post.html?m=1

# 644
  • Belgium
Лолита, от чиста носталгия ги сложих тия звезди, хахах
Ще ги смъкна на 3.

Хоровиц винаги е добър избор Simple Smile И аз много харесвам BookAdventureClub и следя ревютата им.

Общи условия

Активация на акаунт