В момента чета... 60

• 77 465
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Аз приключих с поредната част от поредицата за Себастиан Бергман - Хората,които не го заслужаваха. Хареса ми. Динамична,както и останалите части. Завършекът отново е много интересен, типично в стила на поредицата.

# 616
В момента чета "Копелето на Истанбул" от Елиф Шафак.
Като цяло харесвам как пише Шафак, но мисля следващата да е нещо от групата на философията или психологията. Малко да разнообразя..😄

# 617
Честит празник! Simple Smile

Прочетох "Убийства в Манхам" на новия ми любимец Саймън Бекет - 5*/5*
Класически английски криминален роман, с типичната английска атмосфера! Макар че доста рано заподозрях как стоят нещата, съм много доволна , че го прочетох. Освен готиния сюжет, научих много интересни неща и научни факти, които няма да споделя, защото едва ли ще са по вкуса на някои по-фини и романтично настроени души Grinning
Както и да е, достави ми истинско удоволствие и го препоръчвам на любителите на жанра, които като мен, поради някаква причина или безпричинно, са го подминали Simple Smile

# 618
„Огнената диря” на Саймън Бекет също е много интересна. От „Гробовни тайни” останах разочарована, историята с нищо не ме впечатли. Дочетох я по скоро на инат, отколкото от интерес.
В момента се наслаждавам на книгата „Зовът на костите” Долорес Редондо.

# 619
  • Пловдив

Приключих Красиви момичета на Карин Слотър
Жестока, брутална, отвъд всякакви човешки и морални норми.
Извратеност покрита в човешка плът и нормален живот.
Може ли жестокостта да възбужда, може ли кръв, фекалии и абсолютен садизъм да поддържа нормалния ти живот?!? 
Раждаш се изрод или ставаш такъв, психопатията по родственост ли се предава или я получаваш в един слънчев ден докато си пиеш кафето...
Интелигентността и професионализмът качества или наказание ли са, ако си съвършения сериен изнаслвач и убиец?!?
Горещо препоръчвам на всичкш почитатели на жанра.

# 620
Миж, на Бекет книгите пак с един и същ главен герой ли бяха? Върти ми се в главата пак нещо за поредица. Ама и те станаха много, взех да им губя дирите.
Имам я на четеца, ще я придвижа напред в списъка за четене, щом я хвалиш.

# 621
Да, Стон , поредицата е за Дейвид Хънтър, който не е пропаднал детектив , ами лекар, пак с минало (разбира се Simple Smile )

# 622
  • Mediterraneo
Където злото властва на Йорген Бреке чета в момента. Трудно се навързват нещата като че ли, но съм сигурна, че нататък ще стане много интересна! Достатъчно брутална е и в първите си 20%, тръпна какво има още да прочета!

# 623
Тарталета, сподели дали електронното издание е бъкано с грешки, че преди години някой се беше оплакал от хартиеното такова и издателство Изида го отнесоха.

# 624
  • София
Балки, в тази книга правописните грешки бяха нищо в сравнение с потресаващите превод и редакция. "Корпус херметикум" - древен ръкопис, сборник съчинения - беше преведен под линия като херметичен корпус Flushed.

Саймън Бекет и неговият Дейвид Хънтър и аз бих препоръчала на феновете на жанра. Четох книгите малко разбъркано, не ми беше проблем, но ако можете, следвайте ги хронологично.

# 625
Книгите за доктор Дейвид Хънтър на Саймън Бекет са в следния ред:
1. Убийства в Манхам
2. Огнената диря
3. Шепотът на мъртвите
4. Гробовни тайни
5. Мъртви води

# 626
  • София
Свърших с " Прокоба" на Лекберг. Много ми харесва стила и, обаче в крайна сметка на финала бях леко разочарована, защото познах почти всичко доста преди края:
Скрит текст:
Бях убедена, че Дан и Ана ще се съберат, както и че Розмари ще зареже/измами Мелберг. За Лаш още преди средата ми се породиха съмненията, само не бях отгатнала, че Хана му е сестра.

Ще продъжа с поредицата все пак, но няма да е веднага.

Започнах " Ваканция от брака" на Мариан Кийс. Предната нейна книга, която четох много ми хареса и се надявам и сега да е така.

# 627
  • София
Прочетох "Убийството е всичко" на Антъни Хоровиц, много ми хареса (с много малки забележки) - 4* / 5, и затова няколко дни по късно вече чета и втората книга от поредицата за Хоторн. Wink

Успоредно чета и "Дъщерята на художника" на Глория Голдрич за Ида Шагал. Ходих преди 2-3 години на една добре структурирана изложба на Шагал, откъдето в голяма степен, освен че се запознах с творчеството му, разбрах и много неща за живота и възгледите му. Но независимо от това, книгата ми е интересна. Харесва ми начина на поднасяне на историята, поне на тоя етап. Ще пиша дали това се е запазило като я прочета.

# 628
Мери Шели- " Франкенщайн" 😊

# 629
  • Mediterraneo
Тарталета, сподели дали електронното издание е бъкано с грешки, че преди години някой се беше оплакал от хартиеното такова и издателство Изида го отнесоха.

Не е бъкано с грешки, поне докъдето съм стигнала в момента.

Общи условия

Активация на акаунт