OКТОМВРИйски мами 2019

• 36 332
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Аз съм на 23 години, от Бургас, първа бременност.

# 121
Аз съм на 36г и това ми е втора бременност и аз не знам дали ще се водя рискова или не. Все още знаем само аз и ММ. Мисля да поизчакаме поне до 10 г.с. преди да споделя на близки  приятели.

# 122
  • София
Аз съм казала на 2-3 близки приятелки вкл. сестра ми.

Момичета, имам някакво бяло течение воднисто. Нищо повече. Не е инфекция. Няма сърбежи, парене и т.н. Не е кръв, не е и зацапване. Идея си нямам какво е?

# 123
Здравейте!
Включвам се и аз с термин изчислен от мен самата 02.10. Бях на преглед на 05.02 в 5 г.с. и 6 дни - видя се само плоден сак с жълтъчно мехурче, а доктора ми показа струпването на клетки в дъното и видя пулсации (все още не е сърцето, тъй като е малко още и не се вижда ембрион). Прегледа ми беше с първо през корема, а после с вагинален, тъй като така се вижда по-добре. Изписа ми Утрогестан и но-шпа особено преди пътувания. Утрогестана ми бе изписан, тъй като съм след лапароскопска операция. Забременях на 3-ти месец след операцията след целенасочени опити и лоша спермограма - моргология 0.25, заради което призива ми е да не се губи кураж и надежда никога. Лекаря и моя позната акушерка са против витамините, а на принципа да се доставят с разнообразно хранене. Симптомите са ми - пораснали гърди (в началото болезнени), много подут корем (иначе съм 48 кг.), а от 04.02 съм с леко неразположение и гадене, но без повръщане, но и това е променливо.
Като съвет от по-умни от мен хора - почивайте повече, не стойте дълго време сгънати и наведени, не тичайте и се хранете на често по малко, гледайте да нямате запек и да не се напъвате.
Успех на всички и да се задържат на топло малките ни точици, развивайки се до прекрасни бебоци.

Аз съм казала на 2-3 близки приятелки вкл. сестра ми.
Момичета, имам някакво бяло течение воднисто. Нищо повече. Не е инфекция. Няма сърбежи, парене и т.н. Не е кръв, не е и зацапване. Идея си нямам какво е?

Здравей!
И аз имам такова бяло воднисто течение (по няколко капки през деня вурху бельото), което мисля, че е нормално - организма си има защитни механизми да предотвати инфекция към бебето. Въпреки всичко при последващи прегледи ще изискам микробиология.
По отношение на казването - въпрос на личен избор. Аз съм казала на хора, които бяха съпричастни по време на операцията и сега им дължах позитивна емоция, а и са хора от които получих позитивна енергия Simple Smile

Последна редакция: сб, 09 фев 2019, 19:48 от bubanka

# 124
Момичета, аз забравих да попитам лекарката дали да пия фолиева киселина. Вие как мислите ?

# 125
  • София
Започни да пиеш. Аз пия още преди забременяването. Сега е много важна.

# 126
Габриела, започвай фолиевата киселина 👍👍

doniolx, при кого смяташ да се следиш в Бургас?

Добре дошли на новите момичета, успешна бременност!

# 127
Много е важна фолиевата киселина.
При предишната ми бременност започнах да я пия още когато стсртирахме с опитите. Сега стана случайно, но след теста веднага си взех и я започнах.
Казах на двете ми най-близки приятелки, и искам да ми излезне едно изследване в понеделник, ако всичко е наред, ще кажа на майка ми.

# 128
Момичета, аз забравих да попитам лекарката дали да пия фолиева киселина. Вие как мислите ?
Почвай фолиева, както са казали другите момичета. Съвет: по-добре е да си вземете мета фолиева киселина, защото се усвоява/преработва по-лесно. Другата отганизма сам трябва да я метилира. Аз лично пия фолива от миналата година мсй месец, а има изследвсние, които казват, че нещата с още по-добре, когато и таткото е пил преди забременяването.
Да добавя - на почти 36 г., първа бременност.

# 129
Здравейте на всички! Това ми е първа бременност. Нашите опити са от 1г и 1м. и е много желаноо. Ярко положителния тест видях на 02.02 с 2 дни закъснение и видяно сакче 0,51мм. При мен ову. ми е наред и цикълът ми е като часовник, но все пак си го чаках най-спокойно...ние сме с установен мъжки фактор Олигоастенотератозооспермия с 3% Крюгер и се готвехме тъкмо за консултации в клиники и кандидатстване
по фонда за асистирана  репродукция. Ходили сме при уролози и андролози и нямаме установена причина за това заключение, всички ни съветваха и казваха  да си опитваме и щяло да  стане, били сме млади и т.н / аз съм на 23 той на27г./. През това време ММ започна да пие много добавки и чайове за подпомагане на спермитата...ии явно по Божа Воля се случи чудото. Сега съм в 5г.с +1 ден и съм под голямо напрежение и чудене все още това дали наистина се случва. Молим се всеки ден всичко да бъде наред.

# 130
Габриела, започвай фолиевата киселина 👍👍

doniolx, при кого смяташ да се следиш в Бургас?

Добре дошли на новите момичета, успешна бременност!

Мисля при доктор Горанов. Преди 2 години той ме оперира по спешност и от тогава ходя само при него. Вдъхва ми доверие.

# 131
  • Германия
Ние не сме казали още на никой, ще изчакаме прегледа. В работата също трябва да кажа, но ми е малко притеснено и ще отлагам колкото мога

# 132
Здравейте, аз съм на 31г. от София и ми е първа бременност. Септември 2017г. имам една биохимична, която не броя за бременност. Имах покачване на чхг с положителни тестове и на 10-ти ден ми дойде МЦ и се изчистих. Подновихме опитите преди 7-8месеца. Преди 3месеца се обърнахме към репродуктивен специалист в “Малинов”. Леко влошена спермограма, изписаха “Профертил”. Проследиха ми  една овулация и се оказа, че задържам фоликули. На следващия месец стимулираха ову-то с Фемара и биха Хориомон и се надявах по Коледа да стане чудо, но не. Януари го бях отписала, трябваше да изчакам да мине цикъла и да ми правят изследване за проходимост на тръбите, но не стигнахме до там🤗 Единствено за да не пропускаме овулацията отново ми биха Хориомон и взе, че стана. Точно, когато се бях обезверила и направих тест без никакви очаквания, той се оказа положителен. 🥳
Мъжът ми е по-суеверен и предвид случилото се преди време е против да казваме, но споделихме с най-най-близките.
7г.с съм, във Вторник имам час да видим пулс, надявам се! 😝
Успех на всички! Ииии нека споделяме емоциите си заедно 😊

# 133
Увеличавам състава на момичетата от Бургас! На 24г. съм. Сега ще ходя при д-р Георгиоски в понеделник, страшно доволна съм от него, но за всеки случай се записах и при д-р Кироваков последващата седмица. Държа да чуя винаги и второ мнение. Надявам се всичко да е наред!

# 134
И аз да кажа- на 32 години съм, от Варна. Втора бременност ми е. Няма ли други от Варна, предния път бяхме такава бойна дружина, сега като гледам Бургас бие.

Общи условия

Активация на акаунт