Мами в арабски страни-6

• 21 134
  • 290
  •   1
Отговори
# 165
Честит рожден ден Elip Heart Eyes  bouquet Желая ти само щастие и още по- голяма да ставаш Whistling

Благодаря ти, аз още като ви прочетох постингите се влюбих в този форум  Rolling Eyes

# 166
Момичета знае ли някоя от вас как се прави арабският хляб за дюнер , че нещо немога да го удордисъм?

# 167
честит рожден ден на Elip! тортата беше много вкусна!  Laughing  добре дошла на Рима!   bouquet

# 168
Благодаря ти makaui daniela ,  сигурна съм , че няма да скучая  Grinning
Ето рецепта за арабски хляб, обаче не е ли по- лесно да отидеш да си го купиш от някой магазин където продават дюнери? Thinking

ARABIC BREAD   

5 lb. all purpose flour
2 env. dry yeast
5 c. lukewarm water, approximately
2 tbsp. salt
1/2 tsp. sugar; optional

Dissolve yeast in 1/4 cup of warm water. Set aside. Add sugar at this point.
In a large pan mix flour and salt. Add yeast mixture. Gradually add the water, mixing and kneading until dough is smooth. (This dough has to be firm enough to roll with a rolling pin.) Cover with a towel and put in a warm place for 1-2 hours or until the dough rises.

Cut dough into sections the size of an orange. Form balls by tucking the dough underneath the make the round and smooth. Let rest for 30 minutes between the towels.

On a lightly floured surface, roll out balls to 7 inch diameter. Let rise for 1 hour covered with cloth. Preheat oven to 450-500 degrees. Then bake 5-10 minutes until bottom is light brown. Broil top for 1/2 minute until light brown.

Makes 20-24 loaves of Arabic Bread.

# 169
МММ.........
Аз незнам английски ,пък тук не е като в БГ няма от къде да го купя !
Да не говориме че искам да науча да правя сама после и за производствени цели.

# 170
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ЕЛИП!!!!!   bigdance2 newsm67 nbirthday
НОЯ, лек път и да си изкарате страхотно почивката!
КРЕМИ, радвам се,че се оздравявате вече. Милото измъчили са го тези лекари.
ДОБРЕ ДОШЛА, ДИАНА! Имаме и друго момиче от София, което слага хиджаб, но къде се изгуби тя. Манел май скоро не е писала  newsm78?
Благодаря ви за пожеланията, момичета! Дай Боже до месец да си имаме още 3 прекрасни бебчета  Praynig
 newsm51 smile3525 newsm51

# 171
Добре заварила vessy78  Grinning !
Благодаря и на Теб lubsmm !!!!

Ако още не си си намерила рецептата, надявам се това да ти помогне makaui daniela :

Арабски хляб

Продукти:

2кг брашно
2 пакетчета суха мая
5 чаени чаши хладка вода
2 супени лъжици сол
половин чаена лъжица захар

Начин на приготвяне:
Разтвори маята в ¼ чаша топла вода. Остави настрана. Добави захар.
В голяма тава разбъркай брашното и солта. Добави сместа с маята. Постепенно добавяй водата, докато разбъркваш и замесваш тестото, докато тестото стане гладко (това тесто трябва да е достатъчно стегнато и плътно, за да може да се точи с точилка). Покрийте с кърпа, оставете да престой 1-2 часа или докато тестото бухне.
Разрежете тестото на няколко парчета с размерите на портокал. Размесете и оформете тестото, докато го направите кръгло и гладко. Оставете го да престои 30 минути покрито с кърпа.
На повърхност поръсена с брашно разточете топките от тесто с диаметър 18 сантиметра.Нека да втаса 1 час покрито с кърпа. Затоплете фурната  на 450- 500 градуса. После печете 5-10 минути, докато дъното стане светло кафяво. Печете горната част за  половин минута докато и тя стане светло кафява.

Получават се 20-24 арабски хляба.

Последна редакция: вт, 11 юли 2006, 20:18 от Reema_Haider

# 172
  • по пътеката
привет мами! да кажа още веднъж добре дошла на дидка!
елип newsm51 smile3525 newsm59  party023, 4естит н-си роджден ден! много хубави моменти да имаш от тук нататък и да се оби4ате и да се радвате на де4ицата!мисля, 4е подаръкът ти идва, ама имай търпение, де!целувки от нас!
ноя, пак да кажа- лек път и страхотна ваканция!
креми, мъжете ти са юнаци, а сами си е на леля сладура и как прили4а на татко си!здрав да е и без проблеми!
дани, 4етох те при италианките! споко, моми4е, не се шашкай с болести! спри малко темпото по ходене навън , а и си с две деца и куп други притеснения наоколо пресни, то си е в реда на нещата да си дава отражението!
веси, айде на бебетата!
манел е на село за месец!

# 173
Мерси за рецептата тия дни ще я пробвам ,но ще намаля дозите за да видя какво ще сътворя...!
Мърси , мерси мисля че имаш право , но с излизанията немога само дето ще им сменя времето .
Намен ми е ускорен като стана след сън може би сънувам но не помня нищо иначе през деня не ми е зле .

# 174
елип 4естит рожден ден
да си жива и здрава и много оби4ана.леко раждане и здраво бебенце накрая smile3525
га да ги оставя Grinning
ноиа лек път и да си по4инеш и напазаруваш  smile3503

люба кога ще се прибираш?нямаш ли път насам да се видим.аз може и да доида но незнам мога 4е сега имаме гости и немога да ги оставя

добре дошла на РИИМА.разкажи нещо пове4е за себе си.Шапка ти свалям за хиджаба.Аз и на манел за това и се възхищавам.Тя сега си по4ива в провинцията и никаква я няма Wink

Днеска Халид направи 5-6 кра4ки сам tantrum не разбра 4е никои не го държи и се пусна сам към баща си.скоро ще проходи малкото мъжленце и дупе да ми е яко.ина4е за една ръ4и4ка ходи като финикиец Crazy

лека и спокоина ве4ер  bouquet

# 175
Здравей Млн, благодаря!
Поздравления за момченцето ти, голямо събитие си е като направи първите стъпки  bouquet

И аз много се радвам , че сложих хиджаб ( даже малко си се годея с това  Embarassed )
Съпруга ми е от Ирак. Казва се Хайдар, оженихме се преди 7 месеца, а иначе се познаваме от 2 години. В момента аз съм в София, а той е в Сирия и чакаме виза, за да може да  дойде в БГ. От доста време всъщност чакаме- 4 месеца, а още няма резултат от визата. Всеки път като се обадим в посолството все ни казват че още не е пристигнал отговор.   Сега в началото на агуст ще пътувам в Сирия да се видим и си се моля най- накрая визата да дойде  Grinning Heart Eyes Много ми е мъчно Cry и ми липсва... ама такъв е живота.

# 176
А иначе заради хиджаба тук ми се случват и доста смешни неща... все си мислят хората, че съм чужденка и накрая се чудят , като видят че името ми е българско. Вчера трябваше да заверя едни документи при нотариус, отивам там и ме питат за името ми, казвам си го и адреса също, накрая жената ме погледна объркано и ме попита "Вие от собствено име ли говорите или представяте някого?" Shocked  Shocked  Shocked И доста пъти ме питаха не ми ли е топло.....

# 177
Ами наистина не запарва ли главата?!?
Аз не съмготова за такава сериозна стъпка все пак е за винаги .
Навремето бях в една секта в БГ и там 1 година и нещо ходех с покрита хлава та дори и на училище мама и класната ми се бяха побъркали да ме накарат да го махна и да не ходя повече там !

# 178
Ами за запарване на главате ... не е болка за умиране, даже аз почти нищо не усещам.
В началото майка ми реагира нормално като веднага щом ме видя с хиджаб ми каза да го сваля, но в крайна сметка като видя, че е сериозно и тя свикна.
Аз сложих хиджаб от лични подбуди, след като станах мюсюлманка и започнах все повече да чета за исляма, накрая проявих желание да сложа хиджаб... а и много неща в живота ми се промениха положително след като приех исляма.

# 179
За това че се променят нещата към по-добро и аз мисля така и съм доволна че изповядвам исляма .
Честито ти встъпване в брак !  bouquet
Жалко че сте разделени , дано по-скоро се справите с бюрокрацията!

Общи условия

Активация на акаунт