В момента чета... 60

• 77 468
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
Онзи ден тръгнах на мини екскурзия с влак и за часовете, в които щях да пътувам реших да си взема книга, която от много време отлагам - "Забравените" от Дейвид Балдачи. 450 стр. е и от тях прочетох 350 само него ден, а другите си ги оставих за снощи. Много увлекателно четиво, което препоръчвам.

# 601
"Забравените" от Дейвид Балдачи. 450 стр. е и от тях прочетох 350 само него ден, а другите си ги оставих за снощи. Много увлекателно четиво, което препоръчвам.
Цитат
Джон дори не подозира, че в предстоящата битка на живот и смърт ще намери съюзник с почти свръхестествени способности. Един човек на честта, готов на саможертва. Един българин.
Дано си струва. Grinning Отбелязах я за четене, някак съм я пропуснала тази на Балдачи.

# 602
Точно така - оказва се, че единия от главните герои е българин. Това се подразбира към края на книгата - към 370 стр. Grinning

# 603
Аз официално зарязах писанията на сър Видиядхар Сураджпрасад Найпол Grinning и започнах "Убийства в Манхам" на Саймън Бекет. Ами съвсем друга бира. Усещам, че много ще си допаднем с този писател Simple Smile

# 604
  • España
Прочетох последната излязла книга за Себастиан Бергман, както винаги краят ме остави в нетърпеливо очакване на следващата. В един момент си помислих, че
Скрит текст:
този път ще успее да задържи ципа на панталоните затворен, но не успя
Започнах новата книга на Самюел Бьорк, в началото съм все още и  ми е много интересна.

# 605
Прочетох "Ева" (втората част от поредицата за Фалко) и ми хареса много повече от първата. Не знам, може първата да съм я чела в грешен момент, но помня, че от една страна оцених писателския талант на Перес-Реверте, обаче от друга страна самата история, а някак и героите не ми допаднаха. Да, но сега, във втората част, впечатленията ми бяха коренно различни, и то от самото начало на книгата. И историята ми беше по-интересна, и видях повече хумор в текста, и героите тук са ми по-симпатични и интересни - или по-точно Фалко и Пакито Араня (който може да е преведен и по някакъв друг начин на български, примерно Пакито Паяка, зависи каква е историята на името, а това може да е било споменато в първата книга, но ако е така, съм забравила подробностите), Адмирала. Уви, Ева ми е все така антипатична. Laughing Но ако след първата част не бях въобще сигурна дали ще поискам да чета нататък, сега, след втората, съм убедена, че искам да прочета и третата книга. Simple Smile

Сега започнах една нехудожествена книга, която е озаглавена Lies My Doctor Told Me, авторът е един американски лекар (д-р Кен Бери) и разглежда най-популярните митове в медицината, като например че пшеницата и зърнените храни са полезни или че ТСХ е единственият и определящ показател за диагностициране и лечение на хипотиреоидизъм. Попрегледах я, преди да започна да чета, и изглежда простичко и конкретно написана, а в предговора авторът казва, че е насочена и към лекарите, и към пациентите. Не вярвам да открия много нова информация вътре, поне не по повечето засегнати теми, но мисля, че ще ми бъде интересно да прочета гледната точка на този лекар.

# 606
  • Belgium
Прочетох новата автобиография на сър Ричард Брансън, наречена "Как открих наивността си". Пак е интересна и пълна със забавни случки, но е доста по-повърхностна от първата му автобиография, благодарение на която се запалих по четенето на този тип книги. Другото леко досано нещо вътре е упоритият name-dropping или на български често и нарочно споменаване на имената на известни личности от различни браншове в стил "вижте-ме-кого-познавам". За бизнесмен и филантроп от ранга на Брансън това е смешно. Извън тези слабости в книгата има крайно любопитни случки от най-различни сектори на хилядите компании на Брансън, главата за Брекзит е много интересна, както и разказа за срещите му с Обама.

Изчетох и "Жертвите, които правим", най-новите приключения на забавния изрод Себастиан Бергман, обаче за разлика от повечето фенове на Юрт и Русенфелт, аз съм разочарована от тази книга. Честно казано очаквах много повече. Поредицата започва да се изтърква. Отношенията между героите, които в началото ми бяха най-интересни, тук вече заприличват на 868 сезон на "Дързост и красота". Самият криминален случай също не ми допадна в такава степен, каквато очаквам от Юрт и Русенфелт. Прекалено изсмукан от пръстите, а целта на престъпника
Скрит текст:
видите ли жертвите да забременят след изнасилване е пълна глупост в днешно време. Все едно всяка една изнасилена жена няма да вземе моментално противозачатъчно.

Ако не приключат поредицата в следващата книга ще прецакат целия хубав замисъл и набраната дотук инерция. Дано поставят точка с чест и достойнство.

В момента чета "Автобиография на един труп" на Сигизмунд Кржижановски и съм меко казано в екстаз от пълен кеф. Няма такава фраза просто, а метафизичните му сюжети, които яко влизат под пластовете на ежедневието, са просто прекрасни. Ще гледам да напиша по-дълъг текст из публичното пространство, посветен на този автор, защото заслужава Heart

Cioccolata, изненадваш ме с този отзив за "Ева", помня че "Фалко" не ти беше допаднал особено Simple Smile Тя тази поредица си е Реверте Light, както я наричаме на шега дългогодишните му фенове. Тънички книжки с повечко екшън и по-малко философия, които пише между по-големите си романи и са нарочно лесносмилаемо поднесени за по-широка публика. Парадоксално в България читателите продължават да си предпочитат по-обемните му книги, което може само да ме радва Simple Smile

Последна редакция: сб, 04 май 2019, 10:38 от Лу

# 607
Ако "Кралицата на Юга" е от големите, тя също не ми хареса много-много. Simple Smile Но съм планирала и други негови. Само че най-напред мисля да "изчистя" третата част на "Фалко", докато втората ми е още прясна.

# 608
  • Belgium
Ами "Кралицата на Юга" си му стои в съвсем отделна графа. Абсолютно нетипична за него книга Simple Smile

"Големите" му са примерно "Тангото на старата гвардия", "Добри мъже", "Деветата порта", "Обсадата" и т.н.

# 609
О, "Тангото" е супер. Simple Smile Планирам и "Добри мъже", и "Деветата порта".

# 610
  • Belgium
На мен Тангото ми е наааай-любимата книга на Реверте евър Simple Smile

Подозирам, че "Добри мъже" ще ти хареса повече от "Деветата порта". Ще кажеш като стигнеш до тях.

# 611
Здравейте!Прочетох Гръцко кафе на К.Хапсали.Като цяло ми хареса книгата,но на моменти се обърквах с толкова много герои .Сега започнах Полет над кукувиче гнездо - Кен Киси.

# 612
Искрено завиждам за "Полет над кукувиче гнездо". Понякога се изкушава да я препрочита, но се спирам, знам, че магията няма да е същата като при първия прочит преди 30 години. Още помня обаче цели абзаци от нея.
Започнах " Лятото на страха". Обещаващо начало, любимите ми 60-те.

# 613
  • Пловдив

Приключих с Павилион за жени на Пърл Бък
Книгата на места върви много мудно, трудно смилаема поради твърде различният начин на живот на едно семейство-общност от нас. След средата се раздвижват нещата и тук главната героиня осъзнава, че животът не е черно-бял, а е изпълнен с нюанси.
Не е книга, която да препоръчаш с лекота.

# 614
Искрено завиждам за "Полет над кукувиче гнездо". Понякога се изкушава да я препрочита, но се спирам, знам, че магията няма да е същата като при първия прочит преди 30 години. Още помня обаче цели абзаци от нея.
Започнах " Лятото на страха". Обещаващо начало, любимите ми 60-те.
И на мен ми е любимо кукувичето гнездо,така силно ми въздейства,плаках на края.
Приготвих си всички книги на Дафни дьо Мюрие,но да видим кога ще им дойде реда....списъкът и купчинките се увеличават:)

Общи условия

Активация на акаунт