OКТОМВРИйски мами 2019

• 36 340
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте прекрасни бъдещи мами!
Снощи разбрах , че съм бременна, всичко дойде толкова неочаквано , че още самата аз не мога да го осъзная ..
С мъжа ми правехме опити от 01.01.19! , а на 27.02.189 вече съм бременна.
Бъдещи мами , моля ви! Моля ви! Дайте ми съвет , къда да бъде проследена бременноста ми в София , препоръчайте ми болница , в която да родя в София .. сега какво следва? Какво да направя първо ? ..Толкова се вълнувам! Heart

Здравей и честито!
Simple Smile
Аз съм изключително доволна от д-р Емилия Пантева. Преглежда в кабинета си на ул. Георги Бенковски и работи с НЗОК. За съжаление тя не изражда, но за проследяване на бременност е много добър специалист. Дано съм ти била от полза!

Лека бременност!

Здравей, прочетох и аз доста добри коментари за д-п Пантева. Аз сега съм в 9 седмица и се чудя дали другата седмица мога да се запиша вече при нея или е още рано? не съм си взела направление от личния лекар все още.
Предвид работата ми обаче ,ще искам и болничен да си взема за повече месеци. Д-р Пантева издава ли такива? Благодаря предварително.

# 541
Здравейте, момичета! На 28г. съм от гр. Силистра. От около седмица наблюдавам темичката ви и вече се престраших да се включа. Много тихо и с голяма надежда ви споделям, че май ще съм с термин на 24.10 според приложението и 26.10, според доктора ,при който ходих днес. Това малко чудо е дълго чакано, 1г е работено усърдно за случването му. След 1 лапароскопия и 1 инжекция хориомон и няколко месечен прием на инофолик и сиофор,  както и дуфастон абсолютно всеки месец. Днес установиха, че съм 5г.с и 5д., видя се само сакче, лекаря каза, че е обнадежден, че започва струпване на клетки и до 10тина дни ще се види и ембрионче.  Днес отидох на лекар, защото от 2 дни придърпването ниско долу в корема спря и гърдите ми също се поуспокоиха  (знам, че може и да е неприятна новина, може и да не е...). Лекарят, който ще наблюдава бременността ми (Б.  Бойчев от гр. Тутракан), ми назначи час за 11.03 каза, че няма смисъл по-рано, но според мен има най-малкото да се види дали е извънматочна, та днес при този който ходих, в гр. Силистра, техниката ми се видя доста елементарна, а като знам как миналия август ми обърка жълто тяло с киста (моя док. Каза че това е честа грешка, но все пак) и съм леко замислена тоя човек въобще видя ли нещо като хората? Просто съм притеснена, а часът ми е много далече....

# 542
Здравейте прекрасни бъдещи мами!
Снощи разбрах , че съм бременна, всичко дойде толкова неочаквано , че още самата аз не мога да го осъзная ..
С мъжа ми правехме опити от 01.01.19! , а на 27.02.189 вече съм бременна.
Бъдещи мами , моля ви! Моля ви! Дайте ми съвет , къда да бъде проследена бременноста ми в София , препоръчайте ми болница , в която да родя в София .. сега какво следва? Какво да направя първо ? ..Толкова се вълнувам! Heart

Здравей и честито!
Simple Smile
Аз съм изключително доволна от д-р Емилия Пантева. Преглежда в кабинета си на ул. Георги Бенковски и работи с НЗОК. За съжаление тя не изражда, но за проследяване на бременност е много добър специалист. Дано съм ти била от полза!

Лека бременност!

Здравей, прочетох и аз доста добри коментари за д-п Пантева. Аз сега съм в 9 седмица и се чудя дали другата седмица мога да се запиша вече при нея или е още рано? не съм си взела направление от личния лекар все още.
Предвид работата ми обаче ,ще искам и болничен да си взема за повече месеци. Д-р Пантева издава ли такива? Благодаря предварително.

Много е внимателна. Аз съм в 7 ма седмица и ми каза, че направление за проследяване се взима около 11та. А ходих на преглед с нормално направление за АГ.
Ако имаш нужда от съдействие, пиши ми на лично Simple Smile))

# 543
Здравей Zuzanna ,
И на мен калкулаторът ми изчислява термин на 24.10.2019г., вчера бях на УЗ и док.каза, че съм 5г.и 6дни, видя се ембрионче,но за сърце каза др.седмица... на първия преглед плоден сак не видя ли докторът, мисля че още тогава се изключва извънваточната бременност (защото и мен това също много ме притесняваше), после притеснението да не е кухо яйце - да се види ембрион,после сърце......и т.н.
Не мога да разчета снимката, но нещо е измерено и е вътрематочно, ( вероятно е или сакчето, или ембриончето), така че според мен за това не се тревожи...
И аз съм с дълги години опити и един мисед в 12г.с., но тогава нямах никакви симтоми, единствено напрегнати гърди , които си останаха напрегнати дори като спря развитие ембриона....наистина е малко далече 11март, ако имаш опасения.

# 544
Kalina_2018 , да поне това каза, че не е извънматочна... силно се надявам притъпяването на симптомите ми да не водят до диагноза кухо яйце. Дано като отида на 11.03 при моя си лекар, който наистина разполага с качествена апаратура да даде правилното заключение и са ме зарадва истински за 8ми март, та дори и с леко закъснение. Misc Hourglass

# 545
Kalina_2018 , да поне това каза, че не е извънматочна... силно се надявам притъпяването на симптомите ми да не водят до диагноза кухо яйце. Дано като отида на 11.03 при моя си лекар, който наистина разполага с качествена апаратура да даде правилното заключение и са ме зарадва истински за 8ми март, та дори и с леко закъснение. Misc Hourglass
Ако е извънматочна, ти самата ще го разбереш и без да ти го казват, защото доста ще те боли.
Относно симптомите и напрежението в гърдите, не при всеки го има. Аз лично и с трите бременности нямах напрежение в гърдите.

# 546
Аз днес съм и хремава вече. Те и тримата ми мъже така и май трябваше да го очаквам. За прополките не съм чела ( май трябва да погледна), но при положение, че се водя алергична към мед дали може да ги смуча?
Аз с предната бременност имах кървене в шеста-седма седмица. Помня, че беше по Коледа, бяхме си на село и на лекар не съм ходила. Спря от самосебе си. Имах по същото време и бъбречна криза и моят мъж ме успокои, че кървенето е от това и аз се хванах като удавник за сламка. Ясна червена кръв. Слава Богу, играе си до мен моето болничко девет годишно зайче! 🙂
Аз имам малко странен въпрос. Чували ли сте, че ако мъж има един тестис то всичките му деца ще бъдат от един пол?

# 547
Здравейте! Записвам се и aз при вас с термин по калкулатор 17.10 първа бременност. Живея в Англия и тук първият ехограф е в 12та седмица. Днес стават точно 7 седмици и бях на среща с акушерка, регистрира ме, взе кръв и урина, разпитва ме за медицинската ми история и така до 12 седмица живот и здраве няма да видя никой. Хванах и уринална инфекция преди 2 дни и сега съм на антибиотик. Дано всичко е наред.

# 548
Здравейте, момичета! На 28г. съм от гр. Силистра. От около седмица наблюдавам темичката ви и вече се престраших да се включа. Много тихо и с голяма надежда ви споделям, че май ще съм с термин на 24.10 според приложението и 26.10, според доктора ,при който ходих днес. Това малко чудо е дълго чакано, 1г е работено усърдно за случването му. След 1 лапароскопия и 1 инжекция хориомон и няколко месечен прием на инофолик и сиофор,  както и дуфастон абсолютно всеки месец. Днес установиха, че съм 5г.с и 5д., видя се само сакче, лекаря каза, че е обнадежден, че започва струпване на клетки и до 10тина дни ще се види и ембрионче.  Днес отидох на лекар, защото от 2 дни придърпването ниско долу в корема спря и гърдите ми също се поуспокоиха  (знам, че може и да е неприятна новина, може и да не е...). Лекарят, който ще наблюдава бременността ми (Б.  Бойчев от гр. Тутракан), ми назначи час за 11.03 каза, че няма смисъл по-рано, но според мен има най-малкото да се види дали е извънматочна, та днес при този който ходих, в гр. Силистра, техниката ми се видя доста елементарна, а като знам как миналия август ми обърка жълто тяло с киста (моя док. Каза че това е честа грешка, но все пак) и съм леко замислена тоя човек въобще видя ли нещо като хората? Просто съм притеснена, а часът ми е много далече....
Според мен със сигурност не е извънматочна то се вижда и от снимката, а относно симптомите не се притеснявай, аз нямам никакви, понякога ме преболяват много леко гърдите и после може да спрат за дни, чувствам се перфектно и при първата си бременост бях така, единственият ми симптом беше растящият корем😂
Може би те чака една благословена бременост! Успех!

# 549
Здравейте 😊 Аз имам малко странен въпрос. От 5 дни имам едно много неприятно гадене - появява се когато си иска, като усещане е между зверски глад и гадене. С хапване не помага,стоя на тоал чиния да повърна - не става. Снощи вече не издържах и си бръкнах с пръст,за да успея да повърна - успях,и се почувствах човек за пръв път от 4-5 дни. 😂 Съжалявам за подробното описание.😶 Въпросът ми е, ок ли е,когато ми стане много зле да си предизвиквам повръщането,защото направо не се издържа,а позивът не ми идва сам? Sad Ох,и аз един въпрос зададох.. 😂
Zuzanna, за 5си 5 дни е съвсем нормално само сакче да се види. Simple Smile Ако искаш за твое си успокоение потърси и друго мнение след 4-5 дни. Аз миналата година бях с извънматочна и разбирам притесненията ти. Имах псевдо плоден сак в матката,но в 5 седмица вече се появяваха силни остри болчици,които тогава всички ми обясняваха,че било от разтягането на матката.Щом ти нямаш такива,не се притеснявай-всичко е наред. Simple Smile за 5с и 5дни е твъъърде рано за ембрионче.

Последна редакция: чт, 28 фев 2019, 21:06 от Fireee

# 550
NicoleRumenova, за болница за раждане има време. Избери си първо АГ и после ако мислиш да раждаш с избор на екип най-добре раждай при този, който те следи или поне се консултирай с него да ти препоръча къде да раждаш. Аз лично съм раждала в 1ва АГ"Света София" (бившата Тина Киркова) и нямам никакви оплаквания. Преди да реша къде да раждам отидох на ден на отворените врати и много ми помогна като видях обстановката и персонала. Сега пак трябва да следим кога къде ще има дни на отворените врати и да отидем Simple Smile
Fireee Не ти е странен въпроса, напълно те разбирам. Аз също се чувствам ужасно. Най-зле ми е вечер.
Момичетата, които не чустват симптоми, искам да успокоя, че с предишната си бременност аз също в първите месеци  нямах почт никакви. Само към края ми се появиха ужасни киселини, но бях много бодра и жизнена.

# 551
Fireee, много хубаво си го описала,  точно така се чувствам и аз....днес особено...цял ден направо...като хапна за момент ми става добре и после пак ....и аз се чудя дали няма да ми просветне , ако успея да повърна...ама на този етап не ми се е догадило пък чак толкова.....някой , ако е намерил нещо облекчаващо това състояние да сподели...

# 552
Fireee, Калина, едно към едно и с моето гадене, целодневно и целонощно. Облекчение малко докато ям и след това пак се започва. Днес се надявах един фреш от ябълка да го облекчи, но не. Облекчение имаше само докато го пиех и после пак се започна същото. На някои добре им действа айряна, мисля скоро да пробвам с него.

# 553
Nadincho04 и Fireee благодаря, малко ми спаднаха притесненията Heart Eyes да идва по-скоро 11.03, за да се видя с моя доктор

# 554
Fireee, Калина, едно към едно и с моето гадене, целодневно и целонощно. Облекчение малко докато ям и след това пак се започва. Днес се надявах един фреш от ябълка да го облекчи, но не. Облекчение имаше само докато го пиех и после пак се започна същото. На някои добре им действа айряна, мисля скоро да пробвам с него.
И аз съм така, момичета. И имам чувството, че ми се гади повече от предишните ми бременности. Даже месо не мога да погледна, а съм месоядно.
Тая моята хрема се засилва. Чудя се да глътна ли един парацетамол въпреки, че нямам температура или да пия само витамин С и да се моля по-бързо да ми мине?

Общи условия

Активация на акаунт