OКТОМВРИйски мами 2019

• 36 301
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте момичета! Пускали ли са ви от този тип изследвания за НК клетки? Ако някой е запознат. Благодаря!
Аз съм си ги правила. Какво те интересува точно?
По каква причина са ти назначени?

Поради предишен спонтанен аборт. НК клетките CD3 са завишени доста и това ме притесни, а прегледа ми е след седмица. Затова реших да попитам ако някой се е сблъсквал с тези.

# 586
Здравейте момичета! Пускали ли са ви от този тип изследвания за НК клетки? Ако някой е запознат. Благодаря!
Аз съм си ги правила. Какво те интересува точно?
По каква причина са ти назначени?

Поради предишен спонтанен аборт. НК клетките CD3 са завишени доста и това ме притесни, а прегледа ми е след седмица. Затова реших да попитам ако някой се е сблъсквал с тези.
Ще ти пиша на лични, за да не спамим тук Simple Smile

# 587
Аз също правих НК клетки заради предишна загуба...моите също бяха на ръба на горна граница, но малко под границата (както гледам са и твоите), изпаднах в паника, даже си купих интралипид, имах час за имунолог седмица по-късно и реших да изчакам , та имуноложката ми каза, че няма нужда от вливане на този етап, да ги изследвам , след като чуем сърдечна дейност отново...говорих междувременно и с генетик също каза, че няма нужда да правя нищо....
Така че не се притеснявай, изчакай прегледа....

# 588
НК клетъчна активност е присъща и на хора с автоимунни заболявания като Тироидит на Хашимото. С прости думи активират излишно имунната система и тя е склонна да разпознава ембриона като заплаха и се стреми да го унищожи. Ако някой ембрион оцелее е по-вероятно да е женски. Мъжките били кекави и НК клетките ги убивали веднага. Правят се вливки с интралипид след овулация на всеки 2,5 месеца, а след положителен тест за бременност веднага. Последната вливката е в края на 9-Та г.с. Другаде вливат октагам, имуновенин, като отричат интралипида като неефективен, приравняват го с омега 3, но цените на тези препарати стигат до хилядарка май. За ефекта незнам, аз съм си доволна от интралипида.

# 589
Мен също ме пращат на фетална морфология 11-13г.с., причината е, че съм с една предишна загуба и тромбофилия...и заради възрастта ми 38г., това ми обясни имуноложката, за другите май е по-късно.....

Радвам се, че има и други дами на 38. Все си мисля, че всички са много по-млади от мен...🙂
Моята лекарка ме праща на фетална морфология в Стара Загора при Тодоров. Някой да има впечатления от лекаря? Вторник ще звъня да запазя час, защото предполагам, че понеделник всички ще почиват.

Моя приятелка ми препоръча Тодоров, аз още се чудя между него и Ина Цонева от която съм доволна, но пък при нея чакането е 3-4 часа.

# 590
Аз си записах час за БХС на 13март тогава ще съм в 11г.с. Първо ще ми направи преглед с ултразвук( ФМ) и  ще ми вземат кръв за БХС

# 591
  • София
Къде ще правите първата фетална и записахте ли вече час?
Момичета, как сте със секса? Правите ли и имате ли желание?

# 592
Има ли някой с Хашимото тук?
Аз го имам от доста време и приемам Euthyrox. Казаха ми, че единствено ТСХ трябва да следя и да го поддържам под 2.

Надявам се, че няма да има проблем.

# 593
  • София
Аз съм с Хашимото. ТСХто ли е 20 в момента. Назначиха ли един куп витаминш и хормони да изследвам и тогава ще променим дозата на Иутирокса. Сега съм на 75мг.

# 594
Аз съм с Хашимото. ТСХто ли е 20 в момента. Назначиха ли един куп витаминш и хормони да изследвам и тогава ще променим дозата на Иутирокса. Сега съм на 75мг.

Ох, ужас. Много неприятно. Ще стискам палци да падне...и дано да е само в него проблемът, а не и в другите хормони.
Надявам се аз да мина само с увеличение на дозата на Euthyroxa.

# 595
Здравейте момичета днес ставам на 24 год. , на 1ви март разбрах че съм бременна. Бях на генелолог в 6 г.с. съм, но усещам постоянна тежест в корема и на моменти болки наподобяващи менструалните. Силно съм притеснена, бих искала да знам дали е нормално и трябва ли да се притеснявам. На моменти имам силно главоболие и световъртеж.

# 596
Бoлките са нормални. Не се притеснявай. Почивай повече и хапвай плодове и зеленчуци. Честито и лека бременност Simple Smile

# 597
Добре, много благодаря, вече съм  по-спокойна !! Heart

# 598
Аз този понеделник бях на преглед и ми установиха 4с 5д., зящото съм с късна овулация. Помня, че я усетих към 18 ден. Още остава притеснението дали всичко ще е наред.. Иначе на 12.03 , ще ходим за сърдечна дейност и броя секундите. Гаденето се появи. Ужасно е! Няколко минути след като хапна пак ми призлява и съм много раздразнителна. Изследвах си ТСХ фт3 фт4 тат и мат , всичко е в нормата, но тсх е 3,18. Посетих ендокринолог, и ми каза, че щом тат,мат, фт3 и фт4 са в норма,да не пия нищо защото не е Хашимото и пак да го изследвам...а мен си ме е страх...

# 599
Аз този понеделник бях на преглед и ми установиха 4с 5д., зящото съм с късна овулация. Помня, че я усетих към 18 ден. Още остава притеснението дали всичко ще е наред.. Иначе на 12.03 , ще ходим за сърдечна дейност и броя секундите. Гаденето се появи. Ужасно е! Няколко минути след като хапна пак ми призлява и съм много раздразнителна. Изследвах си ТСХ фт3 фт4 тат и мат , всичко е в нормата, но тсх е 3,18. Посетих ендокринолог, и ми каза, че щом тат,мат, фт3 и фт4 са в норма,да не пия нищо защото не е Хашимото и пак да го изследвам...а мен си ме е страх...

Здравей, хубаво е тсх да е под 2. Изследвайте го пак и ако отново покаже завишение се консултирайте ако трябва с друг ендокринолог за назначаване на лечение при необходимост. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт